Szobabiciklis edzés otthon

A szobabicikli használatával végzett edzés hatékony és eredményes módszer a kalóriák és a testzsír elégetésére, miközben erősíti a szívet, a tüdőt és az izmokat. Néhány más formájú kardiokészülékhez képest a szobabicikli kevesebb stresszt okoz az ízületekben és kiváló aerob edzést nyújt.

Milyen előnyei vannak a szobabiciklis edzésnek?

1. A szobabicikli növeli a kardio fitnesz hatékonyságát

A szobabicikli kiváló módja annak, hogy szívét erősítse.

Az aerob edzések, például kerékpározás, erősítik a szívet, a tüdőt és az izmokat. Javítják a vér és az oxigén áramlását is az egész testben. Ez számos szempontból előnyös lehet az egészségére, ideértve a következőket:

  • – jobb memória, az agy hatékonyabb működése
  • – alacsonyabb vérnyomás
  • – jobb alvás
  • – jobb vércukorszint
  • – erősebb immunrendszer
  • – jobb hangulat
  • – alacsonyabb stresszszint
  • – több energia
A lakásban kiváló edzőszobát lehet kialakítani. Lehet benne szobabicikli, futópad, taposógép vagy elliptikus tréner

A lakásban kiváló edzőszobát lehet kialakítani. Lehet benne szobabicikli, futópad, taposógép vagy elliptikus tréner

2. A szobakerékpár segíthet a fogyásban

Az edzés intenzitásától és a testtömegétől függően egy szobabiciklis edzéssel óránként több mint 600 kalóriát égethet el. Ezáltal az otthoni kerékpározás kiváló edzési lehetőség a kalóriák gyors elégetésére.

A fogyás kulcsa az, hogy több kalóriát éget el, mint amennyit fogyaszt.

Nézd meg használt szobabicikli kínálatunkat!

3. Égeti a testzsírt, ha szobabiciklit használsz

A nagy intenzitású edzés elősegíti a kalóriák elégetését és a kondíció növelését, zsírvesztéshez vezethet.

Egy 2010. évi tanulmány megállapította, hogy a szobabiciklizés és az alacsony kalóriatartalmú étrend hatékonyan csökkenti a testtömeget és a testzsírt a tanulmány résztvevői között. Hatékony volt a koleszterin- és trigliceridszint csökkentésére is. A résztvevők hetente háromszor 45 percig kerékpároztak, és napi 1200 kalóriát fogyasztottak 12 héten keresztül.

A szobabicikli jó zsírégető

A szobabicikli jó zsírégető

4. Alacsony hatású edzést biztosít

A helyhez kötött kerékpáros edzés alacsony hatású edzés, amely segíti a csontok és az ízületek megerősítését anélkül, hogy nagy nyomást gyakorolna rájuk. Jó edzési lehetőséget kínál az ízületi problémákkal vagy sérülésekkel küzdő emberek számára.

A boka, térd, csípő és más ízületek nagy terhelésnek vannak kitéve futás, kocogás, ugrás vagy egyéb nagy hatású aerob gyakorlatok elvégzésekor. Ezzel szemben a szobabicikli előnye, hogy az ízületeket nem éri ütéshez hasonló hatás.

Mivel a lábad a szobabiciklin együtt mozog a pedálokkal, ez kedvezőbb az ízületeknek, ugyanakkor izgalmas és hatékony edzést nyújt.

5. A szobabiciklizés erősíti a lábak és az alsó test izmait

A szobabicikli segíthet az lábak és az alsó test erősítésében, különösen, ha nagyobb erőfokozaton használod.

Ha fogantyúval ellátott szobakerékpárt használsz, akkor lehetőséged lesz a felső test izmainak erősítésére is, ideértve a bicepszet, a tricepszet és a vállakat is.

A szobabicikli használatával erősítheted a láb és fenék izmaidat

A szobabicikli használatával erősítheted a láb és fenék izmaidat

6. Lehetővé teszi az intervallum edzést

Az intervallum edzés lehetővé teszi az intenzív testmozgás rövid sorozatainak váltakozását hosszabb idejű, kevésbé intenzív testmozgással. Az ilyen típusú edzés több kalóriát éget rövidebb idő alatt, és emeli a kardiokészségét.

A szobakerékpárok változatos nehézségi szinteket tesznek lehetővé, így alacsony, közepes vagy magas intenzitással edzhet. Ez ideálissá teszi a szobabiciklit az intervallumos edzéshez.

7. Biztonságosabb, mint a közúti kerékpározás

A szabadban történő kerékpározás nagyszerű módja a testmozgásnak, ám bizonyos veszélyekkel jár. A figyelmetlen járművezetők, az egyenetlen vagy sima útburkolat váltakozása és az esetleges rossz láthatóság veszélyes lehet.

Az időjárás viszontagságai is kényelmetlenséget okozhatnak, különösen az őszi és téli hónapokban.

A szobai kerékpározás során nem kell aggódnod a forgalom, az útviszonyok vagy az elemek miatt. Az év bármelyik szakaszában kényelmes környezetben, biztonságosan edzhetsz.

Nézd meg Life Fitness kardiógép kínálatunkat is!

Kattints Technogym és Life Fitness használt szobabicikli (szobakerékpár) kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!