Ha te is elhatároztad, hogy rendszeresen fogsz edzeni és ehhez egy professzionális edzőtermi kerékpárt választanál, akkor érdemes beszerezned otthonra egy használt szobabiciklit vagy spinning kerékpárt. Így egész éven át az időjárás viszontagságaitól függetlenül tekerhetsz. Melyiket kellene választanod? Ha az edzőtermekben láttad és mindig azon tűnődtél, vajon mi az ülő szobabicikli és a spinning kerékpár közti különbség, illetve melyik lenne a jobb választás számodra, akkor most segítünk dönteni.

Nézzük az egyes kerékpárok előnyeit és hátrányait

szobabicikli-vagy-spinning-kerékpár

 

Szobabicikli

Spinning kerékpár

Elsődleges felhasználás általános kondíciójavítás zsírégetés, cardióedzés
Használat egyszerű egyszerű
Sérülések kockázata alacsony mérsékelt
Edzés hatékonyság növelhető sebesség és ellenállás, edzésprogramok növelhető sebesség és ellenállás
Megdolgoztatott izmok láb, fenék láb, fenék, has, kar
Konzol van nincs
Kalóriaégetés mérsékelt magas
Helyigény kicsi kicsi

Elsődleges felhasználás

Először vizsgáljuk meg a különböző kerékpárok elsődleges használatát. Az ülő-és háttámlás szobakerékpárokat általában általános egészségügyi és fitnesz programban használják, és jók azok számára, akik szeretnék egyszerűen javítani kardiovaszkuláris állapotukat javítani a kondíciót és növelni az állóképességet.kondíció.

A spinning kerékpárokat viszont csoportos fitnesz órákra használják, és többségében azok, akik a kerékpározásra sportként tekintenek. Sokkal jobban utánozzák azt a testhelyzetet, amelyet a szokásos kerékpárok tesznek, mivel a kormányfogantyú alacsonyabb.

A szobabicikli és a spinning kerékpár egyaránt hatékony kardió eszköz

A szobabicikli és a spinning kerékpár egyaránt hatékony kardió eszköz

Egyszerű használat

A szobabicikli és a spinning kerékpár használata is rendkívül egyszerű. Állítsd be a sebességet, az ellenállást és tekerj. Az ellenállás ereje változtatható, így a kerékpáros hegy-, emelkedő és lejtőmenetek is utánozhatóak, valamint az intenzitás és az edzés erőssége is variálható.

 

 

 

Sérülési kockázat

Ha a sérülési kockázatot veszi figyelembe, akkor egy szobabicikli (főleg a háttámlás változat) alacsonyabb sérülési kockázatot jelent, mint a spinning kerékpár. Ennek oka az, hogy a lendkerék sokkal könnyebb, tehát elősegíti a motor állandó mozgásban tartását, ezért kevésbé terheli az ízületeket.

A spinning kerékpáron az álló helyzet mindig magasabb sérülési kockázatot jelent, mint az ülő, tehát ezt figyelembe kell venni.

ülő vagy háttámlás szobakerékpár

Technogym használt szobakerékpár

Edzés hatékonyság

Az edzés hatékonysága mindkét típusú kerékpár esetében meglehetősen hasonló. Mindegyikkel növelhető az ellenállás szintjét, így a gyakorlat nehezebben teljesíthető. Ez arra készteti az izmokat, hogy keményebben dolgozzanak. Minél jobban kell az izmoknak dolgozni az ellenállással szemben, annál hatékonyabb lesz a vér oxigénszállító képessége, így hozzájárul a szív- és érrendszeri megerősítéséhez

Mindkét kerékpár lehetővé teszi gyorsabb haladást is, tehát ha a sebesség az elsődleges cél, ezt könnyen megteheti bármelyik gépen.

A spinning kerékpár lehetővé teszi az állást is kerékpározás közben. A szobakerékpár nem, legalábbis nem biztonságos módon. Érdemes itt eldönteni, hogy ezt be szeretnénk-e építeni az edzésprogramba.

A spinning így nem csak formálja a farizmokat, szálkásítja, erősíti a lábizmokat és a hasizmot; hanem a felsőtest bevonásával, a karhajlításokkal tónusba hozza a váll-, és a kar izmait is.

A Tecnogym Spinning Bike kerékpárnak nincs elektronikája így bel-és kültéri használatra egyaránt ajánlott. Ki sem kell mozdulnod a karantén idején, tekerhetsz a szobában, a kertben vagy a teraszon. Egész évben tudod használni.

A Tecnogym Spinning Bike kerékpárnak nincs elektronikája így bel-és kültéri használatra egyaránt ajánlott. Ki sem kell mozdulnod a karantén idején, tekerhetsz a szobában, a kertben vagy a teraszon. Egész évben tudod használni.

Folytatjuk….

Tetszik? Oszd meg!