Technogy taposógép a hölgyek kedvence

A futópad után a taposógép az egyik legnépszerűbb otthoni edzőtárs a hölgyek körében. Nem is csoda, hiszen rendkívül egyszerű a használata, kis helyen is elfér és nagyon hatékony. Kiválóan használható zsírégetésre, az állóképesség javítására, valamint a combok és a farizom fejlesztésére. Sőt, akár a teljes test átmozgatására is. Ehhez azonban érdemes minden szempontból megfelelő taposógépet választani.

Technogym taposógép edzés

Technogym taposógép edzés hatékony segítség a far-és combizmok formálásában

 

Bár az egyszerű kis taposók lényegesen olcsóbbak, nagyon is megéri komolyabb, kapaszkodóval szerelt professzionális kardiógépet választani, hiszen rádőlve könnyedén szabályozhatjuk, hogy melyik testrészre hasson inkább a gyakorlat. A kapaszkodó nélküli taposógépen nagyon kell figyelni, mert billeg a felsőtest, és fel kell venni egy pozíciót, majd az edzés alatt azt kell tartani.

 

A támaszkodás sem jó megoldás ugyanakkor, hiszen áthelyeződik a testsúly így kevésbé hasznos a gyakorlat. Edzés közben figyelni kell a megfelelő pulzusszámra és a kellő nehézségi fokozat kiválasztására, hogy elérhessük a kívánt eredményt.

Ezeket könnyedén megteheted egy professzionális taposógépen.

Technogym excite taposógépA legideálisabb függőleges pozícióban tartani a testet, és a támaszkodót az egyensúly megtartására használni, közben pedig a testhelyzetet változtatni, ha más izomcsoportot szeretnénk megmozgatni.

A farizmot, a deréktájt, csípő vonalát vagy a combokat formálnád inkább?

Nem gond, egyszerűen dőlj a karra és figyeld, a test mely részén fejti ki a gyakorlat a hatását. De vigyázat, a támaszkodva vagy nagyon alacsony intezitással végzett edzés szinte semmit nem ér.

A taposógép mozgásformája leginkább a lépcsőzést utánozza, ezért a térd- vagy egyéb ízületi problémával rendelkezőknek érdemes használat vagy taposógép vásárlás előtt a kezelőorvosukkal is konzultálni.

Alacsony intenzitású edzés közben akár olvasni is lehet edzés közben, ha azonban látványos eredményre vágyunk, válasszuk inkább a magasabb intenzitású edzéseket.

Otthonra vásárolnál taposógépet?

Itt is érdemes megfontolni egy használt, de professzionális taposógép választását, mint amilyen a Technogym Excite 700 taposógép. Ha hosszú távon gondolkodsz, nem kérdés hogy megéri egy edzőtermekben is bevált márkát választanod. Kialakításában, edzésprogramjaiban messze felülmúlja olcsóbb társait. Használata biztonságos a magasított oldalfalú pedáloknak köszönhetően.

technogym taposógép pedál

Szerezd be most a Használt kondigépek kínálatából!

Jelenleg 3 fajta kijelzővel: LED, TV, VISIOWEB.

Miért egy professzionális taposógép mellett döntsél?

Egy gondosan, szakértők által tervezett, a test igényeihez alakított, strapabíró és nagyfokú terhelésre tervezett gépet választhatunk ugyanazért a pénzért, amely ugyanolyan stabil, profi, tartós és hatékony lesz, mint az edzőtermekben is használt taposógép.

 

Tetszik? Oszd meg!