Régóta szeretnél már sportolni, de egészen eddig halogattad? Ne várj tovább! Itt az ősz, szükséged van az immunrendszered megerősítésére. Nem elég csak különböző vitaminokat szedned, a rendszeres testmozgásra is szükséged van. Így nem csak formás alakra tehetsz szert, hanem a hétköznapokon is sokkal jobban érzed majd magad, testileg és lelkileg egyaránt. A legjobb az egészben pedig, hogy mindezt  az egészséged érdekében teszed úgy, hogy ki sem kell mozdulnod otthonról. Íme a sport 10 pozitív hatása, ami után te se halogatod tovább, hogy belevágj.

1/ A rendszeres mozgás csökkenti a stresszt

Nehéz napod volt? Sportolj! Legyen szó egy futópados kocogásról, súlyzózásról vagy egy kis biciklizésről, a testedzés legkülönfélébb formái olyan folyamatokat indítanak el az agyban (megnövekszik a stresszkezelő noradrenalin vegyület koncentrációia), amelyek képesek csökkenteni a mentális és lelki feszültséget.

Válaszd otthoni edzésedhez a Technogym Excite 700 futópadot!

technogym excite 700LED futópadtechnogym futópad led

2/ A rendszeres otthoni edzésekkel erősítheted immunrendszeredet

Ha komolyan veszed az otthoni edzéseket, és nagyobb intenzitással sportolsz, akkor akár még az immunrendszeredet is erősítheted. Ilyenkor a vérképzés és a csontvelő működése is megerősödik, az így képződő fehérvérsejtek pedig elengedhetetlenek a szervezet védelmében.

otthoni edzés pozitív hatása spinning

3/ A sportolás segíti a boldogsághormon termelődését

A stresszkezelő vegyületek mellett endorfin, vagy hétköznapi nevén boldogsághormon is termelődik sportolás közben. Igen, jól emlékszel, a csokoládéval és néhány édességgel hasonló hatást érhetsz el. Csak utóbbi esetben a plusz kilókkal is számolnod kell, miközben például egy szobabiciklis edzéssel vonzó külsőre is szert tehetsz. Na, melyiket választod?

Technogym használt szobabicikli, szobakerékpár

Technogym használt szobabicikli

4/ A testedzés növeli az önbizalmat

Már csak azért is megéri az otthoni testmozgást választani egy tábla csoki helyett, mert a szépen kidolgozott izomzat és a karcsú testalkat növeli az önbizalmadat. Ahogyan az is, hogy a sportolás közben olyan sikerélményeket élhetsz át, mint a tegnapi önmagad legyőzése és egy-egy kitűzött cél elérése.

Nézd meg a Technogym Excite 700 stepper használatáról az alábbi videót!

5/ A mozgás segít megelőzni a csontritkulást

A rendszeres otthoni edzések ráadásul nemcsak az izmokra, hanem a csontokra is pozitív hatással bírnak. A megfelelő D-vitamin és kalciumszint biztosítása mellett ugyanis a sportolással tehetsz a legtöbbet a mára népbetegségnek számító csontritkulás megelőzése érdekében.

csontritkulás megelőzése rendszeres testmozgással

6/ Az otthoni sportolással megóvhatod ízületeid egészségét

Az elvékonyodó csontok mellett idősebb korodban valószínűleg sajgó ízületekre sem vágysz majd. Egy kis otthoni mozgással szerencsére ezt is könnyedén elkerülheted, hiszen a rendszeresen átmozgatott, megdolgoztatott ízületek jóval tovább megőrzik a mozgékonyságukat. Ha már kialakult a probléma jó ha tudod, hogy mind a nagyon magas, mind a nagyon alacsony szintű fizikai aktivitás rontja a térdízületek állapotát a középkorú felnőtteknél. Kutatások igazolták, hogy nem csak az intenzíven sportolók, például a futók térdízületei vannak megviselve, de a legkevésbé mozgóké is. Ebből pedig az következhet, hogy létezik egy olyan optimális edzési szint, ami védi a porcokat.

térdizületi fájdalom futópados edzés

7/ A rendszeres testmozgástól szebb lesz a bőröd

Gondoltad volna, hogy a rendszeres sportolástól nemcsak fiatalabbnak érzed majd magadat, hanem mások is annak látnak? A jobb vérkeringésnek hála ugyanis a bőröd sokkal rugalmasabbá válik, így könnyebben elkerülheted a ráncokat és a pattanásokat.

 

8/ Egy kiadós otthoni mozgás után jobban alszol

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az otthoni testedzések után sokkal jobban alszol majd, így pedig napközben jóval fittebb, energikusabb és kiegyensúlyozottabb leszel. Ha már valaha sportoltál biztosan ismered azt a jóleső fáradtság érzést, amit a testmozgás után megtapasztalsz. Nincs is jobb érzés, mint abban a tudatban álomra hajtani a fejünket, hogy ma is tettünk az egészségünkért.

használt szobakerékpár otthonra

9/ A sportolás jótékony hatással van a belekre

Sőt, a sport még az emésztőrendszerre is pozitív hatást gyakorol azáltal, hogy stimulálja a beleket és segít megszüntetni a puffadást. Próbáld ki a Technogym elliptikus trénert, ami alaposan megmozgatja az egész tested.

 

technogym elliptika

10/ A mozgás a szellemi teljesítményt is fokozza

Nemcsak fizikálisan, hanem szellemileg is szeretnél a topon maradni? A sport erre is tökéletes megoldást jelent. A testmozgás ugyanis olyan vegyületek termelődését fokozza, amelyek az agy memóriáért és tanulásért felelős területeit erősítik.

 

Sportolj kényelmesen otthonodban és érezd magad jobban a hétköznapokon, szerezd be a tökéletes kardiógépet a Használt kondigépek kínálatából most »

Technogym excite használt wave

Technogym Excite használt wave

Technogym Excite használt crossover

Technogym Excite használt crossover

Tetszik? Oszd meg!