használt futópad Technogym Life Fitness

A nyárnak vége… Ősszel újra megtelnek edzőtermek, el kell kezdeni már időben megdolgozni a jövő nyári top formáért.  Te mindent tudsz az edzőtermi gépekről? A tudatosabbak személyi edző segítségét is kérik az edzések megtervezéséhez, a legtöbben azonban interneten talált edzéstervek alapján kezdenek mozogni. Az előbbinek óriási előnye azon túl, hogy a személyi edző koordinálja a cél eléréséhez szükséges gyakorlatsorokat és a helyes kivitelezést, az hogy a gépek használatával kapcsolatban is hasznos információkat ad.

Ezekből gyűjtöttük össze az öt legfontosabbat:

1./ Használd a quick start funkciót!

Az edzőtermi gépek közül egyértelműen a használt futópad az egyik legnépszerűbb. Kevesen vannak azonban, akik helyesen indítják a gépet. A legtöbben csak ráállnak a futópadra, elindítják azt, majd fokozatosan egyre gyorsabb és gyorsabb tempóra váltanak. Ez azonban a gépnek és a futónak sem jó.
A futópados edzést mindig a gép szélén állva indítsuk. Nyomjuk meg a quick start gombot, így a gép könnyebben, felesleges terhelés nélkül tud indulni. A futópadok általában 0,8 km/h sebességgel indulnak, ezt a sebességet könnyű felvenni, majd személyre szabhatjuk a sebességet.


Life Fitness használt futópad konzol Life Fitness használt futópad érintőképernyő konzol

 
 
 
 

 

 
 
 
Edzés Life Fitness használt futópad

2./ Haladj lépésről lépésre!

Minden embernek más a genetikai felépítése, ezért célszerű az edzések intenzitását csak fokozatosan növelni. Futópad esetében a helyes sorrend: bemelegítés, séta, kocogás és végül futás. A túl gyors, túl intenzív edzés feleslegesen terheli a szervezetet, jobb inkább fokozatosan, lépésről lépésre, napról napra növeli a sebességet és a távot.

 

 

 

3./ Felejtsd el a beállított programokat!

Szinte mindegyik konditermi edzőgép tartalmaz előre beállított programokat. Jó ha tudod az edzőtermi gépekről , hogy a profi gyártók az utóbbi időben csak egyetlen, manuális programmal gyártják a gépeiket. Ennek a fő oka, hogy nem mindegyik előre beállított program jó mindenkinek, különböző idő alatt melegszenek be az izmok és az ízületek, különböző sebesség ideális a szervezetnek, különböző táv után fáradunk el és van szükségünk egy kis pihenésre.
Az előre beállított programoknak leginkább az több gépen, egyszerre, csoportosan végzett, vezetett edzések esetén van jelentősége. Ez azonban elég ritka.

4./ Szabd egyénire az edzést!

Egyéni edzés esetén jobb a manuálisan beállított program, így a fáradtsági szintnek és az egyéni igényeknek megfelelően állítható a sebesség, ezzel teljesen személyre szabható a mozgás.egyénre szabott edzés használt futópad edzés használt futópad

 
 
 
 
 
 

 

 

5./ Fogyókúrához nem elég a kardiógép!

A legtöbben, akik edzeni kezdenek leginkább fogyni szeretnének. Ezért képesek akár órákat is állni a használt kardiógépeken. Ne felejtsük el azonban, hogy az edzés maga nem elég a tartós fogyáshoz. Ahhoz minden esetben figyelembe kell venni, hogy nő vagy férfi az illető, mennyi idős, hogyan étkezik, milyen munkát végez, milyen gyakran, mennyit és mit sportol?

Nem szeretsz konditerembe járni, inkább otthon edzenél? Válassz a professzionális, használt  futópadok, ellipszis trénerek, taposógépek vagy szobabiciklik közül !

Ismerd meg a többi kardiógépet is:

Kattints Technogym és Life Fitness használt futópad kínálatatunk megtekintéséhez

Tetszik? Oszd meg!