használt futópad otthonra

Ha futópad vásárlás előtt állsz, már biztosan töröd a fejedet, hogy melyik típus az alkalmas. A Life Fitness és a Technogym márkák biztosan jó választásnak számítanak, de mindkét gyártó különböző tulajdonságokkal felruházott futópadokat gyárt. Milyen szempontokat kell figyelembe venned, mielőtt kinyitod a pénztárcádat?

Motor

A futópad teljesítményét alapvetően a motor határozza meg, ettől függ a futószőnyeg sebessége és a berendezés teljesítménye. A nagy gyártók, mint a Life Fitness és a Technogym, hosszú távú, intenzív használatra felkészített futópadokat gyárt. Ez garancia arra, hogy a berendezések évekig bírják a használat okozta megterhelést. A motor teljesítményét persze nem csupán a használat gyakorisága és az egyes edzések időtartama, de a használó súlya is befolyásolja. Ha súlyfelesleggel vágsz bele a futópad rendszeres használatába, mindenképpen legyél erre is figyelemmel.

Life Fitness használt futópad

Life Fitness futópad

Futószőnyeg

Talán mondani sem kell, ez mennyire fontos! Ha alacsony vagy, akkor többnyire a kisebb futószőnyeggel felszerelt használt futópad is megfelel, de ha az átlagnál magasabbra nőttél, akkor 150-160 cm hosszúságú és 55-60 cm szélességű futópadra lehet szükséged. Ha a futópadot családi használatra vásárolod, akkor törekedj arra, hogy a család minden tagja kényelmesen használhassa.

Mert pár centin is múlhat a kényelmes használat. Ha nem megfelelő méretű a futópad, akkor leléphetsz ról futás közben, ami balesetet okozhat, vagy rövidítened kell a lépéshosszt, ami meg a természetes mozgást akadályozza. A kisebb méretű használt futópad helytakarékos lehet, de akár az edzés hatékonyságát is csökkentheti.

Rezgéscsillapítás

Ha rendszeresen és alkalmanként hosszabb ideig használod a futópadot, akkor nem mindegy, hogy az hogyan hat az ízületeidre. A jó futópadot úgy tervezték, hogy a futószőnyeg felülete csillapítsa a láb leérkezése okozta ütéseket. Ezzel persze a futópad élethosszát is lehet növelni, de ezzel lehet óvni a tárd és a láb ízületit is.

Life Fitness professzionális használt futópad otthonra

Life Fitness professzionális futópad otthonra

Dőlésszög

A korszerű és hatékony futópadokon már akár futás közben is állítható a dőlésszög. Ha a kiszemelt berendezés legalább 15 %-os dőlésszögre is állítható, már tudhatod, hogy a futópad tudja a legoptimálisabb beállítást.

A dőlésszög futás közbeni változtatásával optimalizálhatod az edzés hatékonyságát. A legkorszerűbb berendezéseken akár automatikusan végrehajtódó programot is futtathatsz, ahol előre meghatározhatod, hogy a futás melyik szakaszában, milyen dőlésszöggel működjön a futópad.

Pulzusmérés

Technogym Excite Run 500i használt futópad képernyő panelje

Technogym Excite Run 500i futópad képernyő panelje

Erre már minden futópad alkalmas, de a mérési módszerek között nagy a különbség és különböző a mérési pontosság. A futópadok mérhetik a pulzusod hüvelykujj-érzékelővel, markolati érintő érzékelővel, vagy mellkasi övvel. A leghatékonyabb mérést a mellkasi övvel lehet végezni.

Összefoglalásul elmondható, hogy minél korszerűbb, jobban felszerelt futópadot vásárolsz, edzésed annál hatékonyabb. Meg kell találnod azt az optimális berendezést, amit pénztárcád is megenged és aminek segítségével testedet is hatékonyan formálhatod, egészségkárosodás nélkül.

Keress a Használt kondigépek futópadjai között, de körülnézhetsz további TechnoGym és Life Fitness használt kardiógépeink között is.

Technogym és Life Fitness használt futópad kínálat

Tetszik? Oszd meg!