edzés otthon Technogym használt taposógép

Vége a nyárnak. Ha idén nem sikerült a tökéletes bikinialak, akkor már most el kell kezdened gyúrni a jövő nyárra. Ilyenkor újra megtelnek az edzőtermek… de mi van azokkal akik nem szeretnek konditerembe járni? Jó hír, hogy otthon is tudsz edzeni, akár ugyanolyan professzionális kardiógépen is, mint amilyen az edzetőremekben van. Ha már régóta szeretnél  belevágni az edzésekbe, de valamiért soha nem sikerült, akkor most figyelj! Az első napok bizony nagyon nehezen indulnak a kellő motiváció nélkül. Az edzéseket nem tudjuk helyettetek elkezdeni, de 10 motiváló gondolatot hoztunk, ami után könnyeben belevágsz az otthoni edzésekbe.

edzés használt szobabicikli otthon1. Az otthoni edzések közben senki nem lát

Tapasztalataink szerint nagyon sokan azért nem járnak el konditerembe, mert már néhány plusz kiló felesleget is igen kellemetlennek éreznek mások előtt megmutatni. Otthon azonban senki nem lát, így nyugodtan sportolhatsz egy jót anélkül, hogy bárki téged figyelne közben.

2. Otthon is könnyedén formálhatod alakodat

Nemcsak karcsú, hanem formás és sportos vonalakra vágysz? Akkor motiváljon a gondolat, hogy már néhány hét otthoni sportolás után látható lesz az eredmény. Persze csak ha rendszeresen edzel! (heti 3 kardióedzés minimum kell a látványos eredményhez)

3. Nem kell lemondanod kedvenc ételeidről

Sok hírrel ellentétben, nem kell lemondanod minden kedvenc ételedről, ha eredményt akarsz elérni az edzésekkel, csak figyelj a mértékletességre és hogy mikor mit eszel. Egyél változatosan és oszd fel a napi táplálkozásokat! Egyél naponta többször, keveset. Edzés előtt fogyassz könnyed, szénhidráttartalmú ételeket, edzés közben pedig igyál sok vizet, vagy izotonikus italt L-carnitinnel. Vacsorára már ne egyél nehéz, zsíros kajákat, inkább magas fehérjetartalmú ételeket részesítsd előnyben.

4. Néhány hét otthoni edzés után előveheted kedvenc ruháidat

Nem rajongsz a finom falatokért? És mi a helyzet a kedvenc ruháiddal? Szinte minden ember fiókjában lapul egy olyan felső vagy nadrág, amiért egyszerűen odavan, de jó néhány éve nem jön rá a plusz kilók miatt. Ne mondj le róluk! Már néhány hét sportolás után újra beleférsz majd kedvenc ruháidba.

Az otthoni edzések jelentősen javítják az egészséget, használt futópad

5. Az otthoni edzések jelentősen javítják az egészséget

A sportolásnak számtalan pozitív élettani hatása is van:
• erősíti az immunrendszert,
• javítja a vérkeringést, így segít elkerülni a szívbetegségeket,
• gyorsítja a szervezet méregtelenítő, regeneráló folyamatait,
• növeli a tüdőkapacitást.
Akár a szabadban, akár a konditeremben vagy otthon, de ezek az előnyök bíztassanak arra, hogy legalább heti egy-két alkalommal szakíts egy kis időt a mozgásra.

6. A sportolás hatására sokkal jobb lesz a közérzeted

Az otthoni edzések hatását az imént említett egészségügyi előnyöknek köszönhetően már rögtön azután megérzed, hogy nekikezdtél. Egy kellemes testmozgás után például sokkal jobban alszol majd, és napközben is nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb leszel. Sőt, az energiaszinted is jelentősen javul, ha belevágsz az otthoni edzésekbe. Nem lesz többé szükséged kávéra vagy cukros italokra ahhoz, hogy frissen és lendületesen induljanak a reggelek.

7. Otthon is lehet professzionális használt kardiógéped!

Ma már nem lehetetlen, hogy egy professzionális, az edzőtermekben is használt kardiógép legyen a te otthonodban is. Ezeknek az új ára nem olcsó, viszont jó minőségben, használtan már a piaci ár töredékéért megkaphatod. Így ugyanolyan minőségi edzést tudsz végezni saját otthonodban, mint a konditeremben. Ha tényleg elkötelezted magad az edzés mellett és hosszú távon gondolkodsz érdemes beszerezned egy jó minőségű, használt kardiógépet.

 

Nézd meg a Használt kardiógépek pár kiemelt ajánlatát:

Technogym használt taposógép stepper

Technogym használt ellipszis tréner elliptikaTechnogym háttámlás használt szobabicikli

 

 

 

 

 

 

 

8. Egy kis mozgással levezetheted a napi stresszt

A sportolás megkezdése után nemcsak a reggelek indulnak majd jobban, hiszen sportolás közben könnyedén levezetheted a napközben felgyülemlett stresszt is.

futóedzés Life Fitness használt futópad

Erre tökéletesen alkalmas egy futópad, vagy bármelyik kardiógép. A rendszeres futás hatására nem csak az aerob állóképesség nő, hanem számos anyagcsere- (vérzsír-paraméterek kedvező változása, cukortolerancia, stb), légzőszervi, kiválasztórendszeri, hormonális és idegrendszeri változás is bekövetkezik. Az agy endorfin hormont szabadít fel, amely boldogságérzetet vált ki.

9. Az otthoni edzések kitartásra nevelnek

A kellő motiváció hiányában sokan néhány nap után abba is hagyják az otthoni edzéseket. Te ne add fel ilyen könnyedén! A sport ugyanis olyan szintű kitartásra nevel, amelyet az élet többi területén is észreveszel majd, legyen szó munkáról vagy a korábban nehéznek tűnő hétköznapi kihívásokról.

10. A legmotiválóbb gondolat, ami után nekiállsz majd sportolni

Még mindig nem győztünk meg arról, hogy mennyire szuper dolog sportolni? A Jolly Jokert szándékosan a lista végére hagytuk egy motiváló idézet formájában: “Kellemetlen dolog a hanyagság miatt úgy megöregedni, hogy még csak meg se láttuk, milyen lehetne a testünk a legszebb és legerősebb állapotában. Márpedig akik elhanyagolják a gyakorlást, sosem látják meg”

Már neki is állnál edzeni igaz? 🙂

Kattints a Technogym és Life Fitness használt taposógép kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!