túlsúly, elhízás, használt futópad, taposógép, szobabicikli, ellipszis tréner

Napjaink népbetegsége az elhízás és az ebből fakadó túlsúly. A Technogym és a Life Fitness kínálatából olyan használt futópad, szobabicikli, taposógép és ellipszis tréner választékot kínálunk, amelyek segítségével – nem könnyedén, hiszen nagy elszántság és kitartás is szükséges –, javíthatunk testünk állapotán.

Ha valaki túlsúlyos és úgy dönt, hogy rendszeres edzéssel szeretne megszabadulni a felesleges kilóktól, akkor az első felmerülő kérdés: hogyan tegye ezt, mit és hogyan érdemes sportolniuk, hogy az egészségtelen zsírtömegtől megszabaduljanak. A használt futópad, szobabicikli, taposópad vagy ellipszis tréner megfelelő erre a célra, de használatuk elkezdése, az edzéstervek összeállítása nagy körültekintést igényel.

Edzés használt futópad használatával

Edzés használt futópad használatával

Aki próbált már jelentős súlyfelesleggel edzeni, pontosan tudja, hogy az mekkora kínnal jár. Akik azonnal a legnehezebb, csak edzett és fitt embereknek szóló edzéstervvel próbálkozik, az azt is tudja, hogy nem lehet bírni, a plusz kilók okozta nehézkesebb mozgás és az intenzív edzés inkább ártalmas, mint hasznos. Ilyenkor szinte azonal jönnek a kisebb-nagyobb izomsérülések, ízületi bántalmak – és máris elmegy a kedve a tapasztalatlan próbálkozónak.

Használt futópad, szobabicikli, taposógép és ellipszis tréner kínálatunk.

Mire kell figyelned, ha edzeni kezdesz?

Mit lehet ilyenkor tenni, mivel és hogyan kezdje a túlsúlyos ember a rendszeres mozgást? Ha túlsúllyal kezdesz edzeni, feltétlenül kérd ki egy szakember tanácsait. Ő segít, hogy alkatod, edzettségi szinted, egészségi állapotod figyelembe vételével állítsd össze edzéstervedet. Az alábbiakban néhány hasznos tanáccsal mindenképpen szeretnénk szolgálni.

Edzés előtt melegítsd be izmaidat, ízületeidet!

Bemelegíteni még annak s kell, aki rendszeresen, hosszú ideje sportol. Az izmoknak és ízületeknek fokozatosan fel kell készülniük a nagyobb igénybevételre, bemelegítés nélkül nagy a sérülésveszély. Figyelj arra, hogy a bemelegítás fokozatos legyen és 8-10 percig tartson. Ezalatt mindenképpen legyen nyújtás a nagyobb izomcsoportokban, továbbá legyen keringésfokozás. Mozgasd meg ízületeidet, került a hirtelen, erős mozdulatokat.

túlsúlyos ember bemelegítés edzés előtt hasznalt kondigép

Bemelegítés edzés előtt nyújtással

Ne hanyagold el az izomépítést!

A fogyás, a zsírtömege elégetése csak egyik célja a rendszeres terstmozgásnak. Az izmok rendszeres terhelés alatti mozgása óhatatlanul növeli az izomtömeget. Meglepő, de sokan úgy veszítik el egészségtelen zsírtömegüket, hogy testtömegük nem csökken, hiszen az izmok tömege nő. A kardióedzésen (futópad, taposógép, szobabicikli, ellipszis tréner) kívül szükség van erősítő edzésekre is, ami történhet például súlyzókkal. A kardióedzéseket tehát célszerű kombinálni súlyzós edzéssel is. Természetesen nagyon fontos a fokozatosság, a test tesrhelésének fokozatos növelése.

Légy elhivatott!

A rendszeres edzés egy életforma, ami nem merül ki a rendszeres testmozgásban. Fontos figyelned az étkezésre, az ételekkel a szervezetbe vitt szénhidrátokra, fehérjékre és egyéb, a testsúlyt és életminőséget befolyásoló tápanyagokra. Legyen a mozgás a mindennapjaid része. A mozgólépcsőn ne csak állj, de lépdelj fel mozgás közben, szállj le egy megállóval hamarabb a buszról és gyalogolj, lift helyett menj fel a lépcsőn. Mindezek nem tűnnek fontosnak, de erősítik azt az életérzést, ami segít a fogyásban.

Ne csak állj a mozgólépcsőn!

Ne csak állj a mozgólépcsőn!

Mi használt futópad, taposógép, szobabicikli és ellipszis tréner kínálattal próbálunk segíteni neked céljaid elérésében. Ezek a használt, de felújított gépek az eredeti ár töredékéért elérhetőek és még hosszú évekig szolgálják egészségedet.

Futópad, taposógép, szobabicikli és ellipszis tréner

A használt futópad erősíti a comb és a vádli izmait, formálja a combokat és a feneket. A használt taposógép hatása hasonló, de túlsúlyos emberek számára célszerűbb a használata. A használt szobabicikli a test valamennyi fő izomcsoportját megmozgatja, az ellipszis tréner pedig koordinált testmozgással jár.

Ha szeretnél megfizethető árú, de még évekig használható berendezéssel edzeni válogass Technogym és Life Fitness kondigép kínálatunkból!

Technogym és Life Fitness használt futópad kínálat

 

Tetszik? Oszd meg!