Az elmúlt hónapok kilátástalansága és otthonunkban maradásra kényszerítése nem múlt el nyomtalanul. Sokunknak felszaladt pár plusz kiló, amitől most jó lenne megszabadulni. Ha minden igaz szabad nyarunk lesz és előkerülnek újra a rövidebb ruhák és a bikinik. A fogyás téma legtöbbünk életében újra és újra előkerül, most nézzük, hogyan lendülhetünk formába kedvenc kardiógépeink segítségével?

 

1. Taposógép az örök kedvenc

Elsősorban a hölgyek körében kedvelt stepper, más néven taposógép a lépcsőzés mozgásformáját imitálja. Elsőre egyszerűnek tűnik a gyakorlat, ám annál hatékonyabb hiszen alaposan megdolgoztatja a láb-és farizmokat. Kiváló kalóriaégető tulajdonsága mellett, hatékonyan formálja az alsótesti izmokat is. Tipikus hiba, hogy sokan a kapaszkodókat használják, így könnyebben végezik a gyakorlatot. Ezzel akár 50 százalékkal is csökkented az edzés hatékonyságát! A taposógép kapaszkodója csak az egyensúly megtartásának célját szolgálja.

technogym-excite-700-led-taposógép

Technogym Excite 700 használt taposógép

Miért olyan hatékony a taposógép? A lábaidnak folyamatosan mozogni kell, hiszen ha nem taposol, felborul az egyensúlyod és leesel a gépről. Ha tehát kőkemény popsit és tónusos combokat akarsz magadnak, és egy kis izomláztól sem riadsz vissza, bátran próbáld ki a taposógépet! 

Stepper vagy elliptika? Melyiket válaszd?

taposógép vagy elliptika

2. Szobakerékpár túlsúlyosoknak is

Alapvető kérdés a nagyobb túlsúllyal küzdők körében, hogy melyik kardiógép az amelyet biztonsággal használhatnak? A válasz egyértelműen a háttámlás szobakerékpár. Idősebbek, teljesen kezdők, túlsúlyosak és olyanok számára ideális rehabilitáció céljából, akik megsérültek, hátproblémákkal vagy egészségügyi gondokkal küzdenek.

Miért ideális választás a háttámlás szobakerékpár?

 • komfortos, két részből álló ülése megtámasztja a hátat,
 • ideális testtartást biztosít, akár gerincproblémákkal küszködők számára is,
 • a speciális edzéspozíció csökkenti a szív terhelését és
 • javítja a lábak vérkeringését,
 • nem nehezedik súly az ízületekre, ezáltal kíméli azokat,
 • a maximális teherbírást nem szabad túlhaladni.

Ismerd meg a PRECOR háttámlás szobakerékpárt!

precor háttámlás szobakerékpár

Precor háttámlás szobakerékpár

3. Bike az igazi kerékpáros élményért

A szobakerékpár tökéletes választás mindenki számára, aki olyan hatásos kardióedzésre vágyik, amellyel edzheti a lábait, valamint javíthat a szív-és érrendszere állapotán és a fittségi szintjén. Egy szobabiciklivel rossz idő esetén sem kell lemondanunk a kerékpározásról, hiszen bármikor felpattanhatunk a kedvenc otthoni szobakerékpárunkra, amelynek ülő változata nem is foglal sok helyet. Hatékony segítségünk lehet a fogyásban, mivel négyszer annyi kalóriát éget el, mint a gyaloglás.

tecnogym xt ülő szobakerékpár

Tecnogym XT ülő szobakerékpár

Melyek a szobakerékpáros edzés előnyei?

 • egészséges szív-és érrendszer
 • jobb tüdőkapacitás
 • feszes izmok, nagyobb erő és állóképesség
 • javítja a jó koleszterin/rossz koleszterin arányát
 • csökkenti a stresszt, a szorongást, a depressziót, javítja a kedélyállapotot
 • erősíti az immunrendszert és javítja az általános egészségi állapotot.

Ülő vagy háttámlás szobakerékpár? Segítünk dönteni!

4. Korcsolyázógép télen-nyáron

Kevésbé ismert és nem is esik annyi szó róla, ám annál hatékonyabb kardiógép a wave, magyarul korcsolyázógép. A professzionális Wave három dimenziós mozgásra késztet, ami nagyon hatékony és ráadásul élvezetes. Használata 30% több kalóriát éget el, mint az elliptikus tréneré. Elsősorban a láb és a fenék izmait formálja, a koordinációs érzéket fejleszti.

Technogym Excite wave korcsolyázógép

A Cardio Wave edzés a láb-, és farizmokra fókuszál anélkül, hogy megterhelné az ízületeket. A kalóriák elégetése, valamint a testformálás a Cardio Wave-vel páratlan ebben az ágazatban. A készülék speciális designja lehetővé teszi, hogy számos pozícióban használjuk, ezáltal az edzés szórakoztató, és mindenki által végezhető.

 

Bármelyik kardiógépet választjuk, hatékony segítségünkre lesz a fogyásban és az alakformálásban. Egy otthoni kardiógép hosszú évekre társunk lesz a mozgásban, hiszen nem tudhatjuk mikor nyitnak az edzőtermek és a különféle vírusmutációk nem kényszerítenek e minket újra a négy fal közé. Nézd meg további kardiógépeinket is >>

A Tecnogym Spinning Bike kerékpárnak nincs elektronikája így bel-és kültéri használatra egyaránt ajánlott. Ki sem kell mozdulnod a karantén idején, tekerhetsz a szobában, a kertben vagy a teraszon. Egész évben tudod használni.

A Tecnogym Spinning Bike kerékpárnak nincs elektronikája így bel-és kültéri használatra egyaránt ajánlott. Ki sem kell mozdulnod a karantén idején, tekerhetsz a szobában, a kertben vagy a teraszon. Egész évben tudod használni.

Tetszik? Oszd meg!