professzionális használt futópad otthonra

Ha eldöntöttük, hogy beszerzünk otthonra egy futópadot, szinte azonnal adja magát a kérdés: milyen futógépet válasszunk? Miben különbözik egy sportbolti futópad egy, a konditermekben is használt, népszerű márka termékeitől? Ragaszkodjunk az újhoz, vagy érdemesebb a használt, professzionális futópadok piacán is körülnézni? Ezúttal azt jártuk körbe, miért érdemes használt, de jó állapotú, professzionális futópadot választani már otthonra is!

A lakásban kiváló edzőszobát lehet kialakítani. Lehet benne szobabicikli, futópad, taposógép vagy elliptikus tréner

A lakásban kiváló edzőszobát lehet kialakítani. Lehet benne szobabicikli, futópad, taposógép vagy elliptikus tréner

Megbízható világmárkák, extrém terhelhetőség

Az amerikai Life Fitness gépek a 80’-as évektől, az olasz Technogym futópadok pedig 1983-tól vannak jelen Magyarországon. Tudtad, hogy a hazai  edzőtermek közel 70%-ában ezen két márka gépei felett róják a kilométereket a sportolók?

A professzionális edzőtermi futópadokat extrém nagy terhelésre tervezték. Ki kell bírniuk, hogy naponta több órát is használják őket. Ennek megfelelően kiváló anyagokból és gondos tervezéssel készülnek. Otthoni használat mellett akár életünk végéig kiszolgálnak majd.

edzőtermi futópad otthonra

 

Nagyfokú stabilitás

Ha tapasztaltad már, hogy egy futópad nyikorog, akadozik vagy éppen billeg, akkor biztosan azonnal elhatározod, hogy csakis profi futópadot veszel otthonra. Az instabil gépek rontják a futási élményt, felesleges energiákat emésztenek fel, előbb vagy utóbb biztosan ruhafogasként végzik majd.

A Life Fitness és Technogym futópadok súlya közel 200 kg, ezen akár egy 180 kg-os ember is kényelmesen, stabilan tud edzeni. Ezzel szemben egy sportbolti gép súlya sokszor alig éri el az 60 kg-t. Mit gondolsz, mennyire lehet stabil?

Egy-egy kondigép megtervezése előtt a Technogym szakemberei például orvostudományi, jóléti és egészségügyi kutatások eredményeit vizsgálják át.

Egy-egy kondigép megtervezése előtt a Technogym szakemberei például orvostudományi, jóléti és egészségügyi kutatások eredményeit vizsgálják át.

Orvosilag tesztelt

A professzionális futópadok gyártását rendkívül aprólékos és gondos tervezés előzi meg. A Life Fitness és Technogym szobakerékpárok ülései pl. speciális öntött szivaccsal készülnek. Az öntött bőr ülés kényelmes edzést biztosít, a hajszálerek nem záródnak el hosszabb ideig tartó kerékpározás alatt sem, így nem zsibbad el a láb. A berendezések terhelhetőségi határai nagyok, így magas és/vagy nagy testsúlyú használók számára is megfelelő.

Technogym-Excite-szobabicikli

Technogym Excite ülő szobabicikli

life fitness szobakerékpár

Life Fitness ülő szobakerékpár

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ízületvédő funkció

Érdemes figyelni az otthoni futópadokon a FlexDeck feliratot is. A professzionális futópadok ugyanis rendelkeznek ezzel a funkcióval, amely hatékonyan csillapítja a futófelület rezgését, ezáltal kíméli a csigolyákat, hiszen csillapítja a köztük lévő rezgést és kíméli az ízületeket. A professzionális gépek használatával akár a kopás esélye is csökkenthető.

 

használt futópad széles futófelület

Míg a sportbolti futópadok szalagszélessége legtöbb esetben 40 cm, az átlagos lépéshossz pedig 120 -130 cm körül mozog, a professzionális futópadok szalagjai 50-55 cm szélesek, a lépéshossza pedig átlagosan 160-165 cm. Ezáltal a futás kényelmesebb, illetve arra sem kell annyira koncentrálni, hogy a gépen maradjunk.

 

Átlag feletti megbízhatóság

Az átlagos sportbolti futópadok 1,5 LE teljesítményével szemben a professzionális gépeket 4 LE-s motorral szerelik. Ezek a váltóáramú motorok szinte tönkretehetetlenek, ezért is fordulhat elő, hogy néhány hazai edzőteremben még 20-30 éves gépeket is probléma nélkül használnak.

 

Life Fitness 95 T Inspire használt futópad

Az egyik legnépszerűbb edzőtermi futópad a Life Fitness 95 T Inspire

 

Professzionális szervízhálózat

A Technogym és Life Fitness futópadok hazai szervizhálózata rendkívül kiterjedt. Míg egy sportbolti futópadnak a legtöbb esetben nincs vagy nehézkes az alkatrészpótlása és javítása, a professzionális futópadok esetén ez rendkívül könnyű és rugalmas. A cég célja és érdeke a gépek maximális kihasználtsága.

Technogym Run Excite Jog használt futópad

Technogym Run Excite700 használt futópad

Technogym Run Excite 700 futópad kijelzője

Technogym Run Excite 700 futópad kijelzője

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ár-érték arány

Egy új Life Fitness vagy Technogym futópad ára 2,2-2,3 millió forintnál kezdődik, de használt, 5-6 éves, kitűnő állapotban lévő gépeket már az eredeti ár töredékéért is vásárolhatunk. A befektetéssel pedig egy értékálló, stabil, megbízható futópadra tehetünk szert, amely akár életünk végéig hű edzőtársunk lehet.

Te is inkább használt professzionális futópadot vásárolnál otthonra?
Nézd meg aktuális kínálatunkat itt »

További kardiógép kínálat:

Life-Fitness-95Xi-hasznaltkondigepek-hu-hasznalt-elliptikus-trener

Life Fitness 95Xi használt elliptikus tréner

Technogym XT TOP

Technogym XT TOP

Tetszik? Oszd meg!