Használt kültéri fitnesz eszközök, kondigépek

Hála a szabadtérre kihelyezett fitnesz gépeknek, nem csak a konditeremben tudsz változatos kardioedzést végezni, hanem a friss levegőn is. Minden nagyobb városban, és most már egyre több kisebb településen is megtalálhatók ezek a fitneszparkok, amit felnőtt játszótérnek is szoktak viccesen nevezni. Azonban ez ennél több! A fitnesz eszközök használata tökéletes lehetőséget nyújt a test könnyű átmozgatására. A tervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a mai kor emberének beszűkült mozgási lehetőségeit ezen eszközökkel bővítse. Szinte mindegyik szabadtéri fitnesz eszköz valamelyik kardiogép leegyszerűsített formája, így a rajtuk végzett mozgás hasonló izmokat dolgoztat meg. 

Nézzük melyik fitnesz eszköz, milyen edzőtermi gépnek felel meg?

Karkerékpár – Top

használt karkerékpár

használt karkerékpár

Ez a fitnesz eszköz a felső végtagok izmainak erősítése mellett fokozza a vállízületek rugalmasságát és mozgékonyságát.  Teljes, átfogó edzést biztosít a váll, a karok, és a mellkas izomcsoportjai számára, ami garantáltan inspirálja a lelkes fitnesz rajongókat. A felsőtest forgató edzése kondíciódat, izomerődet, állóképességedet, valamint a külsődet egyaránt fejleszti.

Step – taposógép

mechanikus használt taposógép, lépcsőzőgépHasznált Technogym taposógép

A használt stepper fő funkciója a derék és lábizmok fejlesztése, erősítve a rugalmasságot és mozgékonyságot a deréktájon. A lábtartók egymástól független mozgása ideálisan fejleszti az egyensúlyi és koordinációs érzéket. A taposógép leginkább a nők körében népszerű, akik a combjukat, vádlijukat, feneküket szeretnék formálni. Ízületi problémák esetén nem ajánlott a használata.

Elliptikus sétáló – ellipszis tréner

kültéri használt ellipszis tréner, elliptikaTechnogym használt ellipszis tréner, elliptika

Fejleszti és erősíti az egész test ízületeit, növeli a szív-és tüdőkapacitást. Az ellipszis tréneren végzett kardiovaszkuláris edzés hatékony zsírégető, valamint javítja az izmok és izületek rugalmasságát és hajlékonyságát. Az elliptikus tréneren történő edzés helyettesítheti a futópad, szobakerékpár és a taposógép használatát, emellett sokkal kíméletesebb ízületekkel szemben. A lábak folyamatosan a pedálokon vannak, így nem ütődnek a talajhoz, mint a hagyományos futás során, ami kíméletes az ízületek számára. Nagy előnye még, hogy a karok mozgatásával egyidejűleg a felsőtestet is edzhetjük. 

A kültéri fitnesz gépek használata nagyon jó futás után levezetésnek, vagy külön sportedzésnek is beilleszthető a heti edzések során. Sokan nem merik kipróbálni, pedig nem bonyolult a használatuk és minden eszközön van külön leírás is. Egy dolgot ne felejtsünk el mielőtt elkezdenénk használni az eszközöket: Mindig szánjunk időt a bemelegítésre!

Kattints Technogym és Life Fitness használt taposógép kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!