edzés használt futópad

Mielőtt nekivágnál a futópados edzésnek, van néhány nagyon egyszerű, de alapvető szabály, amit jó megismerni, ha látványos eredményekre vágysz. Olvasd el melyek a futópad használat aranyszabályai, amitől még hatékonyabb lesz az edzésmunkád.

bemelegítés hasznalt futópad használat előttA használt futópad használat előtt ne hanyagold el a bemelegítést

A kezdők gyakran követik el azt a hibát, hogy bármiféle bemelegítés nélkül nekiállnak rohanni. Ilyenkor általában néhány perc után elfogy a szufla, az élmény pedig hosszú időre elveszi az ember kedvét a sportolástól.

Ennél azonban még fontosabb, hogy bemelegítés nélkül nagy a sérülésveszély. Még a legegyszerűbb futópados edzés előtt sem szabad kihagyni a bemelegítést. Célszerű egy erőteljesebb sétával kezdeni, majd szép lassan és fokozatosan magasabb sebességre váltani. Ez a módszer nemcsak az izmaidat, hanem a légzésedet is segít ráhangolni az intenzívebb testmozgásra.

használt futópad használat edzettségFuss az edzettségi szintednek megfelelő tempóban

A bemelegítés után se vigyen el azonnal a hév, ha nem túl régóta használod a használt futópadotInkább kezdj lassabb tempóban, és az edzés időtartamát növeld folyamatosan. Amikor már gond nélkül lefutsz 30 percet, elkezdheted feljebb állítani a sebességet is. Ha betartod ezt az egyszerű szabályt, akkor nemcsak az állóképességed fejlődik majd, hanem egyre több friss oxigén is jut a szervezetedbe, aminek köszönhetően az edzés is sokkal élvezhetőbbé válik.

HK tipp: ha már rutinos futó vagy, akkor színezd meg az otthoni edzéseket egy kis változatossággal. A hagyományos programod mellé iktass be rövid, de nagyon intenzív szakaszokat is, amivel még tovább fokozhatod a teljesítményed, és a plusz kilók is gyorsabban eltűnnek.

Nem mindegy hogyan futsz

A futópadon futás más mint, ha szabadtéren futnál. Meg kell szokni ezt a mozgást. Tipikus hiba, amikor úgy érezzük, hogy le fogunk esni a futópadról, akkor olyan mozgással kezdünk futni, amit egyébként nem tennénk a szabadban. Kisebbeket lépünk, a futópadon, előre dőlünk stb. Próbálj meg minél természetesebben mozogni a futópadon, ne izgulj nem fogsz leesni róla!

edzés használt futópadFutás közben figyelj oda a testtartásra

Ez a szabály nemcsak a profiknak szól! Amikor még csak ismerkedsz a futópad használatával, természetes, hogy bizonytalan vagy és reflexből a kapaszkodó után nyúlsz. Ez azonban olyan testhelyzetet eredményez, aminek a következménye nyak-, hát- és vállfájás lesz. Fuss egyenes háttal és felemelt fejjel, hogy a sportolás után igazán jól érezd magad. Próbáld teljesen elfelejteni, hogy a fogantyúk egyáltalán léteznek.

Ne maradjon ki a levezető kocogás sem használt futópad használat után

A levezető futás az edzés befejeztével legalább annyira fontos, mint a bemelegítés – és legalább annyian el is hanyagolják. Pedig, ha a program végén csak úgy leugrasz a futópadról, annak jó eséllyel szédülés és émelygés lesz a vége. Ilyenkor ugyanis a vérnyomás és a pulzus túlságosan nagyot zuhan pillanatok alatt, így ezt a szabályt még a leglazább edzés után is tartsd szem előtt.

+ 1 TIPP: Válogasd meg, hogy mit eszel futás előtt

Ugye te is formás combokra és lapos hasra vágysz? Erre tökéletes választás egy futópad, azonban a táplálkozásra is megéri odafigyelni. Ha nem is kötelezed el magad egy szigorú diéta mellett, attól ezt a 3 apró szabályt megéri betartanod mielőtt nekivágsz egy kiadós otthoni futásnak:

  • a testmozgás előtt két órával egyél utoljára,
  • az étel összetett szénhidrátokat tartalmazzon,
  • ezenkívül legyen könnyen emészthető és energiadús.

Akár otthonra is beszerezhetsz egy professzionális futópadot. A Használt kondigépek oldalán kiváló állapotban számos használt futópad vár rád, válassz most a professzionális Life Fitness vagy Technogym kínálatából

Kérdésed van? Hívj a 06 30/554-6333-as telefonszámon!

Kattints Technogym és Life Fitness használt futópad kínálatatunk megtekintéséhez

Tetszik? Oszd meg!