otthoni kardiógépek

Az ősz beköszöntével a sportolási lehetőségeid korlátozottabbak lesznek, azonban rosszabb időjárás esetén sem kell lemondanod a rendszeres testmozgásról. Ha egészséges szeretnél maradni, akkor a sportolást nem hanyagolhatod el. Könnyű ezt mondani, de vajon hogyan lehet időt szakítani sportra a számtalan elfoglaltság közepette? Egyszerűen nincs mindig lehetőség futni, edzőterembe vagy uszodába járni. Néha csak-csak kimarad egy-két alkalom, aztán ha nem figyelsz már teljesen el is engedted magad.

Erre nyújt kitűnő megoldást a rendszeres otthoni edzés. Ma már rengeteg olyan otthoni kondigép létezik, amivel kitűnően végezhetsz zsírégető, kardió vagy akár izomfejlesztő edzéseket is.

Milyenek a legjobb kondigépek? Melyik ajánlott kifejezetten Neked?

Futópad

Szeretsz futni vagy gyalogolni? Ellenben kevés az időd, nem szeretsz elázni az esőben vagy fagyoskodni? Akkor Neked egy otthoni futópad kell.

technogym használt futópad

Technogym Excite Run 700 használt futópad

Egy futópad kitűnő eszköz a fogyni vágyók számára, de azoknak is, akik keményebb kardióedzéseket szeretnének végezni. Nagyon jó megoldás, ha fit szeretnél maradni vagy ha formás feneket, combokat szeretnél. A jó futópadok, mint amilyenekkel már edzőtermekben is találkozhattál a Life Fitness vagy a Technogym masszív felépítésűek és kitűnő teherbírásúak, ezzel csökkentve az esetleges balesetveszélyt. A különféle edzésprogramoknak hála változatos és szórakoztató edzéseket lehet végezni rajtuk.

otthoni futópad

Nem ajánlott a futópad, ha erősen túlsúlyos vagy, illetve nagyon érzékenyek az ízületeid. Ez esetben egy szobakerékpár vagy elliptika lesz a te kondigéped!

Szobakerékpár

Amikor otthoni edzőgépekről beszélünk, akkor a legtöbb ember egy szobakerékpárra gondol. A népszerűségük nem véletlen, hiszen ideális eszközök, ha fogyni szeretnél vagy csupán a fittségedet őriznéd meg. Már írtunk is korábban egy átfogó cikket róluk.

Számodra egy szobakerékpár akkor a legjobb kondigép, ha a futópadnál egy picit kényelmesebben szeretnél mozogni. Itt ugyanis ülsz edzés közben. Ezzel nagy terhet leveszel az ízületeidről. Ráadásul a támlás verzió a hátfájósoknak is nagy segítséget nyújt.

life fitness ülő és háttámlás szobakerékpár

Life Fitness ülő és háttámlás szobakerékpárok otthonra

Arra különösen figyelj vásárláskor, hogy stabil, jó felépítésű eszközt válassz, minőségi alapanyagokból és jó szervizháttérrel. Így sokáig örömmel fogod tudni használni.

Gondoltál már arra, hogy szobabicikli helyett egy spinning kerékpárt szerezz be otthonra?

Star Trac használt spinning kerékpár

Star Trac spinning kerékpár

Elliptikus futógép

Talán feltűnt, hogy az eddig említett kondigépek főleg a fenék és a lábak megdolgoztatására valók. Sebaj, itt az ellipszis tréner vagy röviden elliptika. Ezzel az egész testedet tudod edzeni. Kitűnő választás térdfájósoknak vagy túlsúlyosaknak.

Technogym használt ellipszis tréner, elliptika

Technogym Excite használt ellipszis tréner

Fogyáshoz ez a kondigép a legjobb választás. Alapvetően a futás és a sétálás mozgásformáját utánozza, de mivel a láb egy szabályozott pályán mozog, nem lép fel a futás során a láb földet érésekor jelentkező rázkódás. Ez nagyon kíméli ízületeket.

elliptikus tréner

Life Fitness használt ellipszis tréner

A hatékony és hosszú távú edzéshez ugyanakkor fontos, hogy körültekintően és minőségi kondigépet szerezz be!

Stepper vagy elliptika? Olvasd el melyik lenne jó választás számodra >>>

Taposógép

Hölgyek körében a taposógép ez az egyik legnépszerűbb kondigép. Nem véletlenül, hiszen kitűnően alkalmas a formás comb és fenék kialakításához. Olyan gépet érdemes beszerezni, amelyet nagyfokú terhelésre és a tested igényeit figyelembe véve terveztek meg.

technogym használt taposógép

Technogym Excite 700 használt taposógép

Tudtad, hogy a konditermi gépekhez hasonló professzionális, minőségi gépeket használtan sokkal kedvezőbb áron is meg tudod venni? Például itt »

 

Tetszik? Oszd meg!