Fontos tudni edzés előtt, hogy mire való a szobabicikli, futópad, elliptikus tréner vagy taposógép

Az sokan tudják, hogy az edzőtermi kardiógépek fejlesztik kondíciónkat, segítenek egészségünk megőrzésében. De mire való a futópad, taposógép, szobabicikli és az elliptikus tréner?

Tehát. Valamennyi berendezés kiválóan használható, ha a cél edzettségünk fokozása, túlsúlyunk csökkentése, az állóképesség javítása, vagy tüdőkapacitásunk növelése. De ha mindahány berendezésnek ugyanaz lenne a hatása, akkor nem lenne belőlük ennyiféle. Nézzük hát egyenként, melyik kondigép mire való?

Futópad

Az edzeni kezdő emberek többsége a futópad szalagján köt ki először. Ez többnyire jó választás, ezért is ez a legnépszerűbb kardiógép. Nem kell új mozgásformát tanulni, lehet rajta sétálni, kocogni, futni – mint ahogyan egyébként az utcán is tesszük.

Technogyn Run Excite 700 futópad

Technogyn Run Excite 700 futópad

Kinek ajánlott a futópad?

Elsősorban azoknak, aki egyébként is kedveli a futást, kocogást, a sportolásnak ezt a módját. Használhatják túlsúlyosok is, de nekik azt javasoljuk, kezdjék először a sétálással, egyre nagyobb intenzitással.

Miben segít a futópad?

Azoknak javasoljuk elsősorban, akik fogyni szeretnének. A futás közben a szervezet sok kalőriát éget el, ráadásul a szervezet energiafelhasználását a korszerű berendezéseken a konzolon folyamatosan nyomon követhetjük.

Használt futópadok

Taposógép

Ez a berendezés a lépcsőzés mozgássorát kényszeríti ki testünkből, de figyelem! Ha sokat használjuk a kapaszkodókat, ha arra támaszkodva használjuk, felvesszük az „öreg néni” effektust, a terhelés megoszlik a lábak és a karok között.

technogym használt taposógép

Technogym taposógép

Kinek ajánlott a taposógép?

Talán azért, mert a taposógép a fenék-, comb- és lábizmokat mozgatja meg, következésképpen a rendszeres használattal ezeket erősíti, elsősorban a nők körében népszerű. Feltehetően azért, mert formás combokat kapnak „ajándékba”. De jó választás a fogyni kívánóknak és az izomtömegüket növelni kívánóknak.

Miben segít a taposógép?

A fenék és comb formálásának legjobb eszköze.

Használt taposógépek

Szobabicikli

Aki szeret egyébként is kerékpározni, azoknak jó választás a szobabicikli. Van álló és fekvő változata. A szobabicikli használatával kevesebb kalória égethető el, mint például a futópaddal, cserébe változatosabb edzésprogramok állíthatók össze rajta.

Edzés használt futópad, szobabicikli, taposógép és ellipszis tréner használatával

A szobabiciklizést a túlsúlyosoknak is ajánljuk

Kinek ajánlott a szobabicikli?

A túlsúlyosok, hátfájósok kedvenc kardiogépe. A fekvő változat támasztja a hátat, így csökken annak erőltetése, a túlsúlyosoknak pedig a rendelkezésre álló erősségi fokozatok segítenek teljesítőképességükhöz megfelelő terhelést beállítani.

Mire való a szobabicikli?

Ezzel a kardiógéppel változatos edzésprogramok és szélesen skálázható terhelési szintek érhetők el. A kezdő edzőknek kiváló eszköz szervezetük terheléshez szoktatásához.

Használt szobabiciklik

Elliptikus tréner

Az elliptikus tréner, másként elliptikus futópad a futás mozgásformáját utánozza. Azzal az el nem hanyagolható előnnyel, hogy kevésbé terheli az ízületeket és izmokat. Különösen a térd és bokaizület terhelése alacsonyabb. Előne, hogy a karok mozgatásával a felsőtest is erősíthető.

Az elliptikus tréner kíméli az izületeket

Az elliptikus tréner kíméli az izületeket

Kinek ajánlott az elliptikus tréner?

A túlsúlyosoknak ajánljuk, illetve azoknak akik ízületi problémákkal küzdenek.

Miben segít az elliptikus tréner?

A kevésbé megerőltető edzéseket kedvelők számára hatékony eszköz a fogyáshoz.

Használt elliptikus trénerek

Tetszik? Oszd meg!