Futás használt futópadon TechnoGym Life Fitness

Ez a poszt elsősorban azoknak szól, akik mostanában szánják rá magukat az otthoni futópados edzésre. A Technogym és a Life Fitness is kiváló használt futópad kínálattal rendelkezik, de nem árt néhány szabályt betartani.

A futópados edzés eléggé monoton, mondhatni unalmas elfoglaltság. Ingerekben szegény környezetben kell mozognod, nem csiripelnek körülötted a madarak, nem érzed a virágok és a frissen kaszált fű illatát. Ugyanakkor nem fúj a szél, nem esik az arcodra az eső, vagy hó – ilyen szempontból nézve kellemesebb. A futópad használata közben azonban nézheted a tévéműsort, beszélgethetsz a melletted edzővel – a monotonitás feloldható. A Technogym és a Life Fitness is készít olyan eszközöket, amelyek monitorján akár szórakoztató műsorokat is nézhetsz.

Life Fitness futópad

Life Fitness futópad

Ami a futópad használata előtt ne hagyj ki!

Futópados edzés előtt mindenképpen alaposan melegítsd be az izmaidat, ízületeidet. Mindkettő fontos, hogy ne szerezz fájdalmas sérüléseket, hiszen a futás igénybe veszi az izmokat és az ízületeket is nagy terhelés éri.

Keress Technogym és Life Fitness futópad kínálatunkban!

Az első használat során mindenképpen alaposan ismerkedj meg a berendezéssel. Teszteld a futópad programja által kínált szolgáltatásokat, a különböző beállításokat. Fontos, hogy eleinte kézzel állítsd be a sebességet és a dőlésszöget, semmiképpen se az előre programozott lehetőségekkel kezdj. Tanuld meg, hogy ezeket a beállításokat használat közben hol és hogyan módosíthatod. Ami még fontos: mindenképpen keresd meg jó előre a leállító gombot, hiszen váratlan helyzetekben erre lesz a legnagyobb szükséged. Arra azonban figyelj, hogy nem a vészleállító gomb a futás befejezésének a módja!

Technogym futópad

Technogym futópad

Terhelés, lépésszám, lépéshossz – így használt a futópadot

Az első edzések során fokozatosan növeld a terhelést. Sétálj, növeld a lépésszámot, kezd el kocogni, majd futni. Fokozatosan növeld a dőlésszöget. Mindig akkor növeld a terhelést, ha meggyőződtél róla, hogy arra megfelelő a kondíciód. Szokd meg a gépet! Mérd fel a futópad hosszát, szélességét, hiszen ezek az értékek behatárolják a lépéshosszt és a biztonságos használatot.

A beprogramozott futóedzéseket csak akkor kezdd el használni, ha a futópad használatát már kitapasztaltad, tudod, hogy melyik beállítások azok, amelyekkel úgy tudsz edzeni, hogy közben jól érzed magadat és közelebb is kerülsz a célodhoz. Ilyenkor is javasolt azonban szakember véleményét kikérni, hiszen ő látja a testalkatodból, korodból, nemedből adódó lehetőségeket és kockázatokat.

A legtöbb futópad monitorján követheted a szervezeted terhelés alatti adatait. Nagyon fontos adat a pulzusszámod, hiszen ezzel jelzi a szervezeted, ha túlterheled. A monitoron tudod beállítani személyes adataidat is – korod, nemed, testsúlyod. Ha ezeket az értékeket pontosan adod meg, akkor nyomon követheted, mennyire volt hatékony az edzés, mennyi kalóriát égettél el közben.

Pulzusszám mérés futópad használata során

Sose feledd a pulzusszám mérés fontosságát a futópad használata során

A futópad használata – épp szervezeted megfelelő terhelése és az izmok, ízületek épségének megőrzése miatt – nem javasolt minden nap. Az ilyen berendezést használd hetente két-három alkalommal, más napokon eddz más – szobakerékpár, taposógép stb. – eszközzel. Ne feledd, nem azért használsz futópadot, hogy tönkretedd magad, hanem azért, hogy meghosszabbítsd egészséges életedet.

Technogym és Life Fitness használt futópad kínálat

Tetszik? Oszd meg!