stepper vagy elliptika

Leadnál néhány plusz kilót, de nem akarsz vagy nincs időd edzőterembe menni? Akkor az elliptikus trénereket és a taposógépeket neked találták ki, hiszen ezekkel az eszközökkel könnyedén formába lendülhetsz otthon is kényelmesen. Most pedig megmutatjuk neked a 3+1 legfontosabb kérdést, ami segít választani az elliptika és a stepper között.

 

elliptika-elliptikus futógép- synchro- technogym

 

taposógép-stepper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stepper vagy elliptika

1. Mi a különbség a taposógépek és az elliptikus futógépek közt?

A legnagyobb különbség a két sporteszköz között, hogy amíg az ellipszis trénerrel a test összes izomcsoportját átmozgathatod egyszerre, addig a taposógépekkel csak az alsótest izmait tudod fejleszteni.

A stepper a lépcsőzés mozgásformáját utánozza, a lábak függőleges mozgásban vannak. Tökéletes választás egy taposó, ha formás combokra és fenékre vágysz rövid idő alatt. Az elliptikus futógépek pedig nevükből is adódóan a futást kombinálja elliptikus mozgással. Ha a lábak mellett a has, a kar és a mellkas izmait is megdolgoztatnád akkor az ellipszis tréner lesz a jó választás számodra.

 

 

Akár a lépcsőzőgépet, akár az elliptikát választod, abban biztos lehetsz, hogy…

  • sokkal jobb lesz a közérzeted,
  • jelentősen javul a vérkeringésed,
  • segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket,
  • és az állóképességed is látványosan fejlődik majd.

Használd helyesen az ellipszis trénert!

Rendkívül fontos a testtartás a kardiógépek használata közben, hiszen ha nem megfelelően állsz, a mozgásforma sem lesz hatékony, továbbá jelentős sérüléseket is kockáztatsz ezzel. A karokat ne csupán fogd, hanem erőből, told és húzd. Természetesen nem szükséges óriási erőkifejtés, de dolgozzanak azok az izmok.

Az elliptikus tréner kíméli az izületeket

Az elliptikus tréner kíméli az izületeket

2. Mennyire intenzív az edzés egy taposógéppel és egy ellipszis trénerrel?

Otthoni kondicionáló gépet mindig az egyéni igények és az edzés célja alapján érdemes választani. Hasonlóan fontos szempont azonban vásárlás előtt az egyéni edzettségi szint is.

Az ellipszis trénerek használata közben mindig akad egy olyan pont, amikor a testet nem éri terhelés, így egy kicsit tudsz pihenni. Így akár lassú tempóban, hosszabb programokkal is kényelmesen adhatod le a plusz kilókat. A taposógépeknél azonban nincs megállás, a lábaknak folyamatosan mozogni kell. A magas intenzitású edzésnek köszönhetően azonban rövid idő alatt érhetsz el látványos eredményeket.

technogym használt elliptikus futógép

Technogym Excite 700 használt elliptikus futógép LED kijelzővel

 

3. Taposógép vagy elliptikus futógép ajánlott a rehabilitáció mellé?

A célzott terhelésnek és a kemény munkának köszönhetően a taposógépek remekül segítik a boka- és térdsérülések utáni rehabilitációt. Egy törés vagy ínszalagszakadás után a korábbinál ugyanis sokkal nagyobb szerep hárul majd az izmokra, amelyeket gyorsan és hatékonyan fejleszthetsz a stepperekkel.

Technogym használt taposógép

Technogym Excite 700 taposógép

life fitness használt taposó

Life Fitness 95 Si használt taposógép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+1 Melyik otthoni kondicionáló gép kíméli jobban az ízületeket?

Az elliptikus futógépek nagy előnye a többi otthoni edzésmódszerrel szemben, hogy kíméli az ízületeket. A pedálokat és a karokat ugyanis úgy alakítják ki, hogy azokkal a futás közben végzett mozgás a lehető legtermészetesebben lemásolható legyen.

life fitness 95 xi használt elliptikus tréner

Life Fitness 95 Xi használt elliptikus tréner

A lábad ennek köszönhetően nem csapódik a talajhoz, így az ízületeket sem éri plusz terhelés. Az ellipszis trénerekkel ennek köszönhetően a fájós térdek és csípők ellenére is könnyedén lendülhetsz formába vagy fogyhatsz le a saját tempódban.

Válaszd ki az igényeidhez legjobban passzoló otthoni kondicionáló gépeket a Használt kondigépek kiváló minőségű használt stepperei» és ellipszis trénerei közül »

 

Ismerd meg a Technogym Excite Wave korcsolyázógépet is!

Tetszik? Oszd meg!