A fenék formája kulturális kérdés is. Ebben hatékony segítség a taposógép.

A nők többsége fontosnak tartja, hogy formás legyen a feneke, hiszen tetszeni akarnak. Tetszeni a férfiaknak. De hogyan segíthet ebben a taposógép?

A női fenék az egyik legkényesebben vizsgált testrésze egy nőnek. Hiszen az a nő, aki tetszeni akar a férfiaknak, vagy ki akar tűnni nőtársai közül, pontosan tudja, hogy a hagyományosan a szexizmusra is épülő társadalom férfi része ezt a testrészt az elsők között nézi meg egy nőn. Sok nő érti persze félre a férfiakat és gondolja azt, hogy ők kizárólag a karcsú, vékony nőket szeretik. De még ők is tudják, hogy a formás popsit szeretik a hím nem képviselői.

A férfiak nem véletlenül bámulják meg a szép női fenekeket

A férfiak nem véletlenül bámulják meg a szép női fenekeket

Hogy a férfiaknak fontosak a formás idomok, az persze nem valami perverzió. Kutatók állítják, hogy az asszonyos idomok azért vonzzák a férfiakat, mert ezzel a képpel a termékenységet párosítják tudatalattijukban. A fenékformálás tehát ezért is fontos, hiszen kulturálisan is jelentősége van.

Nézzük csak, mi adja meg egy női fenék formáját? Izmok, zsírpárnák és persze genetika és a táplálkozási szokások. A fenékformálás első lépése tehát az étkezési szokások átalakítása. Kevesebb szénhidrát és zsír, több zsírszegény, fehér hús, zöldség és gyümölcs. Ha ez megvan, következhet a fenék edzéssel történő formálása.

A guggolás is hatékony fenékformáló eszköz

A guggolás is hatékony fenékformáló eszköz

Sokan azt gondolják, hogy a lábemelés és a gyakori guggolós gyakorlatok mindent megoldanak. A lábemelés biztosan nem a formálást szolgálja, hiszen a lábemelő gyakorlatok inkább szálkásításra jók. A guggolás viszont tényleg hatásos, hiszen erősíti a farizmokat, formálja a feneket és növeli az állóképességet.

De mit tegyen az, aki ízületi problémákkal küzd, ezért térd és/vagy bokaízületeinek nem feltétlenül tesz jó a guggolás. Nekik sem kell feladni azt a „kulturális küzdelmet”!

Több kondigépet használnak arra, hogy az altest izmait erősítsék. A futópad a klasszikus, hátránya azonban, hogy használata ütődéseket okoz az ízületeknek, ezért ízületi problémákkal küszködőknek nem javallt. A szobabicikli szintén erősíti a lábizmokat és a fenék izmait, de ennél sokkal hatékonyabb és ízület-barátabb a taposógép.

A taposógép olyan mozgásformát kínál, mint ha lépcsőn lépkednénk felfelé. A taposógép (vagy lépcsőzőgép) használatával együtt mozognak az altest izmai, a fenékizom, a combizom és a vádli. Ezeket az izmokat erősíti, megfelelő táplálkozással párosítva növeli és formálja az izomtömeget. A taposógép használata égeti a zsírokat, növeli a test általános kondícióját.

A taposógép hatékonyan formálja a fenékizmokat és kíméli az ízületeket

A taposógép hatékonyan formálja a fenékizmokat és kíméli az ízületeket

Lehetne persze választani egy toronyházat és ott mászni meg az emeleteket, ez olcsóbb lenne. De mennyivel kellemesebb módja a lépcsőzésnek, ha valaki otthon, a nappaliban vagy egy külön erre kialakított helyiségben a taposógép pedáljait tapossa!

Válogass használt taposógép kínálatunkból!

A korszerű taposógépek konzolján edzés közben nyomon követhetjük testünk reakcióit, figyelhetjük pulzusunk alakulását, az elégetett kalória mennyiségét. Állíthatjuk a taposógép ellenállásának erősségét, így mindig fizikai állapotunknak megfelelő terheléssel edzhetünk.

Aztán vannak a kényelmi szolgáltatások. Otthoni taposás közben hallgathatunk zenét, nézhetjük kedvenc sorozatainkat a tévében, vagy a taposógép konzolján. Aztán, ha az edzésnek vége, azonnal mehetünk tusolni és néhány perc múlva már újra fittek lehetünk.

Kattints a Technogym és Life Fitness használt taposógép kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!