A szobabicikli vagy spinning kerékpár használata rendkívül hatékony és eredményes módszer a kalóriák és testzsír elégetésére, miközben erősíti a szívet, a tüdőt és az izmokat. A szobabicikli kevésbé terheli az ízületeket más kardioedzés formáihoz képest, és kiváló aerob edzést biztosít.

Milyen előnyei vannak a szobabiciklis illetve spinning edzésnek?

1. A szobabicikli és a spinning kerékpár növeli a kardio fitnesz hatékonyságát

A szobabicikli remek módszer a szív erősítésére.

Az aerob edzések, mint például a kerékpározás, pozitívan befolyásolják a szív, a tüdő és az izmok állapotát. Javítják a vér és az oxigén keringését az egész testben, ami számos egészségügyi előnnyel járhat, például:

  • – jobb memória, az agy hatékonyabb működése
  • – alacsonyabb vérnyomás
  • – jobb alvás
  • – jobb vércukorszint
  • – erősebb immunrendszer
  • – jobb hangulat
  • – alacsonyabb stresszszint
  • – több energia

2. A szoba-és a spinning kerékpár segíthet a fogyásban

A szobabicikli edzés intenzitásától és a testtömegétől függően akár több mint 600 kalóriát is elégethet óránként. Ezért az otthoni kerékpározás kiváló lehetőség a kalóriák hatékony elégetésére.

A fogyás titka abban rejlik, hogy több kalóriát égessünk el, mint amennyit elfogyasztunk.

Nézd meg használt szobabicikli kínálatunkat!

3. Égeti a testzsírt, ha szobabiciklit vagy spinning kerékpárt használsz

A spinning kerékpáron végzett magas intenzitású edzés hatékonyan támogatja a kalóriák elégetését és a kondíció növelését, ami zsírvesztéshez vezethet.

Egy 2010-es tanulmány kimutatta, hogy a szobabiciklizés és az alacsony kalóriatartalmú étrend kombinációja hatékonyan csökkenti a testtömeget és a testzsírt a tanulmányban részt vevők között. A program résztvevői hetente háromszor 45 percig tekertek, és napi 1200 kalóriát fogyasztottak 12 héten keresztül. A kezelés hatására a koleszterin- és trigliceridszintek is csökkentek.

Nézd meg használt spinning kerékpár kínálatunkat!

4. Alacsony hatású edzést biztosít

A helyhez kötött kerékpározás alacsony hatású mozgás, ami segíti a csontok és az ízületek erősítését anélkül, hogy nagy nyomást helyezne rájuk. Ez kiváló edzés lehetőség az ízületi problémákkal vagy sérülésekkel küzdő emberek számára.

Futás, kocogás, ugrálás vagy más nagy hatású aerob gyakorlatok végzésekor a boka, a térd, a csípő és más ízületek nagy terhelést kapnak. A szobabicikli ezzel szemben kíméli az ízületeket, mivel nincs ütéshez hasonló hatás.

A lábak pedálokon való mozgása során a szobabicikli kedvezőbb az ízületeknek, miközben izgalmas és hatékony edzést biztosít.

5. A szobabiciklizés és a spinning erősíti a lábak és az alsó test izmait

A szobabicikli és a spinning kerékpár használata hatékony lehet a lábak és az alsó test erősítésében, különösen, ha magasabb ellenállási szinten használod.

Amennyiben a szobabicikli felső részén fogantyúval is rendelkezik, lehetőséged lesz a felső test izmainak erősítésére is, beleértve a bicepszet, a tricepszet és a vállizmokat is.

6. Lehetővé teszik az intervallum edzést

Az intervallumos edzés módszere rövid, intenzív testmozgási szakaszokat vált fel hosszabb, kevésbé intenzív időszakokkal. Ez az edzéstípus több kalóriát éget rövidebb idő alatt, és javítja a kardiokapacitást.

A szobakerékpárok különböző nehézségi szinteket kínálnak, lehetőséget adva az alacsony, közepes vagy magas intenzitású edzésre. Ezért ideális választás az intervallumos edzéshez.

A spinning, amit sokan az edzőteremben végeznek, magas intenzitású, zenés kerékpáros aerobik óra. Ez egyike a legkiválóbb kardioedzéseknek, és otthon is végezhető, ha beszerezel egy otthoni használt spinning kerékpárt.

7. Biztonságosabb, mint a közúti kerékpározás

A szabadban történő kerékpározás remek módja a testmozgásnak, de néhány veszéllyel jár. A figyelmetlen járművezetők, az egyenetlen útburkolat és a rossz láthatóság mind potenciális veszélyforrások.

Az időjárás viszontagságai, különösen az őszi és téli hónapokban, további kényelmetlenséget okozhatnak.

A szobai kerékpározás során nem kell aggódnod a forgalom, az útviszonyok vagy az időjárás miatt. Bármelyik évszakban, kényelmes környezetben, biztonságosan edzhetsz.

Nézd meg Life Fitness kardiógép kínálatunkat is!

Kattints Technogym és Life Fitness használt szobabicikli (szobakerékpár) kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!