Technogym használt ellipszis tréner

Manapság, ha korszerű edzésről hallunk, akkor lépten-nyomon előkerül a kardió kifejezés. Tekintettel arra, hogy a Technogym és a Life Fitness termékek fejlesztésénél fontos szempont a hatékony kardió edzések támogatása, beszélnünk kell a témáról.

technogym használt futópad

Élet a Technogym futópadon

Kardió edzés

Tisztázzuk, mit jelent a kardió (kardiovaszkuláris) edzés kifejezés! Ez egy olyan mozgásforma, amely fokozottan veszi igénybe keringési rendszerünket, tehát a szívet, a tüdőt és az érrendszert. Sokan ezt leegyszerűsítik a futásra, de ennél lényegesen többről van szó. Olyan edzésfajtáról beszélünk tehát, amely – természetesen egyéb izomrendszerek egyidejű igénybevételével – az emberi szervezet legfontosabb rendszerére, a keringésre hat. Hogy ez miért fontos? Mert pont ez a szervcsoport az, amelynek működése befolyásolja valamennyi szervünk kielégítő működését.

Nézd meg, milyen futópadokat, szobabicikliket, ellipszis trénereket és taposógépeket kínálunk!

A kardió edzés aerob edzés. Hogy ez mit jelent? Az aerob szó oxigén jelenlétében történő munkavégzést jelent, ahol a munkavégzés jellegéből következően a szervezet a tartalékait (szénhidrátokat és zsírsavakat) égeti el és állít elő energiát. A kardiótréning ezért elsősorban a futást, gyaloglást, kerékpározást és az aerobikot jelenti, a Technogym és a Life Fitness használt taposógép, futópad, ellipszis tréner és szobabicikli gépei itt kerülnek képbe.

aerobic kardió edzés

Aerob edzés során a szervezet elégeti a tartalékolt zsírt, így csökkenti a testtömeget

Kardió edzés természetesen nem csupán edzőteremben lehet végezni, hanem a szabadban is, ezekhez nem kell különösebb felszereltség. Gyalogolni, kocogni, vagy futni, nordic walking túrán részt venni, vagy különböző, a keringési rendszert erősító mozdulatsorokkal végzett edzéseket lehet végezni a szabadban is. Az edzőtermi mozgás esetében azonban előny, hogy azt nem befolyásolja az időjárás és a mozgás hatékonyságát különböző eszközökkel ellenőrizni is tudjuk.

kardió edzés használt kondigép

A kardió edzés közösségi élmény is

A Life Fitness és a Technogym berendezései sokféleképpen támogatják a kardiótréninget. Futópadok, taposógépek, szobabiciklik és ellipszis trénerek segítik az ellenőrzött körülmények között végzett kardió edzést. Valamennyi ilyen berendezés segíti a szervezet felhalmozott tartalékainak elégetését és energiává alakítását, rendszeres használatuk növeli az állóképességet.

Összegezzük, milyen hasznos élettani hatásai vannak a kardió edzésnek!

A kardiótréning elégeti a zsírt és fogyasztja a kalóriát, ezzel testsúly csökkenést okoz. Ezzel párhuzamosan erősíti a szívet, növeli a tüdő oxigént felvevő kapacitását, így csökkenti a szívinfarktus kockázatát. A kardió edzéssel csökken a magas koleszterin és vérnyomás, de a cukorbetegségek kockázata is. Mintegy mellékhatásként jobb alvást és közérzetet okoz, csökkenti a stresszt – és sokak szerint jótékonyan hat a szexuális életre is.

Keress a Használt kondigépek Technogym és Life Fitness gépei között, de további hasznos tanácsokat olvashatsz blogbejegyzéseink között.

Kattints a Technogym és Life Fitness használt ellipszis tréner (elliptika) kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!