kerékpározás jótékony hatásai

Amikor elszánjuk magunkat, valamilyen mozgásforma mellett, leggyakrabban a futás és a kerékpározás közül választunk, hiszen egyiket sem kell megtanulnunk. A rendszeres kerékpározás jótékony hatásai hamar érződnek, hiszen amellett, hogy pozitívan hat szívünk és érrendszerünk egészségére, javítja testünk oxigénfelvevő képességét is. Tekerhetünk a szabadban, edzőteremben, egyedül, vagy csoportosan, de a legkényelmesebb mégiscsak a saját otthonunkban. Akár otthonra is beszerezhetünk egy szobakerékpárt, így nem kell alkalmazkodnunk semmihez és senkihez, az időpontot is mi választhatjuk ki, és akár TV nézés közben is tekerhetünk.

Melyek a kerékpározás jótékony hatásai?

Sokan szenvednek az ülő munka által okozott hát-,derék,-és térdfájdalomtól. A kerékpározás kíméletesen átmozgatja testünket, az ízületekben serkenti az ízületi folyadék termelését, ezáltal jellemzően megszűnnek az inaktív életmódnak köszönhető fájdalmak. A vázizmok közül elsősorban a lábunk, a csípőnk izmait veszi igénybe, de aktívan részt vesznek a mozgásban a hát, kar, váll, nyak izomrostjai is. Kíméletes az ízületekkel, így a térdproblémákkal küzdők is nyugodtan tekerhetnek. A biciklizés felpörgeti az anyagcserét, így megfelelő táplálkozás mellett segít a fogyásban, alakformálásban, sőt az érelmeszesedés, az elhízás és a cukorbetegség megelőzésében is.

használt szobabicikli kisokos

A kerékpározás legfontosabb egészségügyi vonatkozása, hogy kiválóan edzi a szív- és vérkeringési rendszert. 

A használt szobabicikli, szobakerékpár az egyik legnépszerűbb kardiógép a futópad mellett, amelynek rendszeres használata számos pozitív egészségügyi hatást gyakorol a szervezetre. Biciklizés közben a légzésszám emelkedik és a szív munkája fokozódik: a pulzus nő, a vérnyomás emelkedik, ezáltal a vérkeringés élénkül, ami azt jelenti, hogy a szervezet sejtjeihez azonos idő alatt nagyobb mennyiségű oxigén jut el, mint nyugalomban.

Technogym Excite 700 bike használt szobabicikli

Technogym Excite 700 bike használt szobabicikli

Amennyiben hosszú távon és rendszeresen szeretnénk kerékpározni érdemes beszereznünk egy professzionális használt szobakerékpárt , mivel valljuk be télen elég nehezen tudnánk hódolni ezen szenvedélyünknek. Előnye, hogy kis helyen elfér és bármikor tekerhetünk egy jót anélkül, hogy kimozdulnánk az otthonunkból. 

Azt, hogy hogyan válaszd ki a megfelelő használt szobabiciklit, már korábbi blogbejegyzésünkben elolvashattad. Ha lemaradtál OLVASD EL ITT!

Technogym Excite 700 háttámlás használt szobabicikli

Technogym Excite 700 háttámlás használt szobabicikli

Mire figyelj, ha szobakerékpáron edzesz?

  • A használt szobabicikli használata előtt mindig állítsuk saját magunkhoz az ülésmagasságot. Fontos, hogy biciklizés közben a térd ne nyúljon ki teljes mértékben, maradjon enyhén hajlított.
  • Sportcipőben edzünk és a kengyelt ennek megfelelően húzzuk meg, hogy a lábfej ne tudjon kicsúszni. Így biztonságosabb!
  • Bokából is mozgassuk a pedált, ne csak térdből!
  • Mindig melegítsünk be! Erre legalább 5 percet szánjunk, mielőtt felülünk a szobakerékpárra.
  • Szánjunk időt a levezetésre is, hogy elkerüljük a sérüléseket.
  • Mindig nyújtsunk a szobabickilizés után: a vádli, combizmok és a farizmok nyújtása elengedhetetlen.

Technogym Bike Forma szobakerékpár

Akár szabadban, akár használt szobabiciklin edzünk a kerékpározás jótékony hatásait biztosan megtapasztaljuk, hiszen nem véletlenül tanuljuk meg már kiskorunkban ezt a sokoldalú mozgásformát.

Kattints Technogym és Life Fitness használt szobabicikli (szobakerékpár) kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!