Útmutató a formás fenékhez, szobabicikli, taposógép, elliptikus tréner, futópad

Jön a jó idő, már érezzük a tavaszt. Ha eddig nem tettük itt az ideje, hogy elkezdjünk rendszeresen edzeni. Formásabb feneket és combokat szeretnél? Most megmutatjuk az 5 legfontosabb lépést ami elkerülhetetlen ahhoz, hogy a feneked és a combjaid szép formásak legyenek.

Útmutató a formás fenékért és combokért

Először is alakítsd ki a  megfelelő étrendet!

Az étrend nagyon fontos, ha formás feneket és combokat szeretnél. Álmaid külsejéhez vezető út 50%-a a konyhádban dől el. Ne aggódj, nem kell  éhezned, de kerüld a szénhidrátokat! Egyél inkább fehér húsokat, nagyon sok gyümölcsöt és zöldséget. Köretnek a tésztafélék helyett válaszd leginkább a rizst és kisebb részben a burgonyát. A diétád mértékét a napi mozgásod mennyiségétől tedd függővé. Figyelj arra is, hogy rendszeresen étkezz, a szervezeted így fogja tudni a tápanyagokat megfelelően feldolgozni. Ha a testsúlyodat is mérnéd, lehetőleg azt is minden nap ugyanakkor tedd.

a formás fenékért figyelj étrendedre

A formás fenékért figyelj étrendedre

A sport legyen mindennek az alapja

Fontos eldöntened, hogy milyen sporttal szeretnéd a fenekedet és a combodat szép formássá alakítani. Ha tartós és gyors eredményt szeretnél elérni, akkor a rendszeresség kulcsfontosságú. Ehhez a legpraktikusabb választás az otthoni testmozgás. Az intenzív, lábat és popsit is megdolgoztató kardió edzések bizony elkerülhetetlenek, erre tökéletesen alkalmasak a kardiógépek, pl. a használt futópad, az elliptikus tréner, a szobabicikli és a taposógép. A mai modern típusok már nagyon sok segítséget adnak neked és változatosabb, szórakoztatóbb velük a az edzés is. Na de milyen gépet érdemes választani?

a múzeum lépcsője, vagy a használt taposógép

Válassz a múzeum lépcsője és az otthoni taposógép között!

Milyen otthoni sporteszközöket válassz, ha szép feneket és combokat szeretnél?

Futópad

A használt futópad ideális eszköz a formás fenék és comb kialakításához. Ráadásul fogyni is igen könnyen lehet vele, hiszen nagyon sok kalóriát égetünk el futás közben. A gépeken változtatható a dőlésszög és állítható a sebesség. A lazább kocogástól kezdve választhatók a nagyobb iramú, akár változatos terhelést jelentő edzésprogramok is.
A kezdők akár a sétáló funkciót is használhatják, de ez nagyobb túlsúly esetén az ízületeket kímélésre is jó megoldást jelent.

használt futópad

A futópad ideális eszköz az otthoni edzéshez

Ellipszis tréner (elliptika)

Ez a speciális kondigép a futás és a sétálás mozdulatait utánozza. Térdfájósoknak és nagyobb túlsúly esetén ez lesz az ideális választás, mert kíméli az ízületeket. Nagy előnye, hogy a fenék és lábak mellett, a felsőtestet is megdolgoztatja. Korábban már részletesen írtunk róla, hogy mikor érdemes használt futópad, vagy használt ellipszis tréner vásárlása mellett dönteni, itt pedig találsz néhány professzionális, használt ellipszis trénert.

ellipszis tréner elliptika

Az ellipszis tréner (elliptika) is gondoskodik a formás fenékről

Szobakerékpár, használt szobabicikli

Fogyáshoz ideális eszköz, a futópadnál mérsékeltebb intenzitású edzéseket lehet végezni rajta. Ha fáj a hátad, akkor a fekvő változat jelenthet megoldást. Korábban itt írtunk róla, mi alapján válassz  otthoni szobakerékpárt.

használt szobabicikli

Szép combok, formás fenék használt szobabicikli

Taposógép

A combok, a vádli és a fenék formálásának kiváló eszköze. A lépcsőzés mozdulatait utánozza. Megfelelő terheléssel nagyon sokat tud segíteni neked a célod elérésében. Fontos, hogy edzés közben ne támaszkodj túlságosan, mert ezáltal túl sok terhet veszel le az alsótestedről és kevesebb hatása lesz a munkádnak. Itt találsz információt a tökéletes taposógép kiválasztásához is.

Használd kariógépek, futópad, szobabicikli, taposógép, ellipszis tréner

Használd kariógépek, futópad, szobabicikli, taposógép, ellipszis tréner

Használt vagy új kardiógép?

Kondigépeket szinte bármelyik áruházban, vagy szaküzletben kaphatsz, ám hamar meg fogod tapasztalni, hogy a jó minőségű és megbízható gépeknek bizony megkérik az árát. Pedig ha hosszú távra szeretnél kondigépet venni, akkor egy  profi kardiogépet érdemes választani.

Technogym és Life fitness használt futópad, taposógép, szobabicikli és ellipszis tréner

Technogym és Life fitness használt futópad, taposógép, szobabicikli és ellipszis tréner

Tudtad, hogy professzionális, használt futópad, szobabicikli, taposógép, ellipszis tréner (elliptika) és egyéb használt kondigép már az eredeti ár töredékéért is kapható? Néhány apróságra azonban figyelned kell a választáskor!

Kattints Technogym és Life Fitness használt futópad kínálatatunk megtekintéséhez

Tetszik? Oszd meg!