Az ideális fogyás alapszabályai fogyasszunk megfelelő mennyiségű rostot, igyunk sok folyadékot, és a testmozgás. Az otthoni kardiógép tökéletes a rendszeres testmozgáshoz. Mutatunk néhány kardiógépet, és megtudod hogyan lesz hatékony a fogyás kardiógépekkel.

Ideális táplálkozás esetén a bevitt kalória mennyiségének szénhidrátot, fehérjét és zsírt is kell tartalmaznia megfelelő arányban. A napi energia szükséglet az mindenkinek egyéni, függ a testsúlytól, az életkortól, a nemtől és a napi mozgástól. Ha fogyás lényege, hogy a bevitt energiamennyiség kevesebb a felhasználtnál.

Érdemes előnyben részesíteni a rostokban gazdag táplálkozást. Sok rostot tartalmaznak a gyümölcsök, a zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, a hüvelyesek.

Legfontosabb, hogy fogyassz elegendő folyadékot: vizet! A folyadék segít, hogy a méreganyagok távozzanak a szervezetedből, és csökkenti az éhségérzetedet.

A legkényelmesebb kardiógép otthonra: szobakerékpár

A szobakerékpárok elsősorban a comb, a fenék és a vádli  izmait fejlesztik. A rendszeres tekerés hatására a felsőtestről is eltűnnek majd a feles kilók, csak ehhez több időre lesz szükséged, mint az alsótest izmai esetében.

technogym szobakerékpárok

Technogym Excite 700 szobakerékpárok

A szobakerékpárral legkényelmesebb otthoni sporteszközök egyike, amely igen hatékonyan fogyaszt is, hiszen óránként akár 700 kalóriát is elégethetsz. A látványos eredményekért azonban a megfelelő intenzitással kell dolgoznod.

technogym excite szobakerékpárok

Technogym Excite szobakerékpárok

Egy egyszerű, de hatékonyabb kardiógép:
ellipszis tréner

Az ellipszis trénerek előnye, hogy egyszerre mozgatják át az alsó- és a felsőtest izmait. Szinte az összes problémás területről hatékonyan tudod eltüntetni a felesleget. Az ellipszis tréneren végzett intenzív edzések hatására javul a szervezet állóképessége.

Fontos, hogy amikor a szervezeted már megszokja az adott terhelési szintet, akkor növeld az edzések tempóját. Csak így tudsz majd eredményesen és gyorsan fogyni. Az ellipszis trénerek ráadásul az ízületeket is kímélik, így a túlsúllyal küzdő kezdő sportolók számára a tökéletes otthoni kardiógép.

technogym elliptikus tréner

Technogym Excite 700 elliptikus tréner

Legváltozatosabb otthoni kardiógép:
futópad

Változatos és izgalmas edzések a nappaliban! A tévhitekkel ellentétben a futópadok a legváltozatosabb mozgásformát nyújtják. 

A modernebb futópadok (például a Life Fitness vagy a Technogym) már rengeteg beépített programmal rendelkeznek. Az edzést teljesen személyes igényekre szabható, amely segít a hatékony fogyásban.

Technogym használt futópad fogyás

Technogym Run Excite 700 használt futópad

A férfiak titkos fegyvere, a nők kedvence:
taposógép

A taposógépek ugyan úgy mint a szobakerékpárok az alsótest izmait dolgoztatják meg a legkeményebben. Ezeken a kardiógépeken viszont olyan kemény edzéseket tudsz végezni, amelyekkel a felső testen található súlyfeleslegeket is lemozgod majd.

sokan gondolják azt, hogy a taposógép nők kardiógépe. Pedig nem! A férfiak számára a lépcsőző mozgás éppannyira hatékony! Gondolj bele, hogy Sylvester Stallone hány lépcsőt mászott meg Rocky filmekben.

technogym taposógép

Technogym Excite 700 taposógép

Általános szabályok a hatékony fogyáshoz kardiógéppel

Akármelyik kardiógépet is választod, az otthoni edzés alapszabályait mindenképpen vedd figyelembe az edzés során, ha valóban szeretnél gyorsan és hatékonyan fogyni:

  • hetente minimum 3-4-szer használd a választott kardiógépet,
  • egy alkalommal legalább 30-40 percet sportolj,
  • a gyakorlatokat 120-140 közötti pulzusszámon végezd.

Számodra melyik kardiógép lenne a legideálisabb? Válaszd ki nálunk a Használt kondigépek kínálatában most »

 

Kövessen minket Facebook-on is

 

Tetszik? Oszd meg!