melyik kardiógéppel lehet a leghatékonyabban fogyni

Szeretnéd leadni a plusz kilókat, de nem tudsz konditerembe menni? Bár a karácsony előtti időszakban ritkán kezdenek fogyókúrába az emberek, de azok akik tudatosan táplálkoznak ilyenkor megengedhetnek maguknak egy kis lazítást. Mivel az edzőtermek egyelőre zárva vannak és nem is tudni meddig tart ez a helyzet érdemes beszerezni otthonra egy kardiógépet, amivel az ünnepek letelte után leadhatjuk a plusz kilókat. Elhatároztad, hogy fogyni szeretnél? Akkor egy otthoni kardiógép jó választás számodra, a kérdés már csak az, hogy melyikkel tudsz a leghatékonyabban fogyni. Most mutatunk neked 3+1 kondigépet, amellyel az otthonodban is hatékonyan égetheted a zsírt.

A legkényelmesebb otthoni kardiógép – a szobakerékpár

A szobakerékpár az egyik legkényelmesebb otthoni sporteszközök egyike, amely igen hatékonyan fogyaszt. A látványos eredményekért azonban a megfelelő intenzitással kell dolgoznod. Gyakori hiba, hogy a szobabiciklizést sokan hajlamosak túl könnyelműre venni, aminek következtében sehogy sem akarnak eltűnni a plusz kilók.

A szobakerékpárok elsősorban a vádli, a fenék és a comb izmait fejlesztik. Testtömegtől és az edzés intenzitásától függ ugyan, de a szobabiciklizés során óránként több mint 600 kalóriát égethetsz el.

A fogyáson kívül olyan, szív- és érrendszerre kedvező hatást gyakorló edzésforma a kerékpározás, amely javítja a vér és oxigén áramlását a szervezetben. Ennek számos pozitív élettani hatása van: jobb memória- és agyműködés, kiegyensúlyozottabb alvás, jobb vércukorszint és általános közérzet, alacsonyabb stressz és vérnyomás, erősebb immunrendszer és magasabb vitalitás.

 

technogym-excite-700-ülő-szobakerékpár-ledes

Technogym ülő szobakerékpár

Gondoltad volna, hogy a szobakerékpárok nemcsak a fogyásban segítenek, hanem a gerincoszlopra is pozitív hatást gyakorolnak? Ha edzés közben odafigyelsz az egyenes testhelyzetre, akkor a tartásod is rengeteget javul majd. Ebben sokat segíthet, ha háttámlás szobakerékpárt választasz.

technogym háttámlás szobakerékpár tv

Technogym háttámlás szobakerékpár

Egy egyszerű, de annál hatékonyabb kardiógép – az ellipszis tréner

Az ellipszis trénerek legnagyobb előnye, hogy egyszerre mozgatják át az alsó- és a felsőtest izmait. Így magas az edzés közbeni kalóriaégetés, és ráadásul igen gyorsan javul a szervezet állóképessége. Pont emiatt azonban fontos, hogy amikor a szervezeted már teljesen megszokja az adott terhelési szintet, akkor növeld az edzések tempóját, hiszen csak így tudsz majd gyorsan és eredményesen fogyni. Az ellipszis trénerek ráadásul az ízületeket is kímélik, így a térdproblémákkal vagy jelentős túlsúllyal küzdő kezdő sportolók számára a tökéletes otthoni kardiógépet jelentik.

Life Fitness 95Xi használt elliptikus tréner

Life Fitness elliptikus tréner

Az egyik legváltozatosabb otthoni kardiógép – a futópad

A futópadok a tévhitekkel ellentétben az egyik legváltozatosabb mozgásformát kínálják. Gondolj csak bele, hogy a sebességfokozatok és az emelkedők különféle beállításai mennyi lehetőséget rejtenek magukban.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a modernebb futópadok, mint például a Life Fitness vagy a Technogym  már rengeteg beépített programmal is rendelkeznek. A változatos lehetőségeknek köszönhetően az edzést teljesen személyes igényeidre szabhatod, amely segít a gyors és hatékony fogyásban.

technogym-excite-futópad

Technogym Excite futópad

A nők kedvenc kardiógépe, a férfiak titkos fegyvere – a taposógép

A taposógépek a szobakerékpárokhoz hasonlóan szintén az alsótest izmait dolgoztatják meg a legkeményebben. Ennek a fitneszgépnek a hatékonysága abban rejlik, hogy több nagy izomcsoportot dolgoztat meg egyszerre, ami azt eredményezi, hogy a szervezeted is egy erőteljesebb reakciót (pl. pulzusemelkedés) ad. Tehát a taposógép a fogyni és formálódni vágyók számára is ideális segítség lehet. Az edzést végig állóhelyzetben kell végezni, és a lábaid, a fenék, a hát-és hasizmaid lesznek főként megdolgoztatva.

Life Fitness 9500HR-taposó

Life Fitness 9500HR-taposó

A mai napig azonban sokan még mindig úgy gondolják, hogy a taposógép hagyományosan nők kardiógépe. Pedig a férfiak számára a lépcsőző mozgás éppannyira hatékony lehet. Ha nem hiszel nekünk, akkor gondolj csak bele, hogy Sylvester Stallone hány lépcsőt mászott meg a legendássá vált Rocky filmekben. Azt az alakot pedig nem a philadelphiai szél fújta össze, hanem az intenzív lépcsőző edzések, szóval bízz csak meg bátran a taposógépekben, ha fogyni szeretnél.

Általános szabályok a hatékony fogyáshoz kardiógéppel

Akármelyik kardiógépet is választod, az otthoni edzés alapszabályait mindenképpen vedd figyelembe az edzés során, ha valóban szeretnél gyorsan és hatékonyan fogyni:

  • egy alkalommal legalább 30-40 percet sportolj,
  • hetente minimum 3-4-szer használd a választott kardiógépet,
  • a gyakorlatokat 120-140 közötti pulzusszámon végezd.

 

Számodra melyik kardiógép a legideálisabb? Válaszd ki a Használt kondigépek kínálatából most >>

Tecnogym Spinning Bike

Tecnogym Spinning Bike

 

Tetszik? Oszd meg!