Life Fitness Powermill használt lépcsőzőgép

Sokan szeretik a taposógépek használatát, de nem árt néhány félreértést tisztázni. A Technogym és a Life Fitness által is gyártott népszerű berendezések működéséről és előnyeiről szeretnénk több, sokak által talán nem ismert dolgot elárulni.

Az általános vélemény a taposógépekről az, hogy szép feneket és formás combokat kapunk rendszeres használatukkal. Ebben az írásban arra törekszünk, hogy elmondjuk: honnan ered ez a berendezés, milyen hatásai vannak használatának és milyen edzéstervvel érdemes használni, továbbá, hogy a használt taposógép is képest ugyanazt a hatást elérni.

Technogym taposógép (stepper)

Technogym taposógép (stepper)

Taposógép vagy lépcsőzőgép?

Tisztázzuk rögtön az elején, hogy sokan összetévesztik a taposógépet a lépcsőző géppel, pedig intenzitásukban jelentős a különbség. Bár a két berendezés tulajdonságai között sok az átfedés, használatuk során más hatások érik a szervezetet. A használt taposógép a járást imitálja, intenzívebben ugyan mint sétálás közben, de far- és combizomnak kisebb a terhelés, de ez a gép erősíti a vádlit is. A lépcsőzőgép hatása intenzívebb a farizomra és a comb izmaira, a vádli erősítése itt szinte mellékes. A lépcsőzőgépnél magasabbra emeljük a lábat, mintha lépcsőn járnánk.

Mindkét berendezés esetében elmondható, hogy használatuk során a pulzusszám megemelkedik, a csípő alatti izmok terhelése megnő: adottak a hatékony zsírégetés feltételei. Egy félórás edzés során mintegy 300-500 kalóriát égethetsz el, tehát rendszeres használattal valóban formás alsótest alakítható ki.

Keressen használt taposógép kínálatunkból!

Edzés taposógéppel

Az taposógéppel történő edzés során ügyelni kell arra, hogy a testtartás, különösen a hát egyenes legyen. Az edzés így hatékony igazán és így kerülhetjük el a sérüléseket, továbbá a szervezet így érzékeli legjobban a terhelést. A használat során jelentős izzadás, így folyadékvesztés tapasztalható, gondoskodni kell tehát megfelelő folyadék utánpótlásról. A korszerű berendezéseken különböző edzéstervek állíthatók be, ezek rendszeres használatával érhetjük el a megfelelő fiziológiai hatást. Fontos figyelni arra is, hogy az edzés megkezdése lőtt fokozatosan melegítsük be az izmokat, hogy elkerüljük a sportsérüléseket.

Life Fitness Integrity taposógép

Life Fitness Integrity taposógép

A használt taposógép előnyei

Milyen előnyei vannak a taposógépes edzésnek? Sima, egyenletes mozgással hatékony kalóriaégető eszköz, nagy segítség a fogyni vágyóknak. Míg a futógépen az ízületekre intenzív becsapódási erő hat, a taposógép esetében ez nincs, így az ízületek terhelése kedvezőbb. Minden edzettségi szinthez beállítható edzéstervekkel erősíthetők a lábizmok és a fenék, kiváló alakformáló eszköz. Jótékony hatással van a keringésre. Javítja a mozgáskoordinációt. Sérülés, műtét utáni rehabilitációnál is alkalmazható.

Összefoglalva: a taposógépes edzés sokkal több a láb és a fenék formálásánál. Kedvező fiziológiai hatásai révén jó hatással van a keringésre és a zsírégetésre, jó közérzetet biztosít.

Keress a Használt kondigépek Technogym és Life Fitness gépei között, de további hasznos tanácsokat olvashatsz blogbejegyzéseink között.

Kattints a Technogym és Life Fitness használt taposógép kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!