Futópad vagy elliptika melyik való nekem

Azok akik heti/napi rendszerességgel szeretnének otthoni edzést végezni, a legtöbben a futópad és az ellipszis tréner között vacilálnak. Való igaz, hogy mindkét gép nagy segítség lehet az állóképesség megtartásában vagy növelésében, a zsírégetésben és a kardióedzések részeként, de mégis fontos tudni, hogy teljesen más célra tervezték őket. Ebből kifolyólag más típusú embereknek is készültek. Nézzük, melyik való neked: futópad vagy elliptika?

Futópad való nekem?

Az otthoni futópad elsősorban azoknak ajánlott, akiknek nincs idejük, kedvük, lehetőségük konditerembe járni. De szeretnék javítani vagy folyamatosan kordában tartani az állóképességüket, formálnák az lábukat, combjukat, feneküket vagy egyszerűen csak élvezik a futást. 

A Technogym Excite 700 futópad állítható paraméterezése (sebesség, futópad lejtése) kiváló, a kímélő üzemmódtól a legedzettebbek igényeit is kielégíti. A futófelület használata biztonságos, mind szélessége, mind hosszúsága alkalmazkodik a futómozdulatok és a felhasználók átlagos méreteihez. Terhelhetősége átlagon felüli, akár 180 kilogrammos ember is használhatja. A futópad fenntartási költségei és zajszintje is megfelelő otthoni használatra. Folyamatos karbantartást nem igényel!

Technogym használt futópad fogyás

Technogym Excite 700 használt futópad

Hosszúság 219 cm
Szélesség 94 cm
Magasság 150 cm
Emelkedés 0-15 %
Sebesség 0,8-23 km/h
Futófelület 52 x 152 cm
Terhelhetőség 180 kg

 

Válaszd az otthoni futópadot, ha

 • nem vagy súlyosan túlsúlyos,
 • nincsenek ízületi problémáid,
 • nem műtötték a térdedet
 • szeretsz futni és/vagy gyalogolni
 • zsírt szeretnél égeti
 • szeretsz olvasni edzés közben.

Ismerd meg a Cybex futópadot is!

Elliptika való nekem?

Az ellipszis tréner alapvetően a futás mozgásformáját utánozza, azzal a különbséggel, hogy a mivel a láb egy szabályozott pályán előre és hátrafelé mozog, ezért a rázkódás nem terheli az ízületeket. A pedálok előre és hátrafelé is hajthatók, így más izomcsoportokat is megmozgathatunk, a karnak köszönhetően pedig egyszerre edzhetjük a felsőtestet is.

Éppen az ízületkímélő tulajdonságai miatt ajánlják a nagyobb túlsúllyal rendelkezők számára is, hiszen ez a mozgásforma nem annyira megerőltető, mint a futás, miközben remekül égeti a zsírt, erősíti az izmokat és edzi a keringési rendszert. 

A Technogym Excite 700 elliptika 25 erősségi fokozattal felszerelt, hogy kielégítse a kezdő és a tapasztalt használók edzését is. A kormányszerkezetnek köszönhetően a teljes testedzés egyszerűen elérhető a mozgó rudakkal, míg a rögzített rudazat kiválóan alkalmas az alsó test erősítéséhez. A mozgatható kormányon található praktikus gyorsbillentyűk lehetővé teszik a beállítások megváltoztatását, miközben a beépített kézi érzékelők pontosan mérik a pulzusszámot.

A vonzó LED-konzol megjeleníti az edzés legfontosabb adatait, a 23 edzésprogramot, valamint Calorie Coach, Navy PRT katonai programmal és Fitness teszttel érkezik.

Folyamatos karbantartást nem igényel!

elliptikus tréner

elliptikus tréner

Méretek: 206 cm x 71 cm x 160 cm
Egység súlya:150
Maximális felhasználói súly:181
Programok: 25 szintű ellenállás
Edzésprogramok: 23

Válaszd az otthoni ellipszis trénert, ha

 • volt korábban térdsérülésed,
 • ízületi problémáid vannak,
 • óvni szeretnéd az ízületeidet,
 • kíméletesebb edzésformát keresel,
 • változatosabb edzésre vágysz,
 • extra nagy túlsúlyt szeretnél ledolgozni,
 • a felsőtestedet is szeretnéd edzeni,
 • fogyni szeretnél.
technogym excite elliptika

Technogym Excite 500 és 700 elliptika

A futópad vagy elliptika használatát is bátran el lehet kezdeni teljesen kezdőként is. A mozgásformát nem kell különösebben megszokni, szinte természetes. Az sem lehet akadály, ha nem szeretünk edzőterembe járni, hiszen már könnyedén beszerezhetünk otthoni futópadot vagy elliptikát is. Ha tartós, minőségi és strapabíró gépet szeretnénk, akkor érdemes a használt professzionális futópadok és elliptikus trénerek között is körülnézni. 

Használt futópadot vagy kondigépet keresel? Nézz körül professzionális gépeink között »

Tetszik? Oszd meg!