Használt ellipszis tréner vagy stepper

Leadnál néhány plusz kilót, de az edzőterem gondolatától irtózol? Akkor a használt ellipszis tréner és a stepper neked lett kitalálva, hiszen ezekkel az eszközökkel könnyedén formába lendülhetsz otthon is kényelmesen. Most pedig megmutatjuk neked a 3+1 legfontosabb kérdést, ami segít választani a használt elliptikák és a stepperek közt.

1. Mi a különbség a taposógépek és az ellipszis trénerek közt?

A legnagyobb különbség a két sporteszköz között, hogy amíg az ellipszis trénerrel a test összes izomcsoportját átmozgathatod egyszerre, addig a taposógépekkel csak az alsótest izmait tudod fejleszteni.

használt taposógép lépcsőzőgép stepper

Egy stepper ezért tökéletes választás, ha formás combokra és fenékre vágysz rövid idő alatt. Az elliptikus futógépek pedig jól jönnek majd, ha a lábak mellett a has, a kar és a mellkas izmait is megdolgoztatnád.

Akár a lépcsőzőgépet, akár a használt ellipszis trénert választod, abban biztos lehetsz, hogy…

  • sokkal jobb lesz a közérzeted,
  • jelentősen javul a vérkeringésed,
  • segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket,
  • és az állóképeséged is látványosan fejlődik majd.

2. Mennyire intenzív az edzés egy taposógéppel és egy ellipszis trénerrel?

Otthoni kondicionáló gépet mindig az egyéni igények és az edzés célja alapján érdemes választani. Hasonlóan fontos szempont azonban vásárlás előtt az egyéni edzettségi szint is.

A használt ellipszis trénerek használata közben mindig akad egy olyan pont, amikor a testet nem éri terhelés, így egy kicsit tudsz pihenni. Így akár lassú tempóban, hosszabb programokkal is kényelmesen adhatod le a plusz kilókat. A taposógépeknél azonban nincs megállás, a lábaknak folyamatosan mozogni kell. A magas intenzitású edzésnek köszönhetően azonban rövid idő alatt érhetsz el látványos eredményeket.

3. Lépcsőzőgép vagy elliptikus futógép ajánlott a rehabilitáció mellé?

A célzott terhelésnek és a kemény munkának köszönhetően a taposógépek remekül segítik a boka- és térdsérülések utáni rehabilitációt. Egy törés vagy ínszalag szakadás után a korábbinál ugyanis sokkal nagyobb szerep hárul majd az izmokra, amelyeket gyorsan és hatékonyan fejleszthetsz a stepperekkel.

+1 Melyik otthoni kondicionáló gép kíméli jobban az ízületeket?

Használt ellipszis tréner

Az elliptikák nagy előnye a többi otthoni edzésmódszerrel szemben, hogy kíméli az ízületeket. A pedálokat és a karokat ugyanis úgy alakítják ki, hogy azokkal a futás közben végzett mozgás a lehető legtermészetesebben lemásolható legyen.

A lábad ennek köszönhetően nem csapódik a talajhoz, így az ízületeket sem éri plusz terhelés. Az ellipszis trénerekkel ennek köszönhetően a fájós térdek és csípők ellenére is könnyedén lendülhetsz formába vagy fogyhatsz le a saját tempódban.

 

Válaszd ki az igényeidhez legjobban passzoló otthoni kondicionáló gépeket a Használt kondigépek kiváló minőségű használt stepperei» és ellipszis trénerei közül!

Kattints a Technogym és Life Fitness használt ellipszis tréner (elliptika) kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!