Otthoni edzés

Szívesen váltanál egészségesebb és sportosabb életmódra, de nincs időd és energiád konditerembe menni? Esetleg alapból otthoni edzésen gondolkodsz, de nem tudod milyen gépet érdemes beszerezned és hogyan is kezd el? Ma már rengeteg otthoni edzésforma közül választhatsz akár kardiogépekkel, akár nélkülük. Ha viszont egyszer nekiállsz, akkor nem is szabad abbahagyni.

Nézz is meg rá 7 nyomós érvet!

1. Az otthoni edzés felpörgeti a napod

Első és legfontosabb előny, hogy bármikor edzhetsz otthon, nem kell senkihez alkalmazkodnod, ha éppen kedved szottyan és van egy kis időd már rá is pattanhatsz a szobabiciklire, futópadra, taposógépre, elliptikus trénerre stb. Akár már egyetlen könnyed otthoni edzés képes jobbá teszi az egész napodat. Egy kis testmozgás ugyanis feltölt energiával, aminek köszönhetően az élet más területein, így a munkahelyeden is könnyedén leküzdöd a legkomolyabb akadályokat is.

A felszabaduló endorfinnak hála pedig jelentősen növekszik a stressz tűrő képességed is. Ugye, hogy nem éri meg kihagyni azt a fél óra szobakerékpározást vagy taposógépezést?

2. A rendszeres edzés javítja az anyagcserét

A rendszeres otthoni edzés felpörgeti az anyagcserédet és beindulnak tőle a méregtelenítő folyamatok is. Ettől sokkal fittebb leszel és a közérzeted is jelentősen javul – egyszóval sokkal jobban érzed magad a bőrödben. Ne hanyagold el az otthoni edzéseket, eddz legalább heti háromszor és meglátod, mennyi minden változik az életedben.

Rendszeres edzés otthon használt kondigép

Rendszeres edzés otthon

3. A testmozgástól frissebb leszel mentálisan

A folyamatos sportolás nemcsak a testedre, hanem a lelkedre és mentális állapotodra is pozitív hatással van. Egy laza futás a futópadon vagy egy keményebb gyakorlat az elliptikus tréneren egyaránt tökéletes kikapcsolódást jelent egy hosszú és fárasztó nap végén. Az otthonodban, kényelmesen időkorlát és bámuló tekintetek nélkül végezheted az edzést, ami elfeledteti a problémákat és segít kitisztítani a fejedet – egy stresszes nap után semmiképpen ne hagyd ki!

4. A sportolás egészséges életmódra nevel

Gondoltad volna, hogy a gyakori edzés kedvezően befolyásolja az étkezési szokásaidat is? Pedig így van. A rendszeres sportolás ugyanis helyreállítja a keringésedet, így jobban kívánod majd az egészséges és tápláló ételeket. Emellett pedig fogyaszt, izmot növel, javítja az állóképességedet, növeli a tüdőd kapacitását stb. Próbáld ki!

5. Az otthoni edzés formálja az izmokat

Na persze nemcsak a pozitív gondolatok és az egészséges ételek miatt nem éri meg mellőzni a napi edzést. Egy saját kardiogéppel vagy akár egy kis tornával hetek alatt látványos eredményeket érhetsz el és megszabadulhatsz a plusz kilóktól anélkül, hogy kimozdulnál az otthonodból. Hosszú távon egy otthoni edzésprogrammal is szép eredményeket lehet elérni, bár nyilvánvalóan lehetőségeink korlátozottabbak, mint egy edzőteremben.

De ha elsősorban nem izomépítés, csak alakformálás vagy fogyás a célunk akkor az otthoni edzés megfelelő választás lehet számunkra.

Izomerősítés otthon használt kondigép

Izomerősítés otthon

6. A sportolástól sokkal kitartóbb leszel

Hányszor fogadtál már meg valamit, amit aztán nem vittél véghez? Ha képes vagy nekiállni a fárasztó gyakorlatoknak akkor az élet egyéb területein is kitartóbb leszel. Minden csak hozzáállás kérdése: Meg akarod csinálni vagy nem akarod megcsinálni és feladod? A rendszeres sport olyan kitartásra és mentalitásra nevel, amely segít túllépni a jelentéktelen problémákon és leküzdeni az élet nehezebb pillanatait is.

7. Haladj a saját ritmusodban!

Bizony még a profi sportolók életében is akadnak olyan napok, amikor a hátuk közepére nem kívánják a sportolást. Bizony az ember könnyen enged az édes pihenésnek, de éppen ezekben a szituációkban mutatkozik meg az otthoni edzés egyik legnagyobb előnye. Hiszen senki nem lát vagy ellenőriz, így nyugodtan visszavehetsz a használt szobabicikli tekerése közben az ellenállásból. Senki nem fog bámulni, ha nem futsz, csak sétálsz a futópadon. Végezheted lassabb tempóban és a gyakorlatokat, a lényeg, hogy ne maradjanak el!

Vágj neki az otthoni edzésnek, válogass kiváló minőségű használt kardiogépek közül itt

Kattints Technogym és Life Fitness használt szobabicikli (szobakerékpár) kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!