Taposs, de okosan - taposógép

A taposógép használata kemény terhelést jelent. Keményebbnek kell lenned, mint bármely más kardió gépen, mint a futópad, vagy szobabicikli használatakor. A taposógépen nincs olyan holtpont, ahol a test pihen, itt nyomnod kell, különben elveszíted az egyensúlyod és esetleg leesel.

Ha kemény feneket és formás, izmos combokat szeretnél, akkor azért ne riadj vissza a taposógép használatától, hiszen ez erre kifejlesztett célszerszám. Ha okosan használod, lesz formás alsótested, megfordulnak utánad az utcán és fitt leszel. Sok meló? Bizony. De a vonzó alakot nem adják ingyen, azért meg kell dolgozni. Már akkor persze, ha nem valami különleges genetikai háttérrel lettél megáldva és ehetsz, amennyit bírsz, lustálkodhatsz a tévé előtt, mégis jó alakod marad. De ilyen szerencsésnek kevesen születnek.

Kiváló használt taposógép választékot találsz honlapunkon. Nézd meg ezeket most!

Az alábbiakban öt hasznos tanácsot olvashatsz. Akkor jársz a legjobban, ha mindet megfogadod!

Haszáld lazán, könnyedén a taposógépet!

Haszáld lazán, könnyedén a taposógépet!

Ismerd meg a taposógép működését!

Egy korszerű taposógép konzolján annyiféle információt kapsz, hogy elég azt feldolgozni, nemhogy még taposni is közben. Éppen ezért, mielőtt elkezded használni a taposógépet, ismerd meg ezeket a funkciókat. Ha megteszed, rengeteg olyan hasznos információhoz jutsz edzés közben, ami megkönnyíti a tréninget. A taposógép kezelőszerveivel be tudod állítani a nehézséget és a gyorsaságot, de hosszú a sor. Minderről percre kész információkat fogsz kapni használat közben.

Kiváló használt Life Fitness kondigépeket forgalmazunk.

Szabd egyéni képességeidhez, edzettségedhez a taposást!

Mindenkinek más a fizika állapota, edzettsége, terhelhetősége. Ezeket persze lehet fejleszteni, de aki a terhelést nem fokozatosan, testének, izmainak állapotához alakítja, akár egészségkárosodást is elszenvedhet, de a durva, napokig tartó izomláz garantált.

Készíts tehát edzéstervet. Ha nem tudod, hogyan kell, keress személyi edzőt, aki segít neked összeállítani azt. Ha okosan, képességeidhez állítod össze edzéstervedet, megóvod egészségedet és lassan izmaid is felveszik a nagyobb ritmust.

Life Fitness taposógép konzolja

Life Fitness taposógép konzolja

Figyelj az edzés időtartamára!

Taposs intenzíven – 45-50 másodpercig. De úgy ám, ahogyan a csövön kifér! Aztán vedd vissza a tempót, vedd vissza az intenzitást és lassíts, különben súlyos izomláz és nem jóleső fáradtság lesz az eredmény. Taposs kicsit lassabban, kisebb erőfeszítéssel, aztán növeld újra a terhelést. Ha három-négy ilyen ciklust végigcsinálsz, biztosan hasznosan fogod tölteni az idődet a pedálokon.

Persze nem mindegy, hogy személyre szabva mi az nagy intenzitás és sebesség. Ha gyakorlott vagy, rendszeresen edzel, akkor akár maximumra állíthatsz mindent. Ha azonban kezdő vagy, vagy még az elején tartasz edzésprogramodnak, túlsúlyos vagy, vagy egyéb egészségi problémád van, akkor nálad lehet a közepes teljesítmény is a csúcs. A taposógép a barátod lesz, de neked is ismerned kell korlátaidat.

Fontos visszajelzés a pulzusszámod

A pulzusmérő használata profi taposóknak is fontos, hát még a kezdőknek! Talán ez a legfontosabb visszajelzés, amit a taposógép konzolján látsz. A pulzusszámodtól függ, hogy milyen intenzitással tudsz mozogni, milyen erőfeszítés az, ami még fejleszti szervezeted állóképességét és nem okoz egészségkárosodást.

Élvezd a mozgást, de ne tedd tönkre szervezeted!

Taposógép használata közben figyeld puzusod

Taposógép használata közben figyeld puzusod

Csak lazán, könnyedén

A taposógép nem az a kardiógép, amin görcsösen kell küzdened, hogy mindent kiadj magadból. Ha így teszel, ha görcsösen markolod a kapaszkodót, akkor a testsúlyodat is a kapaszkodóra terheled, pedig pont nem ez a célod. Neked a pedálokra kell terhelned a súlyodat, hogy alsótested izmai fejtsenek ki nagyobb erőfeszítést.

Akkor használod hatékonyan a taposógépet, ha kiegyenesedve taposol, a kapaszkodókat lazán tartod. Egyenes gerinccel lazán taposs, így elkerülöd a sérüléseket, a ficamokat és az izomlázat.

Kattints a Technogym és Life Fitness használt taposógép kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!