Befolyásolja az immunitást a testmozgás?

A kutatások legtöbbje alátámasztja, hogy a mérsékelt és a rendszeres testmozgás erősíti az immunrendszert és véd is egyes betegségekkel szemben. Különösképp a felső légutakat érintő (pl. megfázás) megbetegedésektől. Jó lelki állapotunk és közérzetünk pedig szintén befolyásolja egészségi állapotunkat.

Mi az az immunitás?

Az immunitás vagy az immunrendszer az a veleszületett védekező mechanizmus, amely megvédi testét a fertőzések és betegségek többségétől. Ezt a mechanizmust egészséges, vitamindús táplálkozással és rendszeres testmozgással lehet fenntartani.

i

Az edzőtermek a héten bezártak a magyar kormány legújabb védelmi intézkedései értelmében!

Itt az ősz, szükségünk van immunrendszerünk megerősítésére. Azonban nem elég csak a megfelelő vitaminok és ásványianyag bevitelre oda kell figyelni. Testmozgás során az immunitást segítő sejtek gyorsabban keringenek a véráramban, és képesek a vírusokat és baktériumokat is elpusztítani. A testedzés után pár órán belül a szervezet visszaáll a megszokottra, a megszokott normális ritmusra, de azt mondják a rendszeres testmozgással ez az immunserkentő időszak kitolható.

Milyen kardiógépekkel tehetünk egészségünkért?

Személyre szabott futópados edzés

A futás az egyik legnépszerűbb. Ezt a kardió formát akár napi szinten lehet folytatni az állóképesség javítása és az immunrendszer megerősítése érdekében. Heti 3-4 futópados edzéssel már sokat tehetsz általános jó fizikai állapotod szinten tartása érdekében. A professzionális Life Fitness és Technogym futópadokon saját edzettségi szintednek és állóképességednek megfelelően.

Test teljes átmozgatása: Elliptikus tréner

Az elliptikus tréner segítségével számtalan pozitív hatása van az egészségünkre nézve. Felpörgeti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert és csökkenti az úgynevezett rossz koleszterint, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ezen kívül a kardióedzés hatására nő a tüdő kapacitása.

Kitűnő állóképesség-és teljesítmény növelésre.

Azoknak ajánlott az elliptika használata, akik úgy érzik a futópados edzés túl intenzív számukra (sérülések, ízületi gondok esetén).

Ha az alakformálás fontos szempont:Taposógép

A taposógépen a lábaidnak folyamatosan mozogni kell, hiszen ha nem taposol, felborul az egyensúlyod és leesel a gépről. Így nem csak a felesleges zsírpárnáktól szabadulhatsz meg, hanem alatta kemény popsit és tónusos combokat is fejleszthetsz. Otthoni használatra is alkalmas hiszen nem foglal nagy helyet a lakásban.

Taposógép vagy elliptika?

A legnagyobb különbség a két sporteszköz között, hogy amíg az ellipszis trénerrel a test összes izomcsoportját átmozgathatod egyszerre, addig a taposógépekkel csak az alsótest izmait tudod fejleszteni.

Mindegy melyik mozgásformát választja, a rendszeres testmozgás fontos! Idősebb korban kialakuló betegségek kockázatát tudjuk csökkenteni a kardiózással. Ilyen például a szív-és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség és a magas vérnyomást is.

Nézze meg a kínálatunkat a Használt kondigépek kardiógépeit >>

Technogym Excite 700 Wave használt "korcsolyázó gép"

Technogym Excite 700 Wave használt “korcsolyázó gép”

használt Technogym használt szobabicikli, szobakerékpárobabicikli

Technogym Excite bike 700 szobabicikli

Tetszik? Oszd meg!