Az elliptikus tréner segítségével végzett kardioedzésnek számtalan pozitív hatása van

Az elliptikus tréner segítségével végzett kardioedzésnek számtalan pozitív hatása van az egészségünkre nézve. Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, felpörgeti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert és csökkenti az úgynevezett rossz koleszterint. Ezen kívül a kardioedzés hatására nő a tüdő kapacitása, jobb lesz a sejtek és szövetek oxigén- és tápanyagellátottsága.

Technogym használt ellipszis tréner, elliptika

Technogym használt elliptikus tréner

Nem beszélve arról, hogy javítja az állóképességet, növeli a teljesítményt, megszabadulhatunk a súlytöbbletünktől, amely számos betegség okozója lehet, de nem csupán fizikailag, hanem lelkileg is erősebbé válhatunk, illetve hatékonyabban leszünk képesek a stresszel is megbirkózni.

Használt elliptikus trénerek kínálatunkban

A kardioedzésekben segítségünkre lehetnek egyes kardiogépek, amelyek nagyon hasznosak, ha odakinn éppen tombol a kánikula vagy repkednek a mínuszok. Sokféle kardiogép – futópad, evezőpad, elliptikus tréner, taposógép – létezik, így a sportolás nem válik unalmassá, monotonná. A kardiogépek alkalmasak arra, hogy a nagy izomcsoportokat megmozgassák, emellett beindul az anyagcsere és a zsírégetés is.

Az elliptikus tréner a súlycsökkentés hasznos eszköze

Az elliptikus tréner a súlycsökkentés hasznos eszköze

Az elliptikus tréner az egyik legnépszerűbb kardiogép a fitnesztermekben. Nem véletlenül. Ennek a gépnek a segítségével a futást imitálhatjuk, mindezt úgy, hogy közben az ízületeinket megkíméljük. Éppen ezért ez a fajta edzésmód javasolható azoknak a személyeknek is, akiknek mozgásszervi panaszaik vannak valamilyen sérülés vagy például ízületi megbetegedés miatt.

Különböző Technogym és Life Fitness használt kondigépeket forgalmazunk

Állapotos nőknek is ajánlható ez az edzésforma, hiszen ez kíméletes és nem jár semmiféle rázkódással. A kardiogép alaposan megmozgatja a felsőtestet, a láb és a fenék izmait is. Az ellipszistréner olyan érzetet ad, mintha a levegőben futnánk, ez azért van, mert a szerkezet szinte vezeti a lábat és nem kell annyira koncentrálni, mint a gép nélküli futásnál. Mindemellett a mozgást sem kell annyira koordinálni, de azért itt is kell fókuszálni az edzésre.

Technogym használt ellipszis tréner

Technogym használt ellipszis tréner

A géppel először nem árt alaposan megismerkedni és lépésről-lépésre haladni a rajta történő edzéssel. Kezdőknek ajánlott az első időkben a fix karokat használni, majd később át lehet váltani a mozgatható karokra. Először mindenképpen a helyes lábmozgást szükséges elsajátítani. Edzés közben ügyelni kell rá, hogy a törzs mindvégig egyenes maradjon. Ha egyenletesen szeretnéd terhelni a szervezetedet, akkor folyamatosan váltogasd a terhelést a két karod és a két lábad között.

Az elliptikus tréner sima, egyenletes mozgást biztosít, és bármilyen edzettségi szintnél alkalmazható. A gépen állítható a nehézség és az ellenállás, ezért nagyon sokféle edzésprogram kivitelezésére és megvalósítására ad lehetőséget.

Kattints a Technogym és Life Fitness használt ellipszis tréner (elliptika) kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!