Life Fitness 95Xi használt ellipszis tréner

Egy elliptikus futógép kiválasztása csak addig tűnik könnyű feladatnak, amíg rá nem jövünk, hogy valójában rengeteg típusa létezik. A gépek méretén és teljesítményén kívül számos egyéb tényezőt célszerű figyelembe venni. Most abban segítünk hogyan tudod megtalálni az igényeidhez legjobban passzoló használt ellipszis trénert, vásárlás előtt!

használt ellipszis tréner, elliptika1. Milyen használt ellipszis tréner illik az edzés céljaidhoz?

Elliptikus tréner vásárlás előtt az első és legfontosabb azt eldönteni, hogy milyen céllal vágsz neki az edzésnek. Ha fittebb és energikusabb szeretnél lenni a hétköznapokon, akkor egy egyszerűbb futógép is megteszi kevés funkcióval.
Az elliptikus trénereknek azonban számos típusa létezik, amelyek a speciális igényeknek is megfelelnek. Ha például állóképességet szeretnél javítani, akkor tökéletes választás egy olyan professzionális, strapabíró gép, mint a Technogym Excite 700 használt ellipszis. Programjai között megtalálhatóak a gyors, intenzív és a hosszabb edzésprogramok is. Emellett teljesen személyre szabhatod az edzésedet manuálisan, mivel több fokozaton, igen magas szintig állítható.

 

használt ellipszis tréner izomterhelés edzés közben2. Melyik izomcsoportokat mozgatja meg az ellipszis tréner gép?

Az elliptikus futógépek nagy előnye, hogy az összes fontosabb izomcsoportot átmozgatják. Azonban ma már egyre több típus használható hátramenetben is, ami lehetővé teszi az egyes területek még célzottabb formálását. Sőt, az állítható magasságú, szélességű karokkal ellátott sporteszközökkel már a felső test izmaira is hatékonyan dolgozhatsz.

 

3. Mekkora teljesítményre képes egy ellipszis tréner?

Ha igazán komoly sportteljesítményre vágysz, akkor olyan professzionális elliptikus futógépre lesz szükséged, mint amilyen az edzőtermekben is van. Ezek változatos, előre beállítható programokkal rendelkeznek. Az igazán alapos edzésmunkát segíthetik az elliptikus sporteszközök olyan funkciói, mint a:
• beépített pulzusszám mérő,
• kalóriaszámláló,
• lépésszám kijelzése.

 

Technogym használt ellipszis tréner, elliptika4. Mennyire kíméli az ízületeidet az ellipszis tréner?

A használt ellipszis tréner nagy előnye a futópadokkal szemben, hogy nem terhelik túl az ízületeket. Ez annak köszönhető, hogy a sétálás és a futás mozdulatait jobban és valószerűbben képezik le.

Természetesen a futópadoknak is megvannak a maguk előnyei, amelyeket össze is hasonlítottunk az elliptikus futógépek legjobb tulajdonságaival.

Az egyes típusok pedáljai, és a velük végezhető mozgásformák azonban igen különbözőek lehetnek. Ezért érdemes odafigyelni, hogy a futógépen az edzés természetes és kényelmes legyen, ezzel is kímélve az ízületeket.

 

5. Mennyire hangos az elliptikus futógép?

Egy társasházban vagy lakásban fontos szempont az is, hogy a választott ellipszis futógép mennyire zajos. Az egyes típusok közt találni halkabb elektromos és hangosabb mechanikus meghajtású változatokat is. A működéssel járó zaj mértékét befolyásolja még az elliptikus tréner kerekének a minősége is.

 

TECHNOGYM Excite 700 használt Crossover

TECHNOGYM Excite 700 Crossover

Nézd meg a Technogym Excite Crossoverét is

Kattints a Technogym és Life Fitness használt ellipszis tréner (elliptika) kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!