elliptikus futógép vásárlás

Egy elliptikus futógép kiválasztása csak addig tűnik könnyű feladatnak, amíg rá nem jövünk, hogy valójában rengeteg típusa létezik. A gépek méretén és teljesítményén kívül számos egyéb tényezőt célszerű figyelembe venni. Felvetünk azonban 5 kérdést, amelyet megválaszolva te is könnyedén megtalálod majd az igényeidhez legjobban passzoló elliptikus trénert.

1. Milyen elliptikus futógép illik az edzéscéljaidhoz?

Elliptikus futógép vásárlásakor az első és legfontosabb azt eldönteni, hogy milyen céllal vágsz neki az edzésnek. Ha fittebb és energikusabb szeretnél lenni a hétköznapokon, akkor egy egyszerűbb futógép is megteszi kevés funkcióval.

Az elliptikus trénereknek azonban számos típusa létezik, amelyek a speciális igényeknek is megfelelnek. Ha például állóképességet szeretnél javítani, akkor tökéletes választás egy strapabíró gép, amely tartalmaz lassú, de hosszú programokat. Viszont, ha a futósebességet fejlesztenéd, akkor olyan ellipszis trénerre lesz szükség, amely több fokozaton, igen magas szintig állítható.

Life Fitness használt elliptikus tréner használatban

Life Fitness használt elliptikus tréner használatban

2. Melyik izomcsoportokat mozgatja meg az elliptikus futógép?

Az elliptikus futógépek nagy előnye, hogy az összes fontosabb izomcsoportot átmozgatják. Azonban ma már egyre több típus használható hátramenetben is, ami lehetővé teszi az egyes területek még célzottabb formálását. 

használt elliptikus futógép

Az elliptikus futógépek nem csak a nők kedvence. Az állítható magasságú, szélességű karokkal ellátott sporteszközökkel már a felső test izmaira is hatékonyan dolgozhatsz.

3. Mekkora teljesítményre képes egy elliptikus futógép?

Ha igazán komoly sportteljesítményre vágysz, akkor olyan elliptikus futógépre lesz szükséged, amely változatos, előre beállítható programmal rendelkezik. Az igazán alapos edzésmunkát segíthetik az elliptikus sporteszközök olyan funkciói, mint a:

  • beépített pulzusszám mérő,
  • kalóriaszámláló,
  • lépésszám kijelzése.

elliptikus futógép kijelző

Kíváncsi vagy hogyan tudsz hatékonyan edzeni elliptikus futógéppel? Kattints >>

4. Mennyire kíméli az ízületeidet?

Az ellipszis trénerek nagy előnye a futópadokkal vagy a taposógépekkel szemben, hogy nem terhelik túl az ízületeket. Ez annak köszönhető, hogy a sétálás és a futás mozdulatait jobban és valószerűbben képezik le. Természetesen a taposógépeknek is megvannak a maguk előnyei, amelyeket össze is hasonlítottunk az elliptikus futógépek legjobb tulajdonságaival ITT >>

technogym használt ellipszis tréner, elliptika

Az egyes típusok pedáljai, és a velük végezhető mozgásformák azonban igen különbözőek lehetnek. Ezért érdemes odafigyelni, hogy a futógépen az edzés természetes és kényelmes legyen, ezzel is kímélve az ízületeket.

5. Mennyire hangos az elliptikus futógép?

Egy társasházban vagy lakásban fontos szempont az is, hogy a választott ellipszis futógép mennyire zajos. Főleg ha kisbaba van és mellette szeretnél edzeni. Az egyes típusok közt találni halkabb elektromos és hangosabb mechanikus meghajtású változatokat is. A működéssel járó zaj mértékét befolyásolja még az elliptikus tréner kerekének a minősége is.

A Használt kondigépek kínálatában többféle elliptikus futógép közül is választhatsz. Nézd meg, hogy a te igényeidhez melyik passzol a leginkább. »

Tetszik? Oszd meg!