otthoni edzés használt kondigép

Szívesen váltanál egészségesebb és sportosabb életmódra, de nincs időd és energiád kimozdulni a négy fal közül? Ma már ez sem kifogás, mert rengeteg otthoni edzésforma közül választhatsz, akár kardiógépekkel, akár nélkülük. Ha viszont egyszer nekiállsz az edzésnek, akkor nem szabad abbahagynod. Miért? Nézz is meg rá 7 nyomós érvet!

1. Az  edzés felpörgeti a napod

Akár már egyetlen könnyed otthoni edzés képes jobbá varázsolni az egész napodat. Egy kis testmozgás ugyanis feltölt energiával, aminek köszönhetően az élet más területein, így a munkahelyeden is könnyedén leküzdöd a legkomolyabb akadályokat is. A felszabaduló endorfinnak hála pedig jelentősen növekszik a stressztűrő képességed is. Ugye, hogy nem éri meg kihagyni azt a fél óra szobakerékpározást vagy taposógépezést?

használt taposógép

A taposógép kiválóan használható zsírégetésre, az állóképesség javítására, valamint a combok és a farizom fejlesztésére.

 

 

edzés használt szobabicikli

2. A rendszeres edzés javítja az anyagcserét

A rendszeres edzés felpörgeti az anyagcserédet és beindulnak tőle a méregtelenítő folyamatok is. Ettől sokkal fittebb leszel és a közérzeted is jelentősen javul – egyszóval sokkal jobban érzed magad a bőrödben. Ne hanyagold el az edzéseket, és meglátod, remek hangulatban, mosolyogva ébredsz minden reggel.

 

edzés használt futópad3. A testmozgástól frissebb leszel mentálisan

A folyamatos sportolás nemcsak a testedre, hanem a lelkedre és mentális állapotodra is pozitív hatással van. Egy laza futás a futópadon vagy egy keményebb gyakorlat a taposógépen egyaránt tökéletes kikapcsolódást jelent egy hosszú és fárasztó nap végén. Az edzés elfeledteti a problémákat és segít kitisztítani a fejedet – egy stresszes nap után semmiképpen ne hagyd ki.

 

 

4. A sportolás egészséges életmódra nevel

Gondoltad volna, hogy a gyakori edzés kedvezően befolyásolja az étkezési szokásaidat is? Pedig így van. A rendszeres sportolás ugyanis helyreállítja a keringésedet, így jobban kívánod majd az egészséges és tápláló ételeket.

5. Az edzés formálja az izmokat

Na persze nemcsak a pozitív gondolatok és az egészséges ételek miatt nem éri meg mellőzni a napi edzést. Egy otthoni kardiógéppel vagy akár egy kis tornával hetek alatt látványos eredményeket érhetsz el és megszabadulhatsz a plusz kilóktól anélkül, hogy kimozdulnál a nappaliból. Nyomj be egy filmet vagy egy kis zenét, pattanj fel az ellipszis trénerre, és mire észbe kapnál máris sokkal formásabbak lettek a combjaid és laposabb a hasad.

 

6. A sportolástól sokkal kitartóbb leszel

Ne add fel egyetlen napra sem a rendszeres testmozgást! Ha képes vagy ezzel a hozzáállással nekilátni a fárasztó gyakorlatoknak, akkor az az élet egyéb területein is kifizetődik majd. A sport ugyanis olyan kitartásra és mentalitásra nevel, amely segít túllépni a jelentéktelen problémákon és leküzdeni a nehezebb pillanatokat is.

7. Az edzés segít ellazulni

Akadnak persze olyan napok is, amikor a hátad közepére sem kívánod a sportolást, inkább csak eldőlnél a kanapén. Bizony az ember könnyen enged az édes pihenésnek, de éppen ezekben a szituációkban mutatkozik meg az otthoni edzés egyik legnagyobb előnye. Hiszen senki nem lát vagy ellenőriz, így nyugodtan visszavehetsz a tempóból, és végezheted alacsonyabb tempóban és lendülettel is a gyakorlatokat, a lényeg, hogy ne maradjanak el.

Vágj neki az edzésnek, szerezz be otthonra egy minőségi használt Life Fitness vagy Technogym kardiógépet »

Kattints a Technogym és Life Fitness használt ellipszis tréner (elliptika) kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!