otthoni taposógép

A futópad után a taposó az egyik legnépszerűbb otthoni edzőgép a hölgyek körében. Nem is csoda, hiszen rendkívül egyszerű a használata, kis helyen is elfér és nagyon hatékony. Kiválóan használható zsírégetésre, az állóképesség javítására, valamint a combok és a farizom fejlesztésére. Sőt, akár a teljes test átmozgatására is alkalmas egy otthoni taposógép. Ehhez azonban érdemes minden szempontból megfelelő választani.

Mi alapján válassz otthoni taposógépet?

Bár az egyszerű kis taposók lényegesen olcsóbbak, nagyon is megéri komolyabb, kapaszkodóval szerelt gépet választani. Egyrészt az edzőtermekben is használt Life Fitness, Technogym vagy Precor taposógépek strapabíróbbak és jobban felszereltek. A kapaszkodóval felszerelt taposókra rádőlve könnyedén szabályozhatjuk, hogy melyik testrészre hasson inkább a gyakorlat. A kapaszkodó nélküli taposón nagyon kell figyelni, mert billeg a felsőtest, és fel kell venni egy pozíciót, majd az edzés alatt azt kell tartani. Nem tűnik egyszerűnek, és sajnos a valóságban sem az.

PRECOR C776i taposógép

A Precor taposógépen való edzés könnyed mozgást kínál a kezdők számára, de kihívást jelenthet még a komolyabb sportolóknak is. A QuickStart funkció segítségével a felhasználók gyorsan elkezdhetik az edzést. Alacsony karbantartási igényű kialakítással és rendkívüli tartóssággal a Precor 776i hegymászó ugyanazt az alacsony súrlódású, önerős generátorrendszert használja, mint a Precor elliptikus trénerek. Mindez egyenletes érzést és csendes mozgást eredményez a felhasználók számára.

A Precor hegymászó alacsony súrlódású, önműködő generátorrendszereket és szíjhajtást használ, amely nem gyűjti össze a port vagy nem nyúlik, mint egy kábelhajtás. A tápkábelek nélkül bárhol elhelyezheti a padlón. További információk a Precor 776i taposógépről ITT >>

Precor 776i  otthoni taposógép

Kiknek ajánlott és kiknek nem ajánlott az otthoni taposógép?

A taposógépek bár könnyűnek tűnő mozgást ígérnek ránézésre, valójában nagyon alaposan megdolgoztatják a tested, és meglepően hatékonyak lehetnek a testkompozíciód átalakításában is. Kifejezetten azoknak ajánlott, akik az alsótest izmait szeretnék formálni a fogyás mellett. 

A taposógép mozgásformája leginkább a lépcsőzést utánozza, ezért a térd- vagy egyéb ízületi problémával rendelkezőknek érdemes használat vagy taposógép vásárlás előtt a kezelőorvosukkal is konzultálni.

technogym-excite-700-led-taposógép

Technogym Excite 700 taposógép

Mire figyelj a taposógépes edzés során?

Bár sokkal könnyebb ha támaszkodunk az edzés során, de pont ezért nem is lesz olyan hatásos a gyakorlat, hiszen így áthelyeződik a testsúly. Próbáljuk meg csak a stabilitásra használni a kapaszkodókat. Edzés közben figyelni kell a megfelelő pulzusszámra és a kellő nehézségi fokozat kiválasztására, hogy elérhessük a kívánt eredményt.

A legideálisabb függőleges pozícióban tartani a testet, és a támaszkodót az egyensúly megtartására használni, közben pedig a testhelyzetet változtatni, ha más izomcsoportot szeretnénk megmozgatni.

A taposógépen igyekezz egyenesen állni, vállaidat húzd ki, tekintetteddel előre nézz! Ebben a pozícióban segítheted elő leginkább az izmok megfelelő összehúzódását.

Life Fitness 9500HR-taposó

Life Fitness 9500HR-taposó

Otthoni taposó vásárlása előtt érdemes mérlegelni egy használt, de professzionális taposó választását is. Hiszen így egy gondosan, szakértők által tervezett, a test igényeihez alakított, strapabíró és nagyfokú terhelésre tervezett gépet választhatunk ugyanazért a pénzért, amely ugyanolyan stabil, profi, tartós és hatékony lesz, akár egy edzőtermi lépcsőzőgép.

További használt kardiógépek >>

Tetszik? Oszd meg!