Alakformálás, fenékformálás, combformálás - taposógép. szobabicikli, futópad, elliptikus tréner

Már vagy ötven éve, hogy a szoknyák rövidülése miatt, a tavasz közeledtével sok nő aggódva szemléli altesti domborulatait, hiszen jön a miniszoknya. Természetesen nem értünk egyet Schobert Norbi faragatlan kijelentésével a nők alakjával kapcsolatban, de szeretnénk segíteni azoknak, akik fitt formákat kívánnak villantani.

Norbi udvariatlansági ide, a fitnesz ipar szépségideálja oda, a nők bizony nem szeretik, ha feneküket, vagy combjukat kifogás érheti. Sokan inkább tavasszal és nyáron is nadrágot hordanak, mások azonban tesznek azért, hogy formás popsit és feszes combokat mutasson a könnyű tavaszi, nyári ruha. Nem mellékes szempont az sem, hogy azok az edzések, amelyek a nők idomait formálják, növelik szervezetük edzettségét, állóképességét is. Az alakformálás így lesz egyben része az egészséges életmódnak is.

használt futópad otthonra

Technogym használt futópad otthonra

A különböző kondigépek, mint a futópad, taposógép, elliptikus tréner vagy szobabicikli, különböző mértékben kiválóan alkalmasak az alakformálásra és a szervezet egészségesebbé tételére. Valamennyi berendezés növeli az állóképességet, égeti a felhalmozódott testzsírokat, fogyaszt és formál. Nem mindegy persze, hogy melyik kondigépet választod, a hatékony, egészségi állapotodhoz és edzettségedhez igazodó gép az, amivel céljaidat elérheted. Nézzük meg sorban, melyik gép milyen mértékben és hatékonysággal segít.

Válogass használt futópadjaink között!

A klasszikus választás a futógép. Az edzéseket elkezdők többsége ezt választja először – többnyire hatékony eszköz is. A futógép erősíti a szervezet állóképességét, serkenti a szívműködést és növeli a tüdőkapacitást. Kiválóan formálja a combokat és a vádlit, de hatása a fenék alakulásában is látható. Ugyanakkor azt tudni kell, hogy a futógépen a láb ízületei fokozott terhelésnek vannak kitéve, hiszen futás közben erősebb az ízületek terhelése az ütődések miatt. Nem ajánljuk tehát azoknak, akik mozgásszervi panaszokkal küzdenek.

A taposógépet hívják sokan a szép popsi formálójának. A taposógép használata emlékeztet a lépcsőzésre, közben pedig a comb és fenékizmokra nagy terhelés jut. Az ízületeket is kíméli, hiszen nincs ütődés. Aki valóban szép combokat és formás feneket szeretne, azoknak ezt a gépet jó szívvel tudjuk ajánlani. Tudni kell azonban, hogy a taposógép az egyik legintenzívebb edzésformát kínálja, így azok kezdjenek ezzel, akiknek egyébként rendben van a kondijuk.

Használt taposógép kínálatunk mindenki igényét kielégítik!

Az elliptikus tréner talán a legösszetettebb mozgásformát kínálja valamennyi berendezés közül. Használata során a láb le és fel, illetve oldalirányú mozgást is végez, így az alsótest valamennyi izmát megmozgatja. Használata kíméli az ízületeket. Ez az a berendezés, amit mindenki számára javasolni tudunk.

Life Fitness használt elliptikus tréner használatban

Life Fitness használt elliptikus tréner használatban

A szobabicikli kicsit a kényelmesebben edzeni szeretők eszköze. A berendezésen ülve, a pedálokat tekerve lehet a comb és vádli izmait edzeni. Az ízületeket kíméli. A szobabicikli az előzőekben felsorolt berendezéseknél kisebb mértékben, de a fenékizmokat is formálja. A legkényelmesebbek akár háttámlás változatot is választhatnak.

A futópad, a taposógép, a szobabicikli és az elliptikus tréner kiváló alakformáló eszköznek számítanak. Néhány dologról azonban nem szabad megfeledkezni használatuk előtt, közben és után. Feltétlenül fontos minden edzés előtt a bemelegítés, majd utána az izmok lassú ellazítása. A korszerű berendezések többféle edzésprogramot kínálnak, ezért sohase a legerősebb ellenállású programmal kezdjünk, fokozatosan növeljük a terhelést heteken keresztül és az egyes edzésnapokon egyaránt. Ha valaki bizonytalan, keressen fel személyi edzőt és együtt dolgozzák ki az edzésprogramot.

A felsorolt berendezéseket általában edzőtermekben használják, de egyre többen vannak, akik otthoni használatra vásárolják őket. Ezzel részben időt takarítanak meg (nem kell elmenni, majd fáradtan hazajönni az edzőterembe/ből), másrészt nem kell másokra figyelni. A korszerű berendezések használata közben lehet zenét hallgatni, tévézni, vagy társalogni a család tagjaival.

Life Fitness futópad konzolja

Life Fitness futópad konzolja – a korszerű kondigépek segítik a hatékony testedzést

Mindenkinek ajánljuk az általunk forgalmazott használt Technogym és Life Fitness berendezéseket. Ezek általában magasabb műszaki színvonalat képviselnek, mint a sportboltokban kapható noname cuccok, áruk megfizethető és hosszú évekig különösebb karbantartás nélkül használhatók.

Tetszik? Oszd meg!