Technogym használt ellipszis tréner

Azt sokan tudják, hogy az elliptikus trénerek a futás és sétálás mozgásformáját utánozzák. Ilyen berendezéseket gyárt a Life Fitness és a Technogym is. Ebben a bejegyzésben azzal foglalkozunk, hogy ezek az eszközök hogyan hatnak a szervezetre, valamint milyen edzéstervvel használhatjuk ki legjobban a felkínált lehetőségeket.

A használt elliptikus tréner mindenkinek jó választás, aki karban szeretné tartani a testét, vagy szeretné alakját formásabbá tenni. Ez a berendezés sok az egyben, hiszen mindazokat a mozdulatokat igényli és kikényszeríti, amik a használt futópad, taposógép, vagy akár az evezőpad használatakor szükségesek. Ez egy aerob edzés, elégeti a kalóriát és abból energiát állít elő.

Life Fitness 95X Inspire elliptikus tréner

Life Fitness 95X Inspire elliptikus tréner

Használt elliptikus trénerek kínálatunkban

Az elliptikus tréner hatása a szervezetre

Az elliptikus tréner fogyaszt. Elégeti a szírt (ebből lesz az energia), a maximális pulzusszám elérése nélkül is hatékony. Megmozgatja a test izmainak túlnyomó részét. A pedálok taposásával terhelést kapnak a comb és fenékizmok, a karok húzogatásával a felsőtest izmai (kar, váll és mellizmok), azzal, hogy a használat során a testtartás is kényszerűen egyenes, feszíti és erősíti a hasizmokat is. Az elliptikus tréner jót tesz a keringésnek, erősíti a szívet, növeli a tüdőkapacitást közben pedig csökkenti a szervezetben jelen levő koleszterin szintjét is. Fontos tudni, hogy az ellipszis tréner nem veszi igénybe túlságosan az ízületeket. Futás közben erős hatások érik a boka és térdízületet a testsúly pedig hol az egyik, hol a másik lábra nehezedik. Az elliptikus trénert taposva a terhelés eloszlik a két láb között és a futás okozta ütések sem terhelik az ízületeket.

Edzés elliptikus trénerrel

Edzés elliptikus trénerrel

Alakformálás elliptikus trénerrel

Sokan állítják, hogy alakformálást, különösen a láb és fenék formálását illetően hatékonyabb eszköz a futópad, vagy a taposógép, mint az elliptikus tréner. Sok tekintetben igazuk is van, hiszen azok a berendezések nagyobb zsírmennyiség elégetésére készteti a szervezetet, de csak az altest formálását végzik el. Az elliptikus tréner használatakor kisebb a mozgás intenzitása, ugyanakkor szinte a test összes izmát megmozgatja, így a felsőtest formálását is segíti.

Azt javasoljuk, hogy az elliptikus tréner használata során fokozottan légy tekintettel edzettségi állapotodra és testsúlyodra. Minden edzés elején fokozatosan add a terhelést. Fontos, hogy izmaid bemelegedjenek, csak azután használd az elliptikus trénert nagy terhelésen. Ha kezdő vagy, vagy nagy a súlyfelesleged, okosan teszed, ha váltogatod a nehéz és pihentető szakaszokat. Minél edzettebb vagy és minél inkább csökken a testsúlyod, annál nagyobb terheléssel edzhetsz. Ami fontos: ne kényelmesen, hanem dinamikusan használd a gépet, figyelve arra, hogy karral és lábbal is intenzíven dolgozz! Mindenkire igaz, hogy nagyjából fél órás edzés megfelelő hatással van a szervezetre.

Keress a Használt kondigépek Technogym és Life Fitness gépei között, de további hasznos tanácsokat olvashatsz blogbejegyzéseink között.

Kattints a Technogym és Life Fitness használt ellipszis tréner (elliptika) kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!