immunrendszer erősítés és közérzet javítás kardióedzéssel

Hogyan befolyásolja a testmozgás az immunitást? Tehetjük fel a kérdést a cím láttán.

A kutatások jelentős része alátámasztja, hogy a rendszeres, mérsékelt testmozgás erősíti az immunrendszert és véd egyes betegségek ellen, különösen a felső légutakat érintő (pl. megfázás) megbetegedésektől. Jó közérzetünk, lelki állapotunk pedig szintén befolyásolja egészségi állapotunkat. Mit tehetünk, hogy minél erősebb immunrendszerrel nézzünk szemben a jelenlegi járványhelyzettel?

megfázás immunrendszer erősítés

Az ősz beköszöntével szükségünk van immunrendszerünk megerősítésére, főleg a jelenlegi korona- vírusos járványhelyzetben. Azonban nem elég csak a megfelelő vitamin-és ásványianyag-bevitelre figyelni. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy valós fiziológiai változások mennek végbe az immunrendszerben, mikor valaki testmozgást végez. Ilyenkor az immunitást segítő sejtek gyorsabban keringenek a véráramban, és képesek a vírusokat és baktériumokat is elpusztítani. A testedzés után pár órán belül a szervezet visszaáll a megszokott, számára normális ritmusra, ám kutatások szerint rendszeres testmozgással ez az immunserkentő időszak kitolható.

Mi az az immunitás?

Az immunitás vagy az immunrendszer az a veleszületett védekező mechanizmus, amely megvédi testét a fertőzések és betegségek többségétől. Ezt a mechanizmust egészséges, vitamindús táplálkozással és rendszeres testmozgással lehet fenntartani.

páros kardioedzés immunrendszer erősítés

Valós fiziológiai változások mennek végbe az immunrendszerben, mikor valaki testmozgást végez

Az edzőtermek a héten bezártak a magyar kormány legújabb védelmi intézkedései értelmében!

Milyen népszerű otthoni kardiógépekkel tehetünk egészségünkért?

Futópados edzés személyre szabva

A futás az egyik legnépszerűbb mozgásfajta. Ez a kardió egy olyan formája, amelyet akár napi szinten lehet folytatni az állóképesség javítása és az immunrendszer megerősítése érdekében. Heti 3-4 futópados edzéssel már sokat tehetsz általános jó fizikai állapotod szinten tartása érdekében. A professzionális Life Fitness és Technogym futópadokon saját edzettségi szintednek és állóképességednek megfelelően állíthatod be az edzés időtartamát sebességét és egyéb célokat.

professzionális használt futópad otthonra

 

Elliptikus tréner a test teljes átmozgatásáért

Az elliptikus tréner segítségével végzett kardióedzésnek számtalan pozitív hatása van az egészségünkre nézve. Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, felpörgeti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert és csökkenti az úgynevezett rossz koleszterint. Ezen kívül a kardióedzés hatására nő a tüdő kapacitása, jobb lesz a sejtek és szövetek oxigén- és tápanyag ellátottsága.

Kitűnő állóképesség-és teljesítmény növelésre, megszabadulhatunk a súlytöbbletünktől, amely számos betegség okozója lehet, de nem csupán fizikailag, hanem lelkileg is erősebbé válhatunk, illetve hatékonyabban leszünk képesek a stresszel is megbirkózni.

Azoknak ajánlott az elliptika használata, akik úgy érzik a futópados edzés túl intenzív számukra (sérülések, ízületi gondok esetén). Az elliptikus futógépeket kifejezetten ezért fejlesztették ki a futópad helyett. A lábak mozgása ugyanúgy előre hátra történik, viszont a karok aktív bevonásával a felsőtest is edzhető. 


Technogym használt crossover

Taposógép, ha az alakformálás is fontos szempont

A taposógépen a lábaidnak folyamatosan mozogni kell, hiszen ha nem taposol, felborul az egyensúlyod és leesel a gépről. Így nem csak a felesleges zsírpárnáktól szabadulhatsz meg, hanem alatta kemény popsit és tónusos combokat is fejleszthetsz. Mint minden kardiógép, a stepper is kiválóan alkalmas állóképesség fejlesztésre és teljesítmény növelésre. Otthoni használatra is alkalmas hiszen nem foglal nagy helyet a lakásban.

Taposógép vagy elliptika?

A legnagyobb különbség a két sporteszköz között, hogy amíg az ellipszis trénerrel a test összes izomcsoportját átmozgathatod egyszerre, addig a taposógépekkel csak az alsótest izmait tudod fejleszteni.

Bármelyik mozgásformát is választjuk, a rendszeres testmozgás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Olyan idősebb korban kialakul ó betegségek kockázatát tudjuk a kardiózással csökkenteni, mint a cukorbetegség, magas vérnyomás, szív-és érrendszeri megbetegedések stb. Bár lehetőségeink most korlátozottak mindenki megtalálhatja a saját edzéscéljaihoz és lehetőségeihez legjobban passzoló edzést.

Nézz szét a Használt kondigépek kardiógépei között >>

Technogym Excite 700 Wave használt "korcsolyázó gép"

Technogym Excite 700 Wave használt “korcsolyázó gép”

használt Technogym használt szobabicikli, szobakerékpárobabicikli

Technogym Excite bike 700 szobabicikli

Tetszik? Oszd meg!