Használt futópad otthoni használatra

A futópad az egyik legnépszerűbb kondigép. Nem kell új mozgásformákat megszokni, ugyanúgy sétálhatunk, kocoghatunk vagy futhatunk rajta, akárcsak az utcán. Változó intenzitású edzéseket végezhetünk, az általános kondíció növelésén kívül segít a fogyásban, zsírégető hatású és erősíti a szív és tüdő működést. 

10 ok a profi használt futópad választása mellett

1 . Stabil váz

 

Mind a Life Fitness, mind pedig a Technogym különösen figyel a megbízhatóságra, stabilitásra és a hosszú távú használatra. Mivel professzionális edzőtermi gépről van szó, ezért a mindennapos több órás igénybevételre lett tervezve. Mindkét fitnessgép gyártó kardiogépei erős, stabil acél vázzal készülnek. A futópadok önsúlya 200 kg körül mozog, maximális terhelhetősége általánosságban 180 kg.

2. FlexDeck rezgéscsillapítás

A több évtizedes gyártói és fejlesztői tapasztalattal rendelkező neves kondigép gyártó vállalatok rengeteg tesztelés, tervezés és minőségi kontroll után kifejlesztették a futópadoknál az ún. nevezett FlexDeck technológiát. Ennek lényege a rezgéscsillapítás, melynek eredményeképp egy nagyon kényelmes futófelületet kapunk, amely hosszú távú használat esetén is kíméli az izületeket és a derekat.

3. Változatos futópad edzésprogramok

Az edzésprogramok széles skálája lehetővé teszi, hogy változatosan, edzettségi szintünknek megfelelően edzünk (klasszikus programok, pl.: manuális, cardio, zsírégető, intervall, hegymenet stb., sport programok, pl.: 5-10 km-es futás, fitnesz teszt programok, cél edzések stb.)

Kellemes a futás a természetben, de otthon, futópad használatával időjárástól függetlenül is futhatsz

Kellemes a futás a természetben, de otthon, futópad használatával időjárástól függetlenül is futhatsz

4. Többféle konzol a futópad használatához

A Life Fitness és a Technogym futópadoknál is többféle konzol közül választhatunk. Megtalálhatók mindkét márkánál a LED-es és TV-és változatok, így emelve a futás élményét. 

5. Egyedi pulzusmérő rendszer futópadhoz

Life Fitness futópadok esetében a cég kifejlesztette az ún. „Life Pulse” pulzusmérő rendszert, mellyel akár futás közben is ellenőrizhetjük pulzusunkat. De ez a lehetőség a Technogym futópadok esetében is adott, hiszen ezt itt is megtehetjük a pulzusmérő kézi szenzorok segítségével.

6. Modern futópad technológia, könnyű kezelhetőség

A professzionális edzőtermi futópadok manapság a legmodernebb technológiával felszereltek. Ilyenek pl. a IPod és iPhone kompatibilitás, USB csatlakozás, wireless kompatibilis pulzusmérő rendszer, felszerelhető LCD szórakoztató központ stb. Nem mellékes szempont a kardiogépek esetében sem, a kijelző egyértelmű és könnyű kezelhetősége. Hiszen ki szeret hosszú perceket tölteni azzal edzés előtt, hogy megtalálja a számára megfelelő edzésprogramot vagy beállítási lehetőséget?

7. Motor teljesítménye

A motor teljesítménye az egyik legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell a vásárlásnál. A futógép erősebb motorral kiegyensúlyozottabban működik azonos megterhelés mellett. Ennek következménye, hogy az erősebb motorral rendelkező futógép élettartama hosszabb.

A Life Fitness és a Technogym esetében is fő szempont a megbízhatóság.

  • – Life Fitness futópadok: 3-4 LE folyamatos teljesítmény “MagnaDrive System”
  • – Technogym futópadok: 2,5- 6,0 LE edzőtermi AC motor.

8. Futófelület nagysága

A nagyobb futófelülettel rendelkező futógépekkel növekszik a futás komfortja és a biztonsága. Minél nagyobb a futó lépéshossza, a futás sebessége, a futópad dőlésszöge, annál nagyobb futófelület ajánlatos. A Life Fitness és Technogym futópadok átlagos 152 x 51 cm-es futófelületén kényelmessen lehet futni. Ha a futópad futófelülete 45 cm feletti, akkor bátran használhatják nagyobb termetűek is.

9. Ár

Az új, professzionális edzőtermi futópadok általában nagyon drágák, több milliós nagyságrendet is elérik, ezzel szemben ugyanez a használt futópad már piaci ár töredékéért is a miénk lehet. Mivel a Life Fitness és a Technogym is nagy teherbírású, mindennapos használtra tervez edzőtermi gépeket így nem kell attól félnünk, hogy ezek egyhamar megadják magukat. Rendszeres karbantartással akár több évtizedig is használhatóak. Ha szakértő személytől, használt, de jó állapotú futópadot vásárolunk és még a vásárlás előtt ellenőrizzük annak állapotát akkor nem foghatunk mellé.

10. Szervízhálózat

Mindenképpen érdemes figyelembe vennünk, ha kondigépet vásárolunk, hogy szükség esetén hova fordulhatunk. A nálunk vásárolt használt kondigépek, edzőtermi gépek, kondigépek szervizhátterét a 20 éve ezzel foglalkozó Wolf kondigépszervíz biztosítja.

Kattints Technogym és Life Fitness használt futópad kínálatatunk megtekintéséhez

Tetszik? Oszd meg!