Eldöntötted, hogy rendszeresen fogsz sportolni, de még nem tudod milyen mozgásformát válassz? Elsősorban a célt kell meghatároznod mit szeretnél elérni. Fogyni szeretnél? Formásabb alakra vágysz? Állóképességeden javítanál? Akkor most könnyedén kiderítheted melyik kardiógép illik legjobban az edzéscéljaidhoz, mert összegyűjtöttük neked, hogy az otthoni kondigépekkel milyen eredményeket érhetsz el. 

Alakformálás taposógéppel

Ha formás combokra és feszes fenékre vágysz, akkor egy taposógép a tökéletes választás. Ez az otthoni kardiogép ugyanis kifejezetten az alsótest izmait mozgatja meg, méghozzá nem is akárhogy. Taposás közben az izmok megállás nélkül keményen dolgoznak, így könnyedén formálhatod, erősítheted őket. Egy taposógéppel nagyon rövid idő alatt látványos eredményeket érhetsz el még a saját otthonodban is.

technogym taposógép alakformálás

Technogym Excite 700 taposógépes edzés közben a pulzus megnövekszik, az izmok keményen dolgoznak, így a zsírégetés feltételei is adottak lesznek az alakformálás mellett

A taposógép használata közben ügyelni kell arra, hogy a hát és az egész testtartás egyenes legyen, mert csak így hatékony igazán. A sérüléseket is úgy kerülhetjük el, ha nem könnyítünk és a test mindig a valós terhelést érzékeli. Éppen ezért a karral való támaszkodás sem ajánlott, a felszerelt korlát csak az egyensúlyozásban segít.

Ha szeretnéd fejleszteni izmaidat, akkor a rendszeres sportolás mellett a táplálkozásra és megfelelő mennyiségű pihenésre is figyelj oda.egészséges életmód kardióedzés mellett

Taposógépes edzés előnyei:

 • hatékony kalóriaégető, fogyni vágyóknak is ideális eszköz
 • nincs becsapódás (mint pl. futás közben) és így nincs extra terhelés az ízületeken
 • kevés helyet foglal
 • minden edzettségi szinthez alkalmazható
 • a lábizmok, a fenék nagyszerűen erősíthetők, formálhatók vele
 • jótékony hatás a keringési rendszerre
 • állítható nehézség, ellenállás

Fogyás ellipszis trénerrel

Az elliptikus vagy ellipszistréner (crosstrainer) az egyik legismertebb kardiógép az edzőtermek gépparkjában, és otthoni használatra is sokan választják. Nem mindegy azonban, hogy milyen gépet választunk, és miként használjuk, hogy a maximumot hozzuk ki a teljesítményünkből.

Szívesen megszabadulnál jó néhány plusz kilótól? Akkor számodra egy ellipszis tréner az ideális kardiógép. Az elliptikus futógépek a szervezet közel 80%-át megdolgoztatják, hiszen a combok és a vádlik mellett a váll, a kar, a has izomcsoportjait is intenzíven terheli.

használt ellipszis tréner, elliptika

Ha aktív karmunkát társítunk a láb hajtó munkájához, akkor magasabbra tudjuk tornázni a pulzust, ebben az esetben bátran használhatjuk a mozgó fogantyúkat.

Az ellipszistréner legkiemelkedőbb előnyei:

 • elsődleges céljának megfelelően remek kardiovaszkuláris állóképesség-fejlesztő eszköz.
 • kíméletes az ízületekhez
 • a legtöbb kardiogéppel ellentétben ezen nem csupán az alsó végtagot tudjuk megdolgoztatni, hanem a kart és a vállat is.
 • egy Technogym Excite elliptikus tréner változatos intenzitásbeállításokkal rendelkezik, az egészen könnyed rehabilitációs jellegű terheléstől a komoly, magas pulzustartományokig.

Állóképesség fejlesztés futópaddal

Szívünk és keringési rendszerünk teljesítménye sok tekintetben állóképességünk fokmérője. Az aerob edzésekben az izomműködéshez oxigén szükséges, melyet a keringési rendszerünk szállít a vázizomzathoz. Az oxigénnel történő ellátás akkor hatékony, ha minél gyorsabban, minél nagyobb mennyiségű friss oxigén kerül a vérbe.

A futópad a tökéletes példa arra, hogy nem csak teljes mértékben személyre szabott edzéseket végezhetsz otthon, hanem akár minden nap egy új mozgásformát próbálhatsz kiA futópadok állítható emelkedésének és sebességfokozatainak köszönhetően rengeteg lehetőség közül választhatsz, így számos olyan intenzív, megterhelő gyakorlatot is összeállíthatsz, amelyekkel az állóképességed fejlesztheted.

Technogym használt futópad fogyás

Technogym Excite 700 használt futópad tökéletes választás akár fogyni szeretnél akár az állóképességedet fejlesztenéd

 

A futópad használat előnyei:

 • a futás javítja az állóképességet, segít az ideális testsúly elérésében
 • a rendszeres futás pozitív hatással van a szív- és érrendszerre, növeli a tüdő kapacitását, általa jelentősen csökkenthetjük a cukorbetegség vagy a csontritkulás kockázatát
 • akkor is edzhetünk rajta, amikor kint tombolnak a mínuszok, esik az eső, fúj a szél
 • “FlexDeck” rezgéscsillapításnak köszönhetően kevésbé terheli az ízületeket, mint a szabadtéri futás
 • pozitívan hat a keringési rendszerre, az agy működésére, az anyagcserére, és még a közérzetünket is javítja, hiszen futás során boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetünkben

Bármelyik kardiógépet választod biztosan megtalálod a neked leginkább megfelelő mozgásformát saját edzéscéljaidhoz akár fogyásról, állóképesség fejlesztésről vagy alakformálásról legyen szó.

Nézd meg melyek a legjobb otthoni edzőgépek >>

További használt kardiógépeink:

Technogym Excite használt korcsolyázógép

technogym hasznalt háttámlás szobakerékpár

Technogym használt háttámlás szobakerékpár

Tetszik? Oszd meg!