használt szobabicikli

A hétköznapi elfoglaltságok sűrűjébe sokszor nehéz beilleszteni a rendszeres testmozgást. Ezért is választanak sokan már otthonra is, minőségi professzionális szobakerékpárt, hiszen rengeteg idő megspórolható, ha az edzést odahaza is el tudjuk végezni.

A kerékpározás az egyik legnépszerűbb és igen egészséges szabadidős tevékenység. Ám rossz időben, főleg napi rendszerességgel legkönnyebben egy otthoni szobakerékpárral tudjuk a napi ilyen irányú mozgásigényünket fedezni. Viszont a minőségből itt sem érdemes engedni, hiszen hosszú távon komoly problémákat okozhat egy nem megfelelően kialakított szobabicikli.

Mit érdemes hát tudni a szobakerékpárokról?

Kinek ajánlott a szobakerékpár vásárlás?

A használt szobabicikli ideális eszköz, ha fogyni szeretnénk. Könnyen el lehet érni vele a zsírégetéshez szükséges pulzustartományt. Ráadásul kitűnően megdolgoztatja a comb és farizmokat, így jó választás a formás fenék és comb eléréséhez is. Erről egyébként már írtunk korábban is.

használt szobabicikli

Edzés használt szobabicikli segítségével

Ha rehabilitációs céllal szeretnénk formába hozni magunkat, arra szintén nagyon alkalmas. A használt szobakerékpár tökéletes választás, ha sérülésből vagy betegségből gyógyulva szeretnénk fittek lenni. Az Ízületekhez kíméletes, a háttámlás változat pedig a hátnak is kényelmes.

Ezeken kívül kitűnően megdolgoztatja a szívet, így javítja a szív és az érrendszer ellenálló képességét.

Kinek nem ajánlott a szobakerékpár?

A szobakerékpár egy nagy eszköz, így ha helyszűkében vagy, nem a legideálisabb választás. Szintén nem ajánlott, ha olyan betegséged vagy sérülésed van, ami miatt óvakodnod kell az ilyen fajta mozgásformától, vagy magasabb pulzustartománytól.

használt szobabicikli otthoni használatra

Szobabiciklik otthoni használatra

Milyen szobakerékpár típusok léteznek?

A szobakerékpárokat csoportosíthatjuk funkció szerint. Rehabilitációra, fogyásra vagy sportolásra szeretnénk-e használni őket?

A háttámlás szobakerékpárok

Az ilyen eszközök ülésén egy háttámla van kialakítva. A kerékpározás rajtuk olyan élményt nyújt, mintha egy kényelmes fotelben ülnénk. Kímélik a hátgerincet és a térdet is. Rehabilitációs célra, illetve nagy testsúly esetén ezeket ajánljuk.

Hagyományos szobakerékpárok

Ezek a klasszikus kerékpárokra hasonlítanak, ülő helyzetben dolgozunk rajtuk, miközben a kezünk a ,,kormányra” támaszkodik. Fogyásra és kardiogépként az állóképességünk fejlesztésére alkalmasak.

A szobakerékpárokat a pedálozással szemben kifejtett ellenállásuk szerint is csoportosíthatjuk. Így lehetnek mágnesfékes szobakerékpárok, amelyeken manuálisan lehet a nehézségi fokokat állítani. Az ún. ergométeres szobabicikliken pedig a nehézségállítást digitálisan végezzük. Ezek általában valamilyen elektromágneses rendszerrel fékezik a hajtást. Egyes kerékpárok nem ellenállással, hanem motorral végzik a nehezítést, ezek stabilitása az erőkifejtéssel szemben gyengébb.

Miért jó használt szobakerékpárt választani?

A szobakerékpár vásárlás legfontosabb szempontjairól már írtuk korábban. Most arra térünk ki, hogy miért is válik lassan az egyik legnépszerűbb alternatívává egy professzionális használt eszköz beszerzése.

Elsősorban azért, mert így használtan kedvező áron tudunk megvenni egy minőségi, edzőtermekben is használt eszközt.

Ha ugyanis hosszú távra és rendszeres edzésre szeretnénk kondigépet vásárolni, akkor csak olyan szobakerékpár vásárlás jöhet szóba, amely minőségi alapanyagokból, precíz gyártási folyamat során és gondos tervezéssel lett megalkotva.

Az ilyen gépek stabilabban állnak, alacsonyabb a meghibásodási rizikójuk és  edzéskor jóval kisebb a sérülés veszélye is. Ha pedig egy profi gépet vehetünk az olcsó áruházi modell árán, akkor miért ne a minőséget válasszuk?

A Használt kondigépek kínálatában használt, az eredeti ár töredékéért kitűnő állapotú gépek közül választhatsz. Nézd meg az aktuális kínálatot itt »»  

Kattints Technogym és Life Fitness használt szobabicikli (szobakerékpár) kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!