technogym excite 700 használt taposógép és ellipszis tréner, elliptika

Leadnál néhány plusz kilót, de nem tudod melyik kardiógép lenne a leghatékonyabb számodra? Akkor a stepper vagy elliptika lesz tökéletes választás, hiszen ezekkel az eszközökkel könnyedén formába lendülhetsz, ha beszerzel egyet otthonra. Most pedig megmutatjuk neked a 3+1 legfontosabb kérdést, ami segít eldönteni, hogy stepper vagy elliptika megfelelőbb számodra?

1/ Mi a különbség a stepper (taposógép) és az elliptika (elliptikus futógép) közt?

A használt ellipszis tréner, más néven elliptika a futás és a sétálás mozgásformáját utánozza. A futásnál jobban kíméli az ízületeket, és mivel a lábak pedálokon mozognak, ezért a mozgáskoordinációból eredő sérülések előfordulása is ritkább. Nagy előnye, hogy a karok mozgatásával egyidejűleg a felsőtestet is edzhetjük. 

A legnagyobb különbség a két sporteszköz között, hogy amíg az ellipszis trénerrel a test összes izomcsoportját átmozgathatod egyszerre, addig a taposógépekkel csak az alsótest izmait tudod fejleszteni. 

Egy stepper ezért tökéletes választás, ha formás combokra és fenékre vágysz rövid idő alatt. Az elliptikus futógépek pedig jól jönnek majd, ha a lábak mellett a has, a kar és a mellkas izmait is megdolgoztatnád.

használt taposógép

Akár a lépcsőzőgépet, akár az ellipszis trénert választod, abban biztos lehetsz, hogy…

  • sokkal jobb lesz a közérzeted,
  • jelentősen javul a vérkeringésed,
  • segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket,
  • és az állóképességed is látványosan fejlődik majd.

2/ Mennyire intenzív az edzés stepperrel vagy elliptikával?

Otthoni kondicionáló gépet mindig az egyéni igények és az edzés célja alapján érdemes választani. Hasonlóan fontos szempont azonban vásárlás előtt az egyéni edzettségi szint is.

Az ellipszis trénerek használata közben mindig akad egy olyan pont, amikor a testet nem éri terhelés, így egy kicsit tudsz pihenni. Így akár lassú tempóban, hosszabb programokkal is kényelmesen adhatod le a plusz kilókat. A taposógépeknél azonban nincs megállás, a lábaknak folyamatosan mozogni kell. A magas intenzitású edzésnek köszönhetően azonban rövid idő alatt érhetsz el látványos eredményeket.

Válaszd ki az igényeidhez legjobban passzoló otthoni kondicionáló gépeket a Használt kondigépek kiváló minőségű használt stepperei» és elliptikái közül » 3 féle kijelzővel.

Technogym Excite 700 használt ellipszis tréner elliptikaTechnogym Excite 700 használt taposógép stepper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3/ Taposógép vagy elliptikus futógép ajánlott a rehabilitációs célra?

A célzott terhelésnek és a kemény munkának köszönhetően a taposógépek remekül segítik a boka- és térdsérülések utáni rehabilitációt. Egy törés vagy ínszalagszakadás után a korábbinál ugyanis sokkal nagyobb szerep hárul majd az izmokra, amelyeket gyorsan és hatékonyan fejleszthetsz a stepperekkel.

+1 Melyik otthoni kondicionáló gép kíméli jobban az ízületeket?

Az elliptikus futógépek nagy előnye a többi otthoni edzésmódszerrel szemben, hogy kíméli az ízületeket. A pedálokat és a karokat ugyanis úgy alakítják ki, hogy azokkal a futás közben végzett mozgás a lehető legtermészetesebben lemásolható legyen.

A lábad ennek köszönhetően nem csapódik a talajhoz, így az ízületeket sem éri plusz terhelés. Az ellipszis trénerekkel ennek köszönhetően a fájós térdek és csípők ellenére is könnyedén lendülhetsz formába vagy fogyhatsz le a saját tempódban.

Kattints a Technogym és Life Fitness használt taposógép kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!