Télen nem kellemes a kerékpározás a szabadba - helyette: szobabicikli, elliptikus tréner

Már napi fél óra edzéssel is sokat tehetünk az egészségünkért. Konditerem, edzés otthon vagy mozgás a szabadban. Szinte mindegy, melyiket válasszuk, mindegyiknek számos előnye van. A cél pedig nem más, mint az egészséges életmód.

Télen, a szabadban alig-alig kínálkozik olyan alkalom edzésre, amikor jó az idő. Általában hideg van, gyakran esik valami az égből, ami szintén hideg és a szél is csípős hideg levegőt fúj az arcunkba. Az ilyen alkalmakra is hasznosak a kondigépek, hiszen még a lakásból sem kell kimenni.

Bemelegítés és levezetés, a két legfontosabb része az edzésnek ugyanúgy, ahogy a kardióedzés is. Aki edzőterembe jár, tudja, milyen hatással van a szervezetre a 15-20 perces futás vagy biciklizés. A kardiógépek rengeteg előnnyel rendelkeznek, de talán összes pozitív tulajdonságuk közül a legjobb az, hogy otthon is használhatók.

Technogym elliptikus tréner, futópad, szobabicikli

Technogym elliptikus tréner, futópad, szobabicikli

Ahhoz, hogy a legjobb kardiógépet szerezzük be, érdemes átgondolni, milyen eszköz miért lehet jó választás. Itt fontos tudnunk, melyik testrészünket szeretnénk erősíteni vagy mi a valódi célunk a mozgással (fogyás, rehabilitáció, stb). Íme négy közkedvelt gép és azok előnyei, amelyek megkönnyíthetik a döntést.

Taposógép

Nők körében igazán kedvelt a taposógép, mivel a leghatékonyabb módon formálja a feneket és a combokat úgy, hogy közben megdolgoztatja a farizmokat is. A taposógép valójában a lépcsőzést imitálja, 30 perc alatt akár 500 kalóriát is elégethetünk vele. Fontos, hogy a testünk mindig a valós terhelést érzékelje, jótékony hatását pedig akkor fejti ki leginkább ha egyenes háttal edzünk.

Taposógépből amúgy létezik kisebb változat is, amely helymegtakarítás miatt lehet jó választás. Előnye továbbá, hogy javítja a mozgáskoordinációt és a keringési rendszerre is jó hatással van.

Válogass használt taposógép kínálatunkból!

Futópad

Futással csökkenthető a szívbetegség, a csontritkulás, valamint a cukorbetegség kialakulásának kockázata. A futópad javítja az állóképességet és a terhelhetőséget, illetve növeli a teljesítményt is. Segít a stressz feloldásában és a depresszió kezelésében. Futópadon bármikor állítható a sebesség, futhatunk hegymenetben, de bemelegítésként vagy levezetésként gyalogolhatunk is.

Life Fitness 95Ti futópad

Life Fitness 95Ti futópad

A futás az egyik legjobb edzésforma, amellyel több száz kalóriát égetünk el. Nyomon követhetjük mekkora távot, milyen idő alatt tettünk meg, így a következő edzés alkalmával már új, megvalósításra váró célt tűzhetünk ki magunk elé.

Válogass használt futópad kínálatunkból!

Szobabicikli

A monoton biciklizést jó időre elfelejthetjük, ha átváltunk szobabiciklire. A szobabicikli ellenállását bármikor növelhetjük, így a laza tekeréstől egészen a spinning szerű edzésekig is eljuthatunk. Jó hatással van a combra, a fenékre és a vádlikra is, mindemellett pedig növeli a terhelhetőségünket és a teljesítőképességünket is.

A biciklizés önmagában az egyik leghatékonyabb módja a zsírégetésnek, félórás tekerés alatt akár 500 kalóriától is megszabadulhatunk.

Válogass használt szobabicikli kínálatunkból!

Télen jó szolgálatot tesz a szobabicikli, amit a lakásban is használhatunk

Télen jó szolgálatot tesz a szobabicikli, amit a lakásban is használhatunk

Elliptikus tréner

Az elliptikus tréner, magában hordozza a kerékpár egyszerűségét a futás tökéletességét és a karlendítés izommunkáját. A futás főleg a túlsúllyal küszködők esetében túlzottan terheli az ízületeket, a szobabicikli, mivel a saját súlyunkat maga az eszköz tartja nem elég intenzív.

Ha nem szeretsz sem futni, sem szobakerékpározni, az elliptikus trénert neked találták ki. Ez a mozgásforma hasonló a futáshoz, de az ízületeket nem terheli annyira mivel nincsen becsapódás. A karok mozgásával tovább fokozhatjuk az izommunkát, a kettő egyben pedig az egyik legtökéletesebb zsírégető eszközé teszi az elliptikus trénert.

Válogass használt elliptikus tréner kínálatunkból!

Kattints Technogym és Life Fitness használt taposógép kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!