ülő vagy háttámlás szobakerékpár

Még bőven tart a karantén a korona vírus járvány miatt kis hazánkban és valószínűleg ez még jó pár hétig így lesz sajnos. Az edzőtermek mára mind bezártak, így marad a szabadban történő sportolás lehetősége. Amennyiben nem szeretnénk a szeszélyes időjárástól függővé tenni a napi edzésünket, akkor egy otthoni szobakerékpárral a nap bármely szakában edzhetünk. A választás nem könnyű, hiszen mint tudjuk többféle szobabicikli létezik ülő szobakerékpár, háttámlás szobabicikli és spinning kerékpár.

Nézzük melyik típusú szobakerékpár lenne jó választás számodra!

Mindenekelőtt érdemes jó minőségű, edzőtermekben is használt szobakerékpárt választani, amely kialakításában és terhelhetőségben sem hasonlítható össze a sportboltokban is kapható társaival.

Technogym Bike Forma 500 használt szobabicikli, szobakerékpár

Technogym Excite 700 használt szobabicikli

Technogym háttámlás használt szobabicikli, szobakerékpár

Technogym háttámlás használt használt szobabicikli, szobakerékpár

A Life Fitness és a Technogym professzionális szobakerékpárok legfontosabb tulajdonságai:

– nagy terhelhetőség

– stabilitás

– megbízhatóság

– napi több órás igénybevétel

– egészségvédő és biztonsági felszerelés

Háttámlás szobakerékpárok

Az ilyen eszközök ülésén egy háttámla van kialakítva. A kerékpározás rajtuk olyan élményt nyújt, mintha egy kényelmes fotelben ülnénk. Kímélik a hátgerincet és a térdet is. Rehabilitációs célra, illetve nagy testsúly esetén ezeket ajánljuk.

Technogym használt háttámlás szobabicikli

Ülő szobakerékpárok

Ezek a klasszikus kerékpárokra hasonlítanak, ülő helyzetben dolgozunk rajtuk, miközben a kezünk a ,,kormányra” támaszkodik. Fogyásra és kardiogépként az állóképességünk fejlesztésére alkalmasak.

A szobakerékpárokat a pedálozással szemben kifejtett ellenállásuk szerint is csoportosíthatjuk. Így lehetnek mágnesfékes szobakerékpárok, amelyeken manuálisan lehet a nehézségi fokokat állítani. Az ún. ergométeres szobabicikliken pedig a nehézségállítást digitálisan végezzük. Ezek általában valamilyen elektromágneses rendszerrel fékezik a hajtást. Egyes kerékpárok nem ellenállással, hanem motorral végzik a nehezítést, ezek stabilitása az erőkifejtéssel szemben gyengébb.

Technogym Excite 700 bike használt szobabicikli

Technogym Excite 700 bike használt szobabicikli

Spinning kerékpárok

A spinning bike a csoportos fitnesz edzések eszköze, azok használják leginkább, akik sportszerűen kerékpároznak. Természetesen azok számára is megfelelő választás, akik nyáron sokat kerékpároznak kondíciójuk javítására, ők télen, rossz időben a szobában is ugyanazokat a mozdulatokat szimulálhatják vele. Ha csak a szokásos kerékpáros mozgásformával edzel, az izmok erősítése ugyanolyan. Ha azonban állva tekersz, akkor az alsótest izmait nagyobb erőfeszítésre készteted.

A szobabicikli és a spinning kerékpár egyaránt hatékony kardió eszköz

A szobabicikli és a spinning kerékpár egyaránt hatékony kardió eszköz

Kalóriaégetés

A kalóriaégetés az a tényező, amelyet figyelembe kell venni a szobabicikli és a spinning kerékpár összehasonlítása során. Általánosságban elmondható, hogy inkább több kalóriát égetsz el egy spinning kerékpáron, mert több izmot fog bevonni az edzésbe (ha felállsz), és mivel több energiát igényel a lendkerék meghajtásához.

A lendkerék meghajtása a spinning kerékpárban nehezebb, mint a szobabiciklinél, tehát minden edzés több energiát éget el. Ülő helyzetben azonban nincs különbség a kalóriaégetés során, tehát ha nem szeretnél állva tekerni, úgy nincs jelentősége, hogy melyik berendezést használod.

Miért jó használt szobakerékpárt választani?

A szobakerékpár vásárlás legfontosabb szempontjairól már írtuk korábbanMost arra térünk ki, hogy miért is válik lassan az egyik legnépszerűbb alternatívává egy professzionális használt eszköz beszerzése.

Elsősorban azért, mert így használtan kedvező áron tudunk megvenni egy minőségi, edzőtermekben is használt eszközt.

Kattints Technogym és Life Fitness használt szobabicikli (szobakerékpár) kínálatunk megtekintéséhez!

 

Tetszik? Oszd meg!