nyári top forma 5 lépésben

A nyári top forma 5 lépéséből hármat már megismerhettetek a múltkori blogbejegyzésünkben. Szó volt a helyes táplálkozás fontosságáról, a kardióedzés gyakoriságáról, az alsótest formálás lehetőségeiről és az erősítő gyakorlatok szerepéről a fogyásban és a testformálásban. Ma a legkényesebb terület a has-és a felsőtest formálásáról osztunk meg veletek hasznos tudnivalókat.

4. Úszógumi helyett lapos has

Ki ne vágyna lapos, izmos hasra? Magabiztosan sétálgatni a strandon egy bikiniben, úgy hogy ne kelljen behúzni a hasunkat…. Ez mindenki számára ismerős lehet. De napi 50 felülés tud ebben tényleg csak segíteni? Laikusként hajlamosak vagyunk ezt hinni.

A legfontosabb itt az elején tisztázni, hogy helyi zsírégetés nem létezik. Olyan nincs hogy én csak a hasamról, a fenekemről, a combok tájékáról akarok fogyni. A fogyás a helyes táplálkozás és a mozgás hatására indul be.

Hatékony kardióedzés Technogym Excite Wave (korcsolyázógéppel)

technogym korcsolyázógép használat közben

Technogym korcsolyázógép használat közben

A Technogym korcsolyázógépe egy egyedüli kardiovaszkuláris készülék, mellyel egyidejűleg számos izomcsoport edzhető. A korcsolyázás mozgását utánozza, ami has, a lábak és különös tekintettel a fenék izmaira kidolgozott mozgásforma. Így a kardióedzésen túl, már az izomformálásért is sokat tehetsz egy lépésben. Számos teszt bizonyítja, hogy ez a leghatékonyabb kardioeszköz a célzott lábizom-edzéshez.

Miért hízunk meg?

A felhalmozott zsírrétegnek egyetlen egy oka van csak: több kalóriát vittél be, mint amennyire szükséged volt. A szervezeted, amint többlet van, elteszi későbbre zsírként. Nem gondolkozik, egyszerűen tartalékol. Ez ilyen egyszerű.

Zsírégetés elliptikus trénerrel

Az elliptikus tréner egy alacsony intenzitású, hatékony zsírégető  fitneszgép, amely a futás és a gyaloglás mozdulatait szimulálja. Nevét a pedálok elliptikus mozgásáról kapta. A gépekhez két kar is tartozik, amelyeknek köszönhetően az alsó és a felső test egyszerre mozgatható meg, ezért cross-trénernek is nevezik.

technogym használt ellipszis trénerr

Technogym használt ellipszis tréner

Ha a lapos, formás has elérése a cél, akkor komoly izommunkára is szükség lesz a kardióedzés mellett. Azonban ez csak a fogyás után fog látszani, hiszen amíg az úszógumi takarja addig nem lesz látványos eredmény rendszeres hasizom edzés mellett sem. Fontos, hogy minden egyes gyakorlatnál a hasad feszítése lesz a kulcsa annak, hogy ne sérüljön a gerinced.

Egyik legnépszerűbb gyakorlat az egész test erősítésére a plank.

Plank gyakorlat hasizom edzésre

A Plank az ideális gyakorlat a hasizmok edzésére pont azért, mert bekapcsolja az egész központi csoportot, beleértve a haránt hasizmot, az egyenes hasizmot, a külső ferde hasizmot és a farizmot.

5. Feszes karok, formás váll

Annak ellenére, hogy ez az egyik leggyakrabban látható testrészünk, mi nők hajlamosak vagyunk karizmaink edzését hanyagolni. Pedig a nyári top formához hozzá tartozik egy ujjatlan ruha alól kivillanó feszes, formás kar és váll. Minden izom azzal a mozdulattal fejleszthető, melynek végrehajtásáért felelős. Így a bicepsz karhajlítási, míg a tricepsz karnyújtási feladatokkal erősíthető. A karizmok edzésekor, a kiegyensúlyozottság jegyében, mindkét oldal fejlesztése fontos.

Karizom és vállak formálására használd a kézi kerékpárt

A Technogym XT TOP mindenkinek ajánlott felsőtestet (főleg váll) erősítő gép. Mindamellett hogy formálja a karokat, javítja a vérkeringést és a sejtek oxigén ellátottságát. Ülve és állva is használható. A felsőtest forgató edzése kondíciódat, izomerődet, állóképességedet, valamint a külsődet egyaránt fejleszti.

technogym top kezi kerékpár edzés közben

Technogym top, kézi kerékpár edzés közben

Adj időt magadnak a változásra!

Semmi nem megy egyik pillanatról a másikra, így neked sem kell elkeseredned ha csak most vágsz bele az egészbe, valószínűleg idén nyáron már nem fogod elérni álmaid alakját. De tehetsz érte, hogy jövőre már olyan formában legyél amit szeretnél.

Technogym használt háttámlás szobakerékpár

Technogym használt háttámlás szobakerékpár

Technogym használt szobakerékpár

Technogym használt szobakerékpár

Tetszik? Oszd meg!