Edzés elliptikus tréner használatával

Az elliptikus tréner kiválasztása látszólag könnyű feladat lehet, de amint ráébredünk, hogy számtalan típus létezik, felmerülnek az igényekhez legjobban illő készülék kiválasztásának kritériumai. Az eszköz mérete és teljesítménye mellett számos egyéb tényezőt is érdemes figyelembe venni. Összegyűjtöttünk 5 fontos kérdést, amelyek segítségével könnyedén megtalálhatod az használt elliptikus tréneredet (pl Technogym márkajút), ami igazán megfelel az elvárásaidnak.

1. Milyen elliptikus tréner illik az edzéscéljaidhoz?

Amikor elliptikus futógépet vásárolsz, az első és legfontosabb lépés megállapítani, hogy milyen céllal szeretnéd használni azt az edzés során. Ha az a célod, hogy általánosan fitter és energikusabb legyél a mindennapokban, akkor egy egyszerűbb gép is megfelelhet, amely kevesebb funkcióval rendelkezik.

Azonban az elliptikus trénereknek többféle típusa létezik, amelyek különböző speciális igényeket elégítenek ki. Például, ha állóképességedet szeretnéd fejleszteni, akkor ideális választás lehet egy strapabíró gép, amely tartalmaz lassabb, hosszabb programokat. Másrészt, ha futósebességedet szeretnéd növelni, akkor olyan elliptikus trénert kell választanod, amely több fokozatú és nagyobb szintig állítható.

az elliptikus trénerek legkiemelkedőbb előnyei

2. Melyik izomcsoportokat mozgatja meg az elliptikus futógép?

Az elliptikus futógépek kiemelkedő előnye, hogy átmozgatják az összes fontos izomcsoportot. És napjainkban egyre több típus engedi meg a hátramenetes használatot is, ami tovább finomítja az izomcsoportok célzott formálását.

használt elliptikus futógép

Az elliptikus futógépek nem csak a nők kedvence. Az állítható magasságú, szélességű karokkal ellátott sporteszközökkel már a felső test izmaira is hatékonyan dolgozhatsz.

3. Mekkora teljesítményre képes egy elliptikus futógép?

Ha valóban komoly sportteljesítményre törekszel, akkor olyan elliptikus futógépet kell választanod, amely rendelkezik változatos, előre beállítható edzésprogramokkal. Az igazán alapos edzésmunkát segíthetik az elliptikus trénerek olyan funkciói, mint:

  • beépített pulzusszám mérő,
  • kalóriaszámláló,
  • lépésszám kijelzése.

elliptikus futógép kijelző

Kíváncsi vagy hogyan tudsz hatékonyan edzeni elliptikus futógéppel? Kattints >>

4. Mennyire kíméli az ízületeidet?

Az elliptikus trénerek jelentős előnye a futópadokhoz vagy taposógépekhez képest az, hogy kevésbé terhelik az ízületeket. Ez azért van, mert a sétálás és a futás mozdulatait valósághűbben szimulálják.

elliptikus futógép vásárlás

Az egyes típusok pedáljai és velük végezhető mozgásformák jelentősen eltérőek lehetnek. Ezért fontos, hogy a futógépen végzett edzés természetes és kényelmes legyen, így tovább kímélhetjük az ízületeket.

5. Mennyire hangos az elliptikus futógép?

Ha egy társasházban vagy lakásban helyezkedik el az elliptikus futógép, fontos szempont lehet a zajszint is. Különösen igaz ez, ha kisbaba van otthon, és mellette szeretnél edzeni. Az egyes típusok között találhatsz halkabb elektromos és hangosabb mechanikus meghajtású változatokat is. A működés zajszintjét tovább befolyásolhatja az elliptikus tréner kerekének minősége is.

A Használt kondigépek kínálatában többféle elliptikus futógép közül is választhatsz. Nézd meg, hogy a te igényeidhez melyik passzol a leginkább. »

Tetszik? Oszd meg!