Kardiógépek rehabilitációra és egészségügyi gondok esetén

A sérülések, műtétek utáni rehabilitáció különösen fontos, ha mielőbb szeretnénk újra teljes életet élni. Itt elsősorban a gyógytorna, fizioterápia jut eszébe mindenkinek, azonban sokan nem is gondolják, hogy a felépülésben a kardiógépek is segítségükre lehetnek. De ajánlott még túlsúlyosok, ízületi problémával küzdők számára is a kardiótréning, csak itt nem az intenzitásra kell helyezni a hangsúlyt, hanem az erősítésre. Nézzük mely kardiógépek alkalmasak rehabilitációra vagy egészségügyi gondok esetén…

Futópad rehabilitációs célokra

Az orvosilag tesztelt futópad rehabilitációs célokra is alkalmas

Sokan azért hanyagolják az edzést, mert komoly súlyfelesleggel küzdenek, vagy krónikus hát-derék-lábfájdalom keseríti meg az életüket hosszú idő óta és a mozgás nehezükre esik. Egy megfelelően kiválasztott professzionális kardiógép hosszú távon társunk lehet a súlyfelesleg leadásában vagy a problémák enyhítésében/megszüntetésében.

öregkori edzés

Melyik a legjobb kardióedzés idős korban?

Külföldön a Technogym cégnek számtalan orvosi, rehabilitációs központja van, ahol különös hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, a rehabilitációra és az időskori állóképességre. Kezdetek óta mindig úgy tervezték a kardiógépeket, hogy a lehető legjobb eredményt és a testre gyakorolt ​​minimális hatást érjék el. Az orvosi központok ezrei ma ezt a Technogym által kifejlesztett kifogástalan biomechanikát használja a mozgás legbiztonságosabb megvalósításához, biztosítva a betegek megfelelő gyógyulását és megelőzve számos gyakori betegséget.

Technogym Run Excite Jog használt futópad

Technogym Excite 700 használt futópad

Túlsúlyosoknak és rehabilitációra is ideális a futópad

Itt fontos kihangsúlyozni a professzionális futópadok, -mint a Technogym vagy a Life Fitness– vitathatatlan és egyik legfontosabb funkcióját a futófelület FlexDeck rezgéscsillapítását. Ezáltal tudod használat közben kímélni a csigolyákat, mivel csillapítja a köztük lévő rezgést. Ez idősebb korban, rehabilitációban  és túlsúly esetén is különösen fontos. A sportsérülések között előkelő helyen szerepelnek a boka-és térdsérülések. A láb ízületei nagyon érzékenyek, könnyű túlterhelni őket. Futáskor pedig egy-egy lábra érkezéskor testsúlyunk nyolcszorosának megfelelő ütközést viselnek el a térdízületeink. Ezért fontos a rezgéscsillapítás a futópadon, így nem csapódik a láb mozgás közben kemény felülethez (mint futás közben a talajhoz) ezáltal kíméli az ízületeket.

futópados edzés túlsúlyosoknak

A Life Fitness és Technogym futópadok súlya közel 200 kg, ezáltal stabilak. Komoly túlsúllyal rendelkező emberek is kényelmesen, stabilan tudnak rajta edzeni.

Kiválaszthatod edzéscélodat akár állóképesség javításról, rehabilitációról vagy súlycsökkentésről legyen szó.

Rehabilitációs célokra kiváló ellipszis tréner

Az elliptikus tréner kifejezetten alkalmas fizioterápiás, rehabilitációs célokra is. Jól használható alacsony intenzitáson, kíméli az ízületeket és jótékony hatással van a szív és érrendszerre. Mindezek mellett biztonságos is, a kialakított lábtartónak köszönhetően nem tud lecsúszni a lábunk edzés közben.

Mint a legtöbb kardióép az elliptikus futópad is kifejezetten jó állóképesség fejlesztésre is.

life fitness használt elliptika rehabilitációra

Life Fitness használt elliptika rehabilitációs célokra kiválóan alkalmas

Kardiótréning állóképesség fejlesztésre szobabiciklin

Kardiotréningnek nevezhető minden olyan edzésmódszer, amely a szív- és vérkeringési rendszer, valamint a légzőrendszer kapacitásának, terhelhetőségének fejlesztését szolgálja.

A kardiózásnak nem más, mint az edzőtermekben és fitnesz központokban különböző kardio-berendezéseken (futópad, ellipszis tréner, kerékpár, lépcsőző- és taposógép) történő edzés.

Life Fitness 9500HR-taposó

Life Fitness 9500 HR taposó

 

Ha hosszú távra választasz kardiógépet állóképességed fejlesztésére vagy sérülés utáni rehabilitációra vedd figyelembe az egészségügyi szempontokat is! Szobabiciklik esetén fontos hogy hosszabb használat alatt sem szabad kényelmetlenül érezned magad az ülésen. Ha nem megfelelő az ülés kialakítása, elzáródnak a hajszálerek és ez egy idő után zsibbadáshoz vezethet.

szobabicikli rehabilitációra

Technogym XT Pro 600 szobakerékpár

A Life Fitness és Technogym szobakerékpárok ülései speciális öntött szivaccsal készülnek. Az öntött bőr ülés kényelmes edzést biztosít, a hajszálerek nem záródnak el hosszabb ideig tartó kerékpározás alatt sem, így nem zsibbad el a láb. A berendezések terhelhetőségi határai nagyok, így magas és/vagy nagy testsúlyú használók számára is megfelelő.

Life Fitness háttámlás szobakerékpár

Life Fitness 9500 HR háttámlás szobakerékpár

Mozgássérültek számára is használható a kézi kerékpár

A Technogym kézi kerékpárok mindenkinek ajánlott felsőtest erősítő gépek. Segítségükkel edzhetők specifikus izomláncok a forgó fogantyúk pozíciójának, a forgókar magasságának, valamint a teleszkópos karok hosszának változtatásával.

Javítja a vérkeringést és a sejtek oxigén ellátottságát. Ülve és állva is használható. A felsőtest forgató edzése kondíciódat, izomerődet, állóképességedet, valamint a külsődet egyaránt fejleszti.

Minden esetben fontos törekednünk a megelőzésre, azonban ha már kialakult egy probléma akkor se hanyagoljuk el a mozgást, hiszen sokat tehetünk azért, hogy újra teljes életet élhessünk. Rehabilitációban, sérülések után mindig kérjük ki kezelőorvosunk tanácsát!

Tetszik? Oszd meg!