spinning_csoportos edzés

A spinning edzés rendkívül nagy népszerűségnek örvend napjainkban. Mindamellett, hogy az egyik legjobb kalóriaégető mozgásforma, a stúdiós órák vidám hangulata, a jó zene és a közösségformáló erő is hozzájárul a spinning edzések vonzerejéhez.

 

Mi a spinning kerékpár?

A legnagyobb különbség a hagyományos biciklihez képest, hogy a spinning kerékpárnak csak egy kereke, pontosabban lendkereke van. A szabadtéri kerékpározás termi változata. A spinning edzés sokkal fárasztóbb a hagyományos kerékpározáshoz képest. Aki ezt az edzésformát választja, rövid időn belül szuper eredményeket érhet el, hiszen nem csak kalóriaégetésre jó, hanem többek közt izomépítésre és alakformálásra is.

 

technogym használt ülő szobakerékpár

Technogym használt ülő szobakerékpár

Schwinn IC Evolution SR-hasznaltkondigepek

Schwinn IC Evolution SR használt spinning kerékpár

A spinning edzés 10 előnye

1./ Közösségformáló

A spinning órákon való részvétel remek hely ahhoz, hogy hasonló életmóddal és célokkal rendelkező hasonló gondolkodású emberekkel találkozzunk. Függetlenül attól, hogy a szokásos edzésbarátjával indul az órára, vagy új érdeklődési körű barátokkal szeretne találkozni, a stúdióóra mindkettőre nagyszerű lehetőség.

spinning_csoportos edzés

2./ Megedzi a keringési rendszert

A beltéri kerékpározás javíthatja a szervezet maximális oxigénszállítási és -használati képességét fizikai aktivitás során. Az egyénileg beállítható intenzitás és a pulzusmérési lehetőségnek köszönhetően rendkívül egészségtudatosan tudunk edzeni, ezen kívül a spinning az egyenletes terhelés miatt egy nagyon kíméletes módja a tüdőkapacitás és a szívfrekvencia optimalizálására.

3./ Erősíti az izmokat

A beltéri kerékpározás ugyanazokat az izmokat használja, mint a szabadban. Nagyon sokan azért kezdenek sportolni, mert formálni szeretnék a testüket. Erre is tökéletesen megfelel a spinning, hiszen többek közt a lábakat és a feneket is edzi, aminek köszönhetően jelentős izomnövekedés érhető el. Ez a tény többek közt a zsírégetésre és az egyidejű izomépítésre vezethető vissza.

spinning edzés előnyei

4./ Kiváló motiválóerővel bír

Te is jobban hajtasz csoportkörnyezetben, mint egyedül? Az oktató arra van kiképezve, hogy megfelelő lökést adjon, különösen akkor, amikor a legnagyobb szükséged van rá. Ha megvan a versenyszellem, akkor a másokkal együtt végzett munka megadhatja a szükséges lökést.

5./ Javítja a hangulatot

A  stúdió órák ugyanazt az adrenalint és a vidám hangulatot keltő neurotranszmitterek felszabadulását biztosítják. Ha hűvös lesz az idő, menjen be a belső térbe, hogy megszerezze a boldogságot.

használt technogym spinning kerékpár edzés közben

 6./ Hatékony kalóriaégető

Azok számára, akik fogyni szeretnének, tökéletes választás a spinning, hiszen rendkívüli módon égeti a zsírt. Az intervallum edzésekhez hasonló módon szabadulunk meg a kalóriáktól, így intenzitástól függően akár 500-700 kalóriát is elégethetünk egy óra alatt. A kutatások azt mutatják, hogy mindössze 15 perces intervallum edzéssel nagyobb előrelépést érhet el, mint 60 perc lassú, egyenletes kardió edzéssel. Nemcsak több kalóriát éget el a HIIT edzés során , hanem a rövid, nagy intenzitású periódusok túlhajtásba lendítik a test helyreállítási ciklusát, és több zsírt és kalóriát égetnek el a HIIT edzés utáni 24 órában.

Life Fitness Lifecycle

7./ Nem függ az időjárástól

A beltéri kerékpározás során nem kell aggódnia a forgalom, az időjárás stb. Miatt, és valóban az energiarendszerek és az izomrostok ütésére összpontosíthat fordulatszámok és sebességváltók segítségével, hogy maximalizálja erőfeszítéseit.

8./ Óvja az ízületeket

Azoknak, akiknek problémájuk van a térdükkel, a hátukkal, esetleg a csípőjükkel, zömében le kell mondaniuk az olyan mozgásformákról, melyek megterhelik az ízületeiket. Ilyen esetben is tökéletes választásnak bizonyul a spinning, mely sokkal hatékonyabb a sima utcai biciklizésnél. Ez a spinning kerékpárok különleges kialakításának köszönhető, amitől sokkal folyékonyabb mozgásokat végzünk, így a tekerés nem erőlteti meg az ízületeket, viszont erősíti az izomzatot.

spinning kerékpár óvja az izületeket

9./ Erősíti a törzsizmokat

Ki gondolná, de a spinning az elülső és az oldalsó hasizmokat is erősíti, továbbá a hátunkat is, leginkább abban az esetben, ha növeljük a tempót és állva tekerünk, ugyanis a törzsünknek ilyenkor rengeteget kell kompenzálnia. Ennek a következménye, hogy javul a tartásunk, a hasunk pedig egyre laposabb lesz.

A Tecnogym Spinning Bike kerékpárnak nincs elektronikája így bel-és kültéri használatra egyaránt ajánlott. Ki sem kell mozdulnod a karantén idején, tekerhetsz a szobában, a kertben vagy a teraszon. Egész évben tudod használni.

A Tecnogym Spinning Bike kerékpárnak nincs elektronikája így bel-és kültéri használatra egyaránt ajánlott. Ki sem kell mozdulnod a karantén idején, tekerhetsz a szobában, a kertben vagy a teraszon. Egész évben tudod használni.

10./ Kitűnő stresszoldó

Ha egy fárasztó és stresszes nap után ki szeretnénk szellőztetni a fejünket, akkor a spinning erre teljesen megfelel, hiszen az intenzív tekerésnek köszönhetően feloldjuk a bennünk rejlő feszültséget, és az edzés után egy óriási adag endorfin szabadul fel a szervezetünkben.

Star Trac NXT Spinner Bike szobabicikli

Star Trac NXT Spinner Bike szobabicikli

A spinning egy tökéletes sport bárki számára. Hatása az edzés típusától és intenzitásától függ, így azok számára is jó választás, akik fogyni szeretnének, az állóképességükön javítanának vagy a lábizmaikat erősítenék.

Tetszik? Oszd meg!