precor otthoni szobakerékpár

Az edzőtermi kardiogépek népszerűek a fogyás támogatásában, az állóképesség javításában és a tüdő kapacitásának növelésében. Emellett serkentik az anyagcserét és hozzájárulnak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. Bár a futópad az egyik leggyakrabban kipróbált eszköz, fontos tudni, hogy más kardiogépek is különböző célokat szolgálnak. Ismerjük meg, hogy melyik gép mire való, így könnyebben választhatjuk ki az igényeinknek megfelelő eszközt.

Futópad

A futópad az egyik legkedveltebb kardiogép, mivel nem szükséges új mozgásmintákat megtanulni; ugyanúgy sétálhatunk, kocoghatunk vagy futkározhatunk rajta, mint az utcán. A gép lehetővé teszi az intenzitás változtatását, emelkedőkkel állítható a terhelés az edzettségi szintünknek megfelelően. Kínálatunkban számos használt futópad közül választhatja ki a számára leginkább megfelelőt..

Technogym Excite 700 használt futópad

Technogym Excite 700 használt futópad

Mire való a használt futópad?

A futópad ideális választás, ha súlycsökkenést szeretnénk elérni, hiszen a futás során jelentős mennyiségű kalória égethető el. Ráadásul a futópadok rendelkeznek különböző edzésprogramokkal, így teljes mértékben testre szabhatók az egyéni edzési igényeknek.

Szobabicikli

A szobabiciklik között megtalálhatóak mind a klasszikus, mind a fekvőkerékpárok. Bár ezek általában kevesebb kalóriát égetnek el, mint a futópad, a különböző beépített programok segítségével rendkívül változatos intenzitású edzéseket végezhetünk velük.

Technogym Excite 700 háttámlás használt szobabicikli

Technogym Excite 700 háttámlás használt szobabicikli

Mire való a használt szobabicikli?

A szobakerékpár változatos programjaival személyre szabhatók az intenzitást tekintve, így könnyedén végezhetünk gyengébb vagy erősebb edzéseket az egyéni igényeknek megfelelően. A szobabicikli kifejezetten jó választás túlsúlyproblémákkal küzdők számára. A fekvőkerékpár ideális lehet hátfájdalommal küzdők számára, mivel a háttámla könnyedén támasztja a hátat, így nem terheli a gerincet és az alsó háti szakaszt. A spinning kerékpár pedig kiváló a keményebb edzéseket keresők számára. Ezen kerékpárokon kiállva is tekerhetünk, így új izomcsoportokat mozgathatunk meg, és a fogások változtatásával a felsőtestet is hatékonyan edzhetjük.

Ellipszis tréner

Az ellipszis tréner a futás és sétálás mozgását utánozza, ugyanakkor ízületeinket kevésbé terheli a futáshoz képest. A lábak pedálokon mozgása révén csökken a mozgáskoordinációból eredő sérülések kockázata is. Kiemelkedő előnye, hogy a karok mozgatása mellett egyidejűleg hatékonyan edzhetjük a felsőtestet is.

Life Fitness 95X Inspire ellipszis tréner

Life Fitness 95X Inspire elliptikus tréner

Mire való használt ellipszis tréner?

Az ellipszis tréner kiváló társ a testsúly csökkentéséhez, ideális választás az alacsony és mérsékelt intenzitású edzéseket preferálók számára. Az elliptikus futópad kifejezetten jó választás túlsúlyos személyeknek, valamint azoknak, akik térdproblémákkal küzdenek.

Taposógép

A taposógép a lépcsőzés természetes mozgását szimulálja, feltéve, hogy helyesen alkalmazzuk. Azonban a túlzott támaszkodás vagy alacsony ellenállás használata esetén a terhelés szignifikánsan csökkenhet.

Technogym taposógép

Technogym taposógép (stepper)

Mire való használt taposógép?

A taposógéppel könnyedén végezhetünk alacsony intenzitású edzéseket. Különösen népszerű a nők körében, akik a combjaikat, vádliaikat és feneküket formálnák vele. Fontos megjegyezni, hogy ízületi problémák esetén nem ajánlott a használata.

Wave (korcsolyázógép)

A professzionális Wave egy háromdimenziós mozgást kínál, amely rendkívül hatékony és élvezetes is egyben. A használata során akár 30% -kal több kalóriát égethetünk el, mint az elliptikus trénerek esetében.

Technogym Excite 700 Wave használt "korcsolyázó gép"

Technogym Excite 700 Wave használt “korcsolyázó gép”

Mire való a használt wave – korcsolyázógép?

A TechnoGym Excite Wave elsősorban a láb és a fenék izmait formálja, a koordinációs érzéket fejleszti.

Top

A felsőtest forgató edzése kondíciódat, izomerődet, állóképességedet, valamint a külsődet egyaránt fejleszti.

 

Mire való a használt top?

A Technogym Excite Top lehetővé teszi specifikus izomláncok bevonását és edzését, ahol a forgó fogantyúk pozícióját, a forgókar magasságát és a teleszkópos karok hosszát módosítva személyre szabhatjuk a gyakorlatokat.

Crossover

A TechnoGym Excite CrossOver összefogja az összes kardiogép előnyét egyetlen eszközben. Egyszerű és élvezetes használata fejleszti a koordinációs érzékét és stabilitását.

Technogym Excite crossover

Technogym Excite crossover

Mire való használt crossover?

Bármilyen szintű edzéshez megfelelő. Használatával olyan alsó és felső izomcsoportok terhelhetőek, amelyek más fitnessgépen nem.

 

 

Tetszik? Oszd meg!