kardióedzés technogym használt futópad

Az emberek 80%-a erre a kérdésre rávágja, persze hogy tudom: a futás. Viszont nem csak az! Kardioedzés lehet a futópad, a szobabicikli, az evezőpad, az elliptikus tréner és a taposógép használata stb.  És az sem mindegy, hogy milyen intenzitással végezzük. Az edzés intenzitása a célodtól függően lehet alacsony, közepes, vagy magas.

Kardióedzés

A kardiovaszkuláris (köznyelvben kardioedzés) edzés magyarul keringési edzést jelent, vagyis a szív és a keringési rendszer edzését. Kardióedzésnek számít minden hosszabb időn át (legalább 30 perc) végzett intenzív mozgás, amely megemeli a pulzusszámot és fokozza az izmok vérellátását.

Manapság divatos kifejezés az aerob edzés, ami szintén megemeli a pulzusszámot, viszont egy alacsonyabb pulzusszámon és huzamosabb ideig tartó mozgást jelent. Ez az edzésforma a legideálisabb a zsírégetéshez. Rendkívüli anyagcsere fokozó hatása segíti a zsírégetést ill. alacsonyan tartja a testzsír százalékot is. Érdemes legalább 45 percig végezni ezt a mozgást, ugyanis a szervezet az első 25-30 percben a szénhidrátot égeti és használja fel energiának, csak utána kezdi a zsírt energiaként felhasználni ismertebben égetni. Érdemes tehát aerob edzést végeznie, aki fogyni szeretne és alacsonyan akarja tartani a testzsír százalékát.

Kardióedzéshez kínálunk futópadokat, szobabicikliket, elliptikus trénereket, taposógépeket és egyéb használt kondigépeket.

Hogy lehet kiszámolni a megfelelő pulzustartományt?

A pulzus alacsonyan tartását úgy lehet kiszámolni, hogy 220-ból kivonjuk az életkorunkat és a kapott eredményt megszorozzuk 0,6-tal és 0,85-tel az így kapott 2 szám az ideális pulzusszám tartomány. A legtöbb kondigépen azonban feltüntetik az életkor alapján kiszámolt határértékeket így csak arra kell figyelnünk milyen pulzustartományban maradjunk, ami pedig akkor is egyszerű ha nincs pulzusmérő óránk, hiszen a Life Fitness és a Technogym professzionális kardiogépen a markolatérzékelős pulzusmérőnek köszönhetően egyszerűen tudjuk követni.

TIPP!  Lehet választani mind a kardió, mind pedig az aerob edzést, vagy a kettő kombinálását, akár egy edzés közben. Alapjában véve mindkettő jótékony hatással van testünkre és egyaránt és segítenek a fogyásban.

Kiválaszthatod a számodra leginkább megfelelő kardiógépet…

Kattints Technogym és Life Fitness használt szobabicikli (szobakerékpár) kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!