Life Fitness használt elliptikus tréner használatban

Elsőre olyan furának tűnik az elliptikus tréner. Karok, pedálok, meg kell szokni még azt is, hogyan álljunk meg rajta. De ha növelni akarod, vagy megtartani az erőnlétedet, vagy formálni akarod az alakodat, akkor ennél nem lehet jobb választásod!

Az elliptikus tréner az univerzális edzőtermi berendezés. Ötvözi a futópad, a szobabicikli, a taposógép, de még az evezőgép egy mozdulatban rejlő hatásait. Egy használt elliptikus tréner elfér otthonodban, a Technogym és a Life Fitness gyártók kondigépei pedig esztétikusak, még fel is dobják a lakás hangulatát. Nincs más dolgunk vásárlás előtt, mint megvizsgálni, milyen hatásai vannak egy ilyen kardiógépnek!

Az elliptikus tréner segít elégetni a felesleges testzsírt – fogyaszt

Az elliptikus tréner az a kardiógép, amelyik a test minden izomcsoportját megmozgatja. Elosztja a testrészek között a terhelést, így használatával a szervezet több kalóriát fogyaszt. Már a maximális pulzusszám 70-75 %-án, napi 30 perc intenzív edzéssel hatékony zsírégető.

A használt elliptikus tréner fogyaszt

Az elliptikus tréner fogyaszt

Az elliptikus tréner feszesíti az izmokat

Már volt szó arról, hogy az elliptikus tréner a test valamennyi izomcsoportját megmozgatja, egy sem marad ki. Ez lenne az ideális edzőtermi kardiógép? A pedálok taposása megdolgoztatja a láb izmait, különösen a combizmokat és a vádli izmait, de igénybe veszi a farizmokat is. A karok húzogatása igénybe veszi a kar-, a váll- és a mellizmokat. Bónuszként az elliptikus tréner használata egyenes tartást kényszerít ki, így jótékony a hatása a hátfájásra, de feszesíti a hasizmokat is.

Az elliptikus tréner a jó „szíverősítő”

Ha rehabilitációhoz keresel fitnesz berendezést, akkor is az elliptikus trénert tudjuk ajánlani! Tökéletes eszköz a motorikus regenerációhoz, igénybe veszi, ezzel edzi is a szívet, jótékony hatása van a vérkeringésre és a tüdőkapacitást is növeli. Bónusz ilyenkor is van: csökkenti a koleszterinszintet.

Ha tehát baleset, vagy keringési betegség után lábadozol, a rehabilitációd során bátran – de okosan! – használt az elliptikus trénert. A szervezeted számára hasznos hozadéka lesz a rendszeres használatnak.

A használt elliptikus trénernek jó hatása van a szívre!

Az elliptikus trénernek jó hatása van a szívre!

Az elliptikus tréner megkíméli az izületeidet!

Ha futópadot használsz, számíthatsz arra, hogy a láb futófelületre csapódása különösen igénybe veszi ízületeidet. Ez a hatás „hiányzik” az elliptikus tréner esetében! A használat során az elliptikus mozdulat (erről kapta a nevét a berendezés) visszaadja a futás mozdulatsorát, de a láb nem csapódik, mint a futásnál. Fontos tulajdonság, hogy a terhelés mindig egyenletesen oszlik meg a két lábon, nem hirtelen csapódik az egyik, míg a másik a levegőben van.

Az elliptikus trénerrel kikapcsolódhatsz

Hát ezt meg hogyan, hiszen az edzés unalmas, nem? Nem kell feltétlenül unalmasnak lennie! Ugye hallottad már, hogy a sport boldoggá tesz, elégedettség tölt el a teljesített feladat hatására? Az elliptikus tréner hatásai éppen ezért szellemileg is érvényesülnek! Ez nagyrészt azért van, mert a sportoló ember agya endorfint termel, igen, ezt hívják boldogsághormonnak! Az unalmasnak tűnő edzés így lesz jótékony pszichés hatássá.

A használt elliptikus tréner használata közben az agy endorfint termel, ez a "boldogsághormon"

Az elliptikus tréner használata közben az agy endorfint termel, ez a “boldogsághormon”

De még valamit tudnod kell! A Technogym és a Life Fitness korszerű elliptikus trénereinek konzolján már nem csupán a pulzusszámmérőt és hasonló, edzésadatokat mutató funkciók vannak, de akár tévézhetsz, vagy zenét is hallgathatsz.

Az elliptikus tréner használata tehát a szervezet számára hatékony, a lélek számára felszabadító fél órát kínál neked – naponta!

* * *

Sajnos az új edzőtermi berendezések, így az elliptikus tréner is, sokba kerülnek. Legalábbis sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy a legjobb gyártmányokat vegyék meg. Mi használt kondigépek értékesítésével foglalkozunk, így használt elliptikus tréner is van kínálatunkban. Ezek a berendezések korszerűek és kiváló állapotban vannak, még évekig használhatók és rendelkeznek valamennyi korszerű tulajdonsággal! Ami a legfontosabb: az áruk csupán töredéke az új berendezésekének!

Kattints a Technogym és Life Fitness használt ellipszis tréner (elliptika) kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!